Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
This project is implemented though the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Biology Park Brno a.s..
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Vysoké učení technické v Brně
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.

O CVVI  posláním CVVI je propojit svět univerzitního primárního výzkumu se světem aplikovaného výzkumu a špičkových společností v daném oboru  zaměřuje se na podporu výzkumných aktivit, transferu technologií a spolupráce s univerzitami a výzkumnými institucemi v nejrůznějších oborech  napomáhá a řídí transfer nových a doposud nevyužitých technologií, poznatků a zkušeností do oblasti praktického využití

 Projekty v oblastech:  energetiky a ekoenergie  dopravy  průmyslu a stavebnictví  lesnictví a zemědělství  ochrany zdraví a bezpečnosti  sportovních technologií  informačních a komunikačních technologií  Facilitace a řízení Energoklastru  Projekt budování infrastruktury aplikovaného výzkumu v Brně (OPPI, Spolupráce, klastry)  Spolupráce s vysokými školami a výzkumnými institucemi  nalézání inovativních řešení pro podnikatelský sektor  hledání vhodných partnerů pro jednotlivé VaV projekty v rámci regionu CEE a jejich následné řízení Projekty

 CTT Vysočina  Centrum transferu technologií realizované ve spolupráci s ENERGOKLASTREM, ČVUT, Karlovou univerzitou v Praze a Mendelovou univerzitou v Brně (OPPI Prosperita)  VTP AT Milovice  Projekt Aerodynamického tunelu a navazující vědeckého technického parku se zkušebním zázemím ve spolupráci s Fakultou Strojní, Fakultou Dopravní a Fakultou Elektrotechniky ČVUT v Praze (OPPI Prosperita)  Certifikát Novosti  Certifikát CVVI prokazující splnění podmínek pro možnost zvýšených daňových odpisů investic do vědecko výzkumných projektů  Prediktivní regulace Tepla  Komercionalizace výsledků výzkumu v oblasti systémů měření a regulace tepla ve spolupráci s ČVUT v Praze (MPO, TIP) Některé konkrétní projekty

 Cluster Cord  Vytvoření evropského metaklastru v oblasti energetiky a automobilového průmyslu a spolupráce 12 členských zemí (OP Central)  Intramed C2C  Transfer technologií a zvýšení inovačního potenciálu klinických pracovišť v oblasti biomedicíny a jejich provázání s SME prostředím a navazující komercionalizací výsledků aplikovaného výzkumu a inovačních aktivit (OP Central, CVVI je jediný partner z ČR).  C -Plus  Projekt zaměřený na transfer technologií v rámci regionu střední Evropy prostřednictvím klastrové spolupráce 7 partnerů ze zemí (OP Central, CVVI je jediný partner z ČR)  Projekt Bezpečná branka  Aplikovaný výzkum CVVI zaměřený na vývoj bezpečné brankové konstrukce (komerční projekt) Některé konkrétní projekty

 Transférové centrum Mendelovy univerzity v Brně  Partner projektu a poradce pro vytvoření Centra transferu technologií pro spolupráci s podnikatelským sektorem (OP VK, Partnerství a sítě)  Úloha CVVI:  Identifikace potřeb a požadavků podnikatelského sektoru pro transfer technologií Mendelovy univerzity v Brně  Řízení a realizace právních a marketingových aktivit v projektu  Popularizace možností a podmínek transferu technologií Mendelovy univerzity mezi studenty řádného a doktorandského studia (semináře, workshopy, propagační a osvětové kampaně) TT Point – Transfer technologií Mendelova univerzita v Brně

Spolupracující univerzity a výzkumné instituce  České vysoké učení technické v Praze  Mendelova univerzita v Brně  Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (Norway)  The International University, Vienna (Austria)  Univerzita Karlova v Praze  Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně  Univerzita obrany  Ústav experimentální medicíny Akademie Věd  B.I.B.S. (Brno International Business School)  Energoklastr

Děkuji za pozornost JUDr. Jan Rakušan, MBA Předseda představenstva CVVI