Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
diskomfort cestujících
Advertisements

Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
• Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy •
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
Učebnice věnovaná Dopravě Efektivní užívání energie v dopravě Petr Sopoliga, Vlasta Švejnohová, Lucie Kochová ENVIROS, s.r.o. Listopad 2009 Za obsah této.
Bezpečná hřiště Tisková konference prvního náměstka primátora hl. m. Prahy JUDr. Rudolfa Blažka a ředitele Městské policie hl. m. Prahy Mgr. Vladimíra.
Akční plán ke Strategickému plánu rozvoje města do roku 2020.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ
Bezpečné cesty do školy
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Bezpečné cesty do školy Výsledky dotazníkového šetření a školního mapování.
Průzkum dopravního chování a Mapování nebezpečných míst v okolí ZŠ Švehlova, Praha 10 Leden – únor 2013 Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900.
Útvar sociální prevence - dětské dopravní hřiště
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje ochrany životního.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
MANAGEMENT MOBILITY Jiří Galatík CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
DOPRAVA Co je za námi? Co je před námi?. Doprava – Co je před námi? Harmonogram dalších kroků - prosinec 2012 až březen 2013 Tlak stálý tlak, aby výstavba.
ZŠ Meteorologická a MŠ Montessori
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
VZDĚLANÝ VENKOV Projekt Mikroregionů Nechanicko a Urbanické brázdy.
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od do Projekt je realizován na území Karlovarského kraje.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
DOPRAVNÍ KAMPAŇ „OBLÉKÁME HADA EDU“
1. setkání nového EKOtýmu Jubilejní Masarykovy ZŠ Sedliště
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
KONFERENCE MĚSTO PRO DĚTI
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Vítejte. Ke škole bezpečněji Projekt:Cíle projektu  Vize projektu vznikla od samotných žáků školy ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří, s cílem zvýšit bezpečnost.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
školská rada + rodičovská unie
Snídaně starostů , Jedlí
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Základní škola Heřmanův Městec
Mgr. Tereza Brumovská, M.Sc.
EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Červená, oranžová, zelená – jedeme!!!
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Bezpečné cesty do školy
Transkript prezentace:

Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková

Harmonogram Prosinec – přihláška do projektu Březen – 1. setkání pracovní skupiny, prezentace projektu Květen – mapování a dotazníkové šetření 6.4. – Květen – 2. setkání pracovní skupiny – prezentace mapování a dotazníků Září – dopravní průzkum Listopad – 3. setkání pracovní skupiny prezentace dopravní studie

Předání dopravní studie

Přínosy Získání dopravní studie okolí školy Zvýšení bezpečnosti Možnost změnit dopravní situaci nejen v okolí školy Zvýšení pocitu odpovědnosti za své okolí Posílení povědomí školy jako komunitního centra Kooperace a spolupráce žáků

Výsledky – bezpečnost a doprava Vytyčení rizikových a dopravně nebezpečných míst Získání dopravní studie Analýza toho, jak se žáci do školy dopravují

Výsledky mapování – pořadí nebezpečných míst 1.Přecházení u školy v ul. Nepomucká 2.Přecházení ulic Pod Školou, Píseckého, V Cibulkách, Nad Kavalírkou a Nad Turbovou 3.Světelná signalizace a přecházení tramvajové tratě Kavalírka 4.Prostor ul. Musílkova a nad Kavalírkou 5.Prostor náměstíčka ul. Musílkova x Fabiánova 6.Křižovatka ul. Tůmova x Musílkova

Jak se reálně dopravuješ? Jak by ses chtěl dopravovat? Veřejnou dopravou a pak pěšky 38 %11 % Pěšky sám 18 %21 % Pěšky s někým 30 %16 % Na kole nebo na koloběžce s někým 0 %18 % Na kole nebo na koloběžce sám 0 %20 % Autem s rodičem 6 % Autem se sourozencem anebo se spolužákem 6 %5 %

Důvody proč to nejde?

Školní plán mobility Cíle: Snížit počty žáků, kteří se do školy dopravují autem a způsobují největší chaos ráno před školou. Vybudovat úložné prostory pro kola a koloběžky. Sledovat změny, které nastanou po předání dopravní studie na magistrátu. (Jak je realizována dopravní studie v praxi)

Školní plán mobility - realizace Ve školním roce 2015/2016 – chceme v rámci environmentální výchovy podpořit osvětu v rámci udržitelné dopravě Letáčková kampaň pro rodiče – aby se snížil počet rodičů, kteří budou vozit děti do školy Realizovat Dny bez aut – motivovat rodiče, aby dovedli děti do školy pěšky nebo MHD Realizovat znovu dotazníkové šetření a zjistit dopad projektu na dopravování dětí do školy Usilovat o vybudování kolárny

Zdroje a odkazy