Projekt ÚK „Vybudování a vybavení sběrných dvorů pro složky komunálního odpadu v obcích Ústeckého kraje“ pro podání žádosti do Operačního programu Životní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
POH Ústeckého kraje Z ávazná část. Závazná část POH Ústeckého kraje vychází z: 1.Základní charakteristiky kraje 2.Cílů POH ČR, které musí POH Ústeckého.
Nebezpečné odpady.
Monitorování výuky odborných předmětů
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Aktuální novelizace zákona o odpadech Štěpán Jakl odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
Odpadové hospodářství Královéhradecký kraj
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Třídění odpadů v závodu KNAUF Počerady
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Současný systém managementu skládkování v MSK
Odpady.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Odpadové hospodářství
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Správa místních poplatků
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
LEGISLATIVNÍ RÁMEC A LIMITY (POH kraje) :   snížit maximální množství biologicky rozložitelných komunálních odpadů (BRKO) ukládaných na skládky tak,
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Právní režim nakládání s odpady
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Nebezpečný odpad. Mezi nebezpečný odpad patří: Syntetické barvy, laky Syntetická ředidla Mořidla Elektrické baterie Autobaterie Oleje, tuky minerální.
Plán odpadového hospodářství Karlovarského kraje Veřejné projednání návrhu POH Ing Martina Škvorová Ing. Pavel Novák s.r.o.
VÝNOSY Z POPLATKU ZA SKLÁDKOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ 24. DUBNA 2013 BRNO SDRUŽENÍ PROVOZOVATELŮ TECHNOLOGIÍ PRO EKOLOGICKÉ VYUŽÍVÁNÍ ODPADŮ „ODPADY 2013.
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
Elektroodpad… Je vysloužilé elektrozařízení, kterého se chceme zbavit… Jedná se o všechna zařízení, která fungují na elektrický proud nebo na baterky…
SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ TŘANOVICE Základní škola v Dobré kolektiv žáků 8. ročníku.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-2.4 NEBEZPEČNÝ ODPAD.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Čistá Vysočina Bc. Jana Böhmová Čistá Vysočina Historie  Hledání komunitní aktivity v rámci mezinárodní kampaně Den Země.  Vycházení ze.
KOMUNÁLNÍ ODPADY A JEJICH ENERGETICKÉ VYUŽITÍ Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí EGÚ Brno, Energetika 2015 Brno, 23. září 2015.
DSO Tolštejn – Odpadové hospodářství Ing. Jan Slavík, Ph.D.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Novosedlice – návrh pilotního plánu změny hospodaření s odpadem Lokalita – ulice Bystřická a Sokolská Termín realizace: duben 2016 – prosinec 2016.
1 2 3 Drmaly č. 1 (u vjezdu do Lesní školky), stanoviště pro: 1ks papír, 1ks plast, 1ks sklo Drmaly č. 2 (nad návsí), stanoviště pro:1ks papír, 1ks plast,
Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období 2016 – 2025 Semináře obce SK 2017 FITE a.s.
Infokanál obce Vigantice
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Ekologické hotely.
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
Životní prostředí 2 – Odpady
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
balíček k oběhovému hospodářství a prevence vzniku odpadu
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Infokanál obce Vigantice
Registr spaloven odpadů
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Poplatky za „komunální odpad“
Transkript prezentace:

Projekt ÚK „Vybudování a vybavení sběrných dvorů pro složky komunálního odpadu v obcích Ústeckého kraje“ pro podání žádosti do Operačního programu Životní prostředí. Ing. Táňa Krydlová Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Tel.:

Produkce komunálních odpadů se meziročně stále zvyšuje o 2-5 %. Podíl materiálově využitých komunálních odpadů dosahuje aktuálně 30,73 % z jejich produkce, což představuje 120 tis. tun komunálních odpadů, přičemž v cílovém roce 2010 by tedy mělo být využito 196,7 tis. tun komunálních odpadů. Stanovený cíl 50% materiálového využití komunálních odpadů pro rok 2010 není v roce 2006 plněn. Stále stoupá množství komunálních odpadů ukládaných na skládky z 283 tis. t v roce 2002 na 338 tis. t v roce Téměř 70 % komunálních odpadů je skládkováno. Zpráva o stavu odpadového hospodářství Ústeckého kraje za rok 2005

Zpráva o stavu odpadového hospodářství Ústeckého kraje za rok 2005

Obce zapojené do projektu DobrnáDěčín DobkoviceDěčín Česká KameniceDěčín HuntířovDěčín JánskáDěčín RůžováDěčín TěchloviceDěčín OtviceChomutov JirkovChomutov VrskmaňChomutov ChbanyKadaň VejprtyKadaň Per š tejnKadaň RokleKadaň Ma š ťovKadaň

Obce zapojené do projektu Ma š ťovKadaň Vil é movKadaň Bohu š oviceLitoměřice StaňkoviceLitoměřice Úš těkLitoměřice Terez í nLitoměřice KamýkLitoměřice LomLitvnov Hora Sv. KateřinyLitv í nov Bl š anyLouny ChlumčanyLouny C í tolibyLouny DobroměřiceLouny PrackoviceLovosice

Obce zapojené do projektu Mal é ŽernosekyLovosice DěčanyLovosice VchyniceLovosice Třeb í vliceLovosice LubenecPodbořany KryryPodbořany Nepomy š lPodbořany Roudnice VědomiceRoudnice Horn í BeřkoviceRoudnice ChodounyRoudnice KrabčiceRoudnice MartiněvesRoudnice M š en é L á zněRoudnice

Obce zapojené do projektu Krásná LípaRumbuk Vil é movRumburk Lipov á Rumburk Doln í PoustevnaRumburk Š luknovRumburk H á j u DuchcovaTeplice Dub í Teplice Ko š ťanyTeplice Velk é Březno Ú st í nad Labem Chabařovice Ú st í nad Labem Telnice Ú st í nad Labem Žatec MěcholupyŽatec

Sbírané odpady Papír a lepenka Sklo * Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť * Vyřazená zařízení obsahující chlorofluorouhlovodíky (lednice) Jedlý olej a tuk * Olej a tuk neuvedený pod číslem * Barvy, tiskařské barvy, lepidla a pryskyřice obsahující nebezpečné látky Barvy, tiskařské barvy, lepidla a pryskyřice neuveden * Baterie a akumulátory, zařazené pod čísly , nebo pod číslem a netříděné baterie a akumulátory obsahující tyto baterie Baterie a akumulátory neuvedené pod číslem * Vyřazené elektrické a elektronické zařízení obsahující nebezpečné látky neuvedené pod čísly a ) Vyřazené elektrické a elektronické zařízení neuvedené pod čísly , a * Dřevo obsahující nebezpečné látky Dřevo neuvedené pod číslem Plasty Kovy Biologicky rozložitelný odpad ze zahrad a parků Směsný komunální odpad Objemný odpad

Další sbírané odpady možné i za úhradu nad rámec poplatku za odpadové hospodářství směsný stavební nebo demoliční odpad směsi nebo oddělné frakce betonu, cihel, tašek a keramických výrobků pneumatiky

Legislativní požadavky U nových zařízení územní souhlas nebo územní rozhodnutí Budou-li shromažďovány výhradně odpady občanů obce, v jehož katastru sběrný dvůr leží, není třeba souhlas Krajského úřadu Ústeckého kraje Budou-li přijímány odpady z jiných obcí nebo odpady právnických osob, je nutno disponovat souhlasem krajského úřadu Odpady jsou na sběrných dvorech SHROMAŽĎOVÁNY nikoli SKLADOVÁNY !! Nebude-li si obec provozovat sama, provozovatel musí být vybrán ve výběrovém řízení

Minimální požadavky na vybavení sběrného dvora Zpevněná příjezdová komunikace Zpevněné manipulační plochy, plochy nemusí být vybaveny odlučovačem ropných látek, ropné látky budou shromažďovány v EKO skladu se záchytnou jímkou Sběrné nádoby Oplocení, uzamykatelný vjezd Označení sběrného dvora, identifikační listy nebezpečných odpadů,provozní řád Havarijní sada, úklidové prostředky Zázemí obsluhy

Nadstandardní požadavky na vybavení sběrného dvora Váha při příjmu odpadů z jiných obcí nebo od právnických osob Osvětlení Kamerový systém Odstínění od okolních pozemků např. živými ploty Oddělené prostory pro sběr odpadů, které budou podrobeny úpravě odpadů (Např. drcení větví, třídění PET) Drtič odpadů Lis na plasty, papír

Děkuji za pozornost Ing. Táňa Krydlová Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Tel.: