Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDEBNÍ NÁSTROJE (KŘÍŽOVKA) Název:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Advertisements

Rozdělení hudebních nástrojů
Společenské TANCE Občanská výchova 7. ročník
Hudební nástroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Hudební nástroje Vypracovala: Nikola Doleželová
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroj - kontrabas.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Škola: Praktická škola dvouletá Vzdělávací okruh: Umění a kultura Vyučovací předmět: Hudební výchova Ročník: První Téma: Rozdělení hudebních nástrojů.
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
Jaký hudební nástroj je na obrázku?
ICT 2 – 3 – 31 HV HUDEBNÍ NÁSTROJE STRUNNÉ
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
HUDEBNÍ NÁSTROJE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_863_2TR_HV Autor:
HUDEBNÍ HÁDANKA 2 DOBŘE SI POSLECHNI UKÁZKU A ZKUS URČIT, KTERÝ NÁSTROJ SLYŠÍŠ Mgr. M.Schallenbergerová 1.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDBA VOKÁLNÍ, INSTRUMENTÁLNÍ, VOKÁLNĚ.
AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_36_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU (ŘEŠENÍ)
Tance Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_14_TANCE Téma: HUDEBNÍ NAUKA Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19 rytmus písní TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Člověk a příroda Fyzika Zvukové děje VII. ročník ZŠ (praktická) Zvuk a zdroje zvuku Vypracoval: Mgr. Zdeněk Šebestík Střední škola, Základní škola a Mateřská.
 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/15  Název materiálu: Strunné nástroje  Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Karolína Bryczová Vasková Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_MATEMATIKA _NEPOSEDOVÉ Název: VÝSTAVIŠTĚ.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDBA VÁŽNÁ A POPULÁRNÍ Název: HUDBA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
OPAKOVÁNÍ(KŘÍŽOVKA), MUZIKÁL
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Opakování Délka not, pomlky, takty.
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Zvuk a hudba.
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Rozdělení hudebních nástrojů
Název školy ZŠ a ZUŠ J. E. Purkyně Libochovice Autor Bc. Jiří Grüner
Základní hudební pojmy
Hudební uskupení Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Uherský Ostroh
Hudba na jevišti Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_12_HUDBA NA JEVIŠTI Téma: HUDEBNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
KVÍZ S NOTIČKAMI DO PÍSNIČKY
Orchestrální hudba Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_98_KVÍZ
Název školy: ZŠ a MŠ Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Vostřelová Název: VY_32_INOVACE_03_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDEBNÍ NÁSTROJE.
Joseph Haydn AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Název školy ZŠ a ZUŠ J. E. Purkyně Libochovice Autor Bc. Jiří Grüner
Transkript prezentace:

Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDEBNÍ NÁSTROJE (KŘÍŽOVKA) Název: HUDEBNÍ NÁSTROJE (KŘÍŽOVKA) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková HUDEBNÍ NÁSTROJE (KŘÍŽOVKA) Dostupné na portálu

Anotace: Materiál je určen pro žáky od 4. třídy. Materiál se zaměřuje na oblast Umění a kultura, vzdělávací obor Hudební výchova. Materiál je určen pro žáky, kteří jsou seznámeni se základními hudebními nástroji a tanci (valčík, polka). Děti mohou vyplňovat křížovku do pracovního listu, který je součástí tohoto materiálu a je určen k vytištění. Po vyluštění tajenky následuje poslech, ve kterém mají děti určit správnou ukázku. Je zde tedy prostor pro zopakování dvoudobých a třídobých tanců. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Hudební nástroje Křížovka Poznej hudební nástroj podle obrázků či instrukcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

1. KLAVÍR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková Obr. 01

KLAVÍR 2. KLAVÍR HARFA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková Obr. 02

KLAVÍR HARFA 3. KLAVÍR HARFA ČEMBALO Nástroj podobný klavíru, který má přehozené barvy kláves. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

KLAVÍR HARFA ČEMBALO 4. KLAVÍR HARFA ČEMBALO ČINELY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková Obr. 03

KLAVÍR HARFA ČEMBALO ČINELY 5. KLAVÍR HARFA ČEMBALO ČINELY LESNÍROH Dechový nástroj často používaný při honech a k fanfárám. (2 slova) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková Obr. 04

KLAVÍR HARFA ČEMBALO ČINELY LESNÍROH 5. KLAVÍR HARFA ČEMBALO ČINELY LESNÍROH KYTARA Nástroj, na který se může hrát trsátkem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková Obr. 05

KLAVÍR HARFA ČEMBALO ČINELY LESNÍROH KYTARA Co víš o tanci, který vyšel v tajence? Poslechni si ukázky a vyber z nich valčík POLKA VALČÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

ZDROJE: Louisina polka [online] [cit ]. Dostupné z: Vídeňský valčík na krásném modrém dunaji. In: Richard Strauss [online] [cit ]. Dostupné z: vidensky-valcik-na-krasnem-modrem-dunaji-mp3 Obr. 01: Galerie Office [cit ] Obr.02: Galerie Office [cit ] Obr.03: Galerie Office [cit ] Obr.04: Galerie Office [cit ] Obr.05: Galerie Office [cit ] Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková