PREZENTUJÍCÍ Technické fórum 2016 Aktivity na podporu technické tvořivosti a zručnosti v základních školách Kamil Ubr, vedoucí OŠMS Krajského úřadu Kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Exkurze u vybraných zaměstnavatelů na Vysočině. BOSCH DIESEL Jihlava.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Je vzdělávání dospělých příležitostí pro další rozvoj středních škol? Pro závěrečnou konferenci UNIV2 dne připravil Kamil Ubr OŠMS Krajského.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov Cheb 23. června 2010 Jednoty 1620, Sokolov.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Inovace roku Výukový systém Merkur robotika kolem nás.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Ten dělá to a ten zas tohle
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A 29. DUBNA 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Projekt EDU.REGION Registrační číslo projektu: M00201.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Podpora zdravého životního stylu na školách v Kraji Vysočina reg. číslo: CZ.1.07/1.1.00/ realizace: září 2014 – červenec 2015.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
PŘIŘAZENÍ HLAVNÍCH PROBLÉMŮ K JEDNOTLIVÝM PLATFORMÁM.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Rozvoj výuky cizích jazyků
Specifika ocenění zasilatelských podniků na příkladu konkrétní firmy
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Pracovní skupina Vzdělávání
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Kariérové poradenství a podnikavost
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Aktuální informace o MAP vzdělávání na Broumovsku II
Transkript prezentace:

PREZENTUJÍCÍ Technické fórum 2016 Aktivity na podporu technické tvořivosti a zručnosti v základních školách Kamil Ubr, vedoucí OŠMS Krajského úřadu Kraje Vysočina

PREZENTUJÍCÍ Klesá zkušenost absolventů ZŠ s technickými dovednostmi Volba oboru není podložena zkušeností Proč podporovat základní školy v praktických činnostech Začínat s motivací k technickým oborům ve středních školách již může být pozdě. Rozvoj manuální zručnosti, prostorové představivosti, konstrukční tvořivosti Vyváženost teoretických a praktických činností Obavy z neznámého

PREZENTUJÍCÍ Merkury do základních škol Kraj Vysočina Bosch Diesel, s.r.o. Základní školy a jejich zřizovatelé, další firmy Metodika pro 4. – 8. ročník ZŠ Příklady podpory

PREZENTUJÍCÍ Merkury do základních škol Stavíme z Merkuru Příklady podpory

PREZENTUJÍCÍ Stavebnice pro 1. – 3. ročník Kraj Vysočina Bosch Diesel, s.r.o. Základní školy a jejich zřizovatelé Příklady podpory Pracovní listy pro žáky a žákyně Metodika pro vyučující Od září pro prvňáčky

PREZENTUJÍCÍ Roto z Vysočiny Stavíme z Rota Příklady podpory

PREZENTUJÍCÍ Stavebnictví Použití stavebnice Teifoc Svaz podnikatelů ve stavebnictví Metodiky pro 6. a 7. ročník ZŠ 8. a 9. ročník ve středních školách Příklady podpory

PREZENTUJÍCÍ Technické vzdělání obyvatel je naší konkurenční výhodou nevzdávejme se jí. RNDr. Kamil Ubr