TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Mgr. David Vencl Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaInformatika NázevWord.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Ovládáme králíčka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Převody – jednotky délky
Číslo v digitálním archivu školy
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Změna velikosti písma v programu MS Word
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Soutěž pro dvě družstva
PÓLY MAGNETU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Pracovní materiál pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami – vady zraku Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Grafický editor GIMP (3)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Interaktivní elektrický obvod
Matematické pexeso Hra určená k opakování či procvičování učiva
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
SČÍTÁME A ODČÍTÁME DO 5 S KAMARÁDEM
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Transkript prezentace:

TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

SOUBOR Levou částí myši 1x klikni na Soubor Levou částí myši 1x klikni na Soubor Soubor se otevře s nabídkou Soubor se otevře s nabídkou Tento Soubor budeš často používat Tento Soubor budeš často používat

VELIKOST PÍSMA Velikost písma je automaticky č. 12 Velikost písma je automaticky č. 12 Velikost písma můžeš měnit Velikost písma můžeš měnit Jak na to? Jak na to? Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Roleta se rozvine s volbou různých velikostí písma Roleta se rozvine s volbou různých velikostí písma

Trochu opakování: Trochu opakování: Napiš slovo: Třída Napiš slovo: Třída Velikost písma nyní změníme Velikost písma nyní změníme

Levou částí myši klikni před písmeno T Levou částí myši klikni před písmeno T Levou část myši stiskni dolů a táhni až za písmeno a. Pak stisknutou myš uvolni. Levou část myši stiskni dolů a táhni až za písmeno a. Pak stisknutou myš uvolni. Slovo Třída se začernilo Slovo Třída se začernilo

Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Roleta se rozvine a pak klikni na číslo 24 Roleta se rozvine a pak klikni na číslo 24 Pak klikni 1x na bílou plochu Pak klikni 1x na bílou plochu

DRUH PÍSMA Druh písma můžeš měnit Druh písma můžeš měnit Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Roleta se rozvine s nabídkou různých druhů písma Roleta se rozvine s nabídkou různých druhů písma Jiný druh písma si vybereš kliknutím na vybrané písmo Jiný druh písma si vybereš kliknutím na vybrané písmo

DRUH PÍSMA Napiš slovo spolužák Napiš slovo spolužák Druh písma nyní změníme Druh písma nyní změníme

Slovo spolužák nyní označíme. Jak? Slovo spolužák nyní označíme. Jak? Levou částí myši klikni před písmeno s Levou částí myši klikni před písmeno s Levou část myši stiskni dolů a táhni až za písmeno k. Pak stisknutou myš uvolni. Levou část myši stiskni dolů a táhni až za písmeno k. Pak stisknutou myš uvolni. Slovo spolužák se začernilo Slovo spolužák se začernilo

Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Klikni na roletu s tímto znakem: ▼ Roleta se rozvine, pak klikni na jiný druh písma Roleta se rozvine, pak klikni na jiný druh písma Klikni 1x na bílou plochu Klikni 1x na bílou plochu

BARVA PÍSMA Klikni na ▼ Klikni na ▼ Roleta se rozvine s nabídkou barev Roleta se rozvine s nabídkou barev Vybereš si barvu a na ní klikneš Vybereš si barvu a na ní klikneš Text se změní podle vybrané barvy Text se změní podle vybrané barvy

BARVA PÍSMA Napiš nějaké slovo, třeba automobil Napiš nějaké slovo, třeba automobil Označ toto slovo. Jak se to dělá? Označ toto slovo. Jak se to dělá? Pak klikni na vybranou barvu Pak klikni na vybranou barvu

OPAKOVÁNÍ Napiš větu: Počítač je můj kamarád. Napiš větu: Počítač je můj kamarád. Změn větu na velikost písma 26 Změn větu na velikost písma 26 Barva věty bude zelená Barva věty bude zelená Písmo bude Comic Sans MS Písmo bude Comic Sans MS

DALŠÍ FUNKCE Text může být : Text může být : Tučný – B Tučný – B Podtržený – U Podtržený – U Skloněný (kurzíva) - I Skloněný (kurzíva) - I

Tabule AHOJ Praha Tabule Sešit Jana Tabule A u t o Učitel UKÁZKY ÚPRAVY TEXTU