Informatika ZÁLOHOVÁNÍ Pro: ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský Datum: 3.září 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Záznamová média Paměti VnitřníVnější. Vnější záznamová média Jedná se o přenosná záznamová média Často je nazýváme přenosné paměti. Z hlediska udržení.
Přikryl Jiří, Pospíšilík Jan, Procházková Anežka, Ratiborská Adéla IV.A PEVNÉ DISKY.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Petr Novák Název:VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Paměťová média Anotace:Seznámení.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Radová, Oravová, Czyžová, Rytíř Kvarta A. Disketa je magnetické datové médium sloužící k ukládání a přenášení elektronických dat Velikost disket se.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc POČÍTAČOVÉ VIRY Co jsou počítačové viry a jak se proti nim bránit?
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
ZÁLOHOVÁNÍ ARCHIVACE KOMPRIMACE DA T ZÁLOHOVÁNÍ Kopie dat uložená na jiném datovém nosiči Užíváno v případě ztráty, poškození nebo jiné potřeby práce.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011 ① Klikneme pravým tlačítkem myši na snímek prezentace, jejíž pozadí měníme : Klikneme na 3.
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK A ZÁVAZKY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Vnitřní HW architektura počítače. Vzájemně propojuje většinu důležitých vnitřních součástek počítače (zejména procesor a operační paměť) a tyto součástky.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_06.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT. 2 Administrativní bezpečnost Režimová bezpečnost Ochrana spisové agendy Automatizované prostředky spisové.
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část 5 – souborové systémy
Počítač zepředu a zezadu
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Hardware číslicové techniky
Systémové databáze v SQL Serveru
Informatika pro 5. ročník
Software počítače – opakování
Inf Operační systémy a jejich funkce
Správa paměti - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček
Téma 11: Finanční plánování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bezpečnost práce s počítačem
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optická mechanika
Software počítače 1 - opakování
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Informatika textový editor - WORD
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Paměti počítače, rozdělení
Informatika textový editor - WORD
Teorie Informace, signál
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
Základní komponenty počítače
Hardware Pamäťové média.
Opakování učiva pro 9. ročník
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Jiří Vyskočil, Marko Genyg-Berezovskyj 2010
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
Lineární funkce a její vlastnosti
M. Telingerová Komprimace dat.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Digitální učební materiál
Informatika Počítačové viry.
Opakování učiva pro 9. ročník
Transkript prezentace:

Informatika ZÁLOHOVÁNÍ Pro: ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský Datum: 3.září 2012

OBSAH Proč a jak zálohovat Zásady zálohování Kam ano a kam ne

Proč, co a jak zálohovat? Jakékoli zálohování je lepší, než žádné zálohování! Co může určovat vhodnost média: 1.trvanlivost a odolnost média proti mechanickému poškození 2.kapacita 3.složitost zálohování 4.hodnota dat 5.budoucí přístupnost dat Jak zálohovat: 1.kopie na druhý interní disk, externí disk 2.vypálit na CD/DVD, CD-RW/DVD-RW 3.Vzdálená záloha (komprese dat) Co zálohovat: 1.cenné dokumenty (texty, databáze ap.) 2.cenné fotografie (rodinné události, exotická dovolená, fotodokumentaceap.) 3.instalační SW počítače

Zásady zálohování postupy zálohování volíme v závislosti na konkrétní situaci (interval změn dat, denní objem nových dat, důsledky ztráty dat aj.) kontrola záloh – většina programů (kompresní, vypalovací atd.) následně umožňuje kontrolu archivu popisujeme zálohy - co obsahují, datum vytvoření z instalačních médií by měla být pořízena alespoň jedna kopie, originální média by měla být ihned po pořízení kopií uložena na bezpečném místě (včetně instalačních hesel a čísel!), vlastní instalace probíhá z pořízených kopií ukládání záloh na fyzicky různá místa – důležité zálohy by neměly být uloženy u počítače (požár atd.) zajištění důvěrnosti dat (fyzicky, nebo alespoň zaheslováním zálohy) volba média (CD, DVD, Flash …) – médium volíme podle: rychlosti zálohování (čtení), pořizovací a provozní ceny, spolehlivosti média, spolehlivost obnovení, doby uchovávání dat, kompatibility

Kam zálohovat? DLOUHODOBĚ: Externí pevný disk Interní pevný disk vzdálená záloha magnetická páska KRÁTKODOBĚ: Compact disk (CD) Digital versatile disk (DVD) Flashdisk paměťová karta Kam nezálohovat?