MATEMATIKA LOGICKÉ ÚLOHY ODKAZY VYUŽITELNÉ V MATEMATICE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Advertisements

Mgr. Ladislava Paterová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.01 Téma: Excel Číslo projektu:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
Nejmenší společný násobek – teorie a procvičování
AUTOR: Martina Dostálová
Dělitelnost přirozených čísel 6. ročník - Matematika
Markéta Zakouřilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_170
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_06 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
VY_32_INOVACE_MAT_VA_17 Digitální učební materiál Sada: Matematika Téma: Průsečnice rovin Autor: Mgr. Eva Vaňková Předmět: Matematika Ročník: 3. ročník.
DĚLITELNOST PŘIROZENÝCH ČÍSEL
Znaky dělitelnosti – teorie
VY_42_INOVACE_384_PRVOČÍSLA Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM prosinec 2011 Ročník použití VM 6. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
Znaky dělitelnosti 4 Číslo je dělitelné čtyřmi, právě když je čtyřmi dělitelné jeho poslední dvojčíslí. Např.: Číslo 3936 je dělitelné čtyřmi, protože.
Dělitelnost Matematika - 6. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
DĚLITELNOST Ročník: 6. Předmět: Matematika Autor: Mgr. Dana Kalousková ZŠ T. G. Masaryka Hodkovice n.M ZŠ T. G. Masaryka Hodkovice n.M Klíčová slova: znaky.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák Společný násobek a dělitel - co jsou násobky čísel? - dokážeme najít společné.
AZ KVÍZ Dělitelnost Spustit hru Pravidla hry
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Magické čtverce Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Datum:
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora: Mgr. Hana Zakopalová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2012 Ročník: 3. Tematická oblast: Početní operace v oboru přirozených.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník AUTOR: Mgr. Veronika Černá NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: Zmrzlina – dělení desetinných čísel přirozeným.
Složitost algoritmu Vybrané problémy: Při analýze složitosti jednotlivých algoritmů často narazíme na problém, jakým způsobem vzít v úvahu velikost vstupu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák Společný násobek a dělitel - co jsou násobky čísel? - dokážeme najít společné.
ICT pro 1. stupeň Vytvořil: Tomáš Kováč. Práce s vyhledávačem Google Jak vyhledat přesné informace. -vyhledat dané heslo -ikona nastavení.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_14_M6_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Desetinné číslo Základní škola Libina, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Dělitelnost přirozených čísel
Dělitelnost přirozených čísel
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_104_M6
Vzdělávací materiál zpracovaný v rámci projektů EU peníze školám
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN
Dělitelnost přirozených čísel
AUTOR: Martina Dostálová
Prvočísla, čísla složená, dělitel, násobek
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Matematika Variace.
Početní operace v oboru přirozených čísel
VY_32_INOVACE_50_Násobení a dělení deseti
VY_32_INOVACE_16_M_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola:
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
5 tipů pro zjednodušení práce
Dělitelnost 2 Znaky dělitelnosti dvěma Příklady
VY_32_INOVACE_42_Násobení a dělení dvěma
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Tvorba webových stránek
Soubor interaktivních příkladů z matematiky
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
VY_32_INOVACE_
Dělitelnost - test 6. třída.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Transkript prezentace:

MATEMATIKA LOGICKÉ ÚLOHY ODKAZY VYUŽITELNÉ V MATEMATICE

Logická úloha trpaslíci

Zlý černokněžník nemá rád trpaslíky. Proto si čtyři z nich vybere a zakope po hlavu do země. Trpaslíci se tak nemůžou vůbec pohybovat a vidí jen před sebe. Trpaslíci jsou zakopáni v řadě, jeden z nich je oddělen zdí. Všichni se dívají stejným směrem, poslední trpaslík vidí dva kamarády před sebou a zeď. Předposlední vidí jen druhého. Druhý trpaslík v řadě kouká do zdi a ten úplně první je osamocen, za zády má zeď a dívá se do dálky, kde se ale neděje nic zajímavého. Černokněžník vysvětlí trpaslíkům, jaká je situace, a řekne jim, že jim dal na hlavy čepičky – dvě modré a dvě červené. Jeden trpaslík má promluvit a říci, jakou barvu čepičky má na své hlavě. Pokud řekne správnou barvu, tak je černokněžník hned vykope. Pokud řekne cokoli jiného, tak tam všichni čtyři zůstanou až do konce… Jak trpaslíci tento drobný problém vyřeší?

Odkazy využitelné v matematice

Onlinecviceni.cz  Příklady na procvičování (nejen matematiky). Tip: Vyzkoušejte např. Matematika / Pro 6. ročník / 01. Dělitelnost / 01. Dělitelnost dvou čísel / Procvičit. Pozor: Vpravo nahoře vám běží čas.

Procvicuj.cz  Webový server na procvičování (nejen) matematiky. Zadané testy lze tisknout, po registraci (zdarma) získáte vy nebo vaši žáci další výhody. Tip: Zkuste si vytvořit test o deseti příkladech na násobení a dělení přirozených čísel do 100: Klikněte na Matematika / Přirozená čísla a v sekci Násobení a dělení přirozených čísel zkontrolujte nastavené parametry a klikněte na Spustit test.

Taháky  Přehledně uspořádaná teorie.  Tip: Jak autorka definuje prvočísla?

ZŠ Dobřichovice  Opravdu bohatý zdroj materiálů k výuce i procvičování. Jedná se o online zdroje, ale i aplikace, které je třeba instalovat. Najdete zde i rozcestník „Matematika na internetu“. Tip: Vyzkoušejte třeba „Online testy“.

ZŠ Jaroše =lesson_list&id=6&yearLimit =lesson_list&id=6&yearLimit  Výukový portál ZŠ Třebíč (Kpt. Jaroše 836) s materiály nejen k matematice. Materiály jsou ve formátu pdf, k zadání procvičování zde naleznete i soubory s řešením.  Tip: Vyzkoušejte třeba M6 Římské číslice nebo M6 Míry a váhy.

Hackmath.net  Web pro procvičování matematiky. Kontroluje výsledky, ukazuje nejen správné řešení, ale i postup.  Tip: Klikněte na Čas / 2. Vnuk s dědou – Vnuk s dědou si počítali, kolik mají spolu let. Součin jejich let je 365. Kolik je součet jejich let? – Zadejte výsledek a nechte si ho zkontrolovat. Odpověděli jste správně?

Logický úkol

Spojte čtyřmi tahy bez přerušení všechny body.