HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
Praha.
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Ve znamení gotického slohu
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Gotická architektura v Čechách
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
PAMÁTKY PRAHA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Praha Andy Poláková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Členění území naší vlasti
PROVĚRKY Převody jednotek času.
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Anotace Výklad. Osobnosti československých prezidentů od 1. republiky po II. světovou válku Autor Vladimíra Mezerová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Znalost.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Metodický list / anotace:
Česká republika - Kutná Hora
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Transkript prezentace:

HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Anotace Prezentace seznamuje žáky s hlavními památkami České republiky. Autor Mgr. Irena Čiháková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák je schopen vyjmenovat nejvýznamnější památky České republiky. Speciální vzdělávací potřeby Lehké mentální postižení Klíčová slova UNESCO, Praha, Český Krumlov, Kutná Hra, Telč, Holašovice Druh učebního materiálu Výukový materiál- prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání (ZŠ praktická) - druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost 2,4 MB

České památky zapsané na seznamu UNESCO: Mezinárodní organizace UNESCO má za úkol chránit památky nejenom v České republice, ale i v dalších státech světa. České památky na seznamu UNESCO: o Praha o Český Krumlov o Telč o Kutná Hora o Holašovice o a další

PRAHA Praha je hlavní a největší město České republiky. Praha se nachází ve středu Čech, městem protéká řeka Vltava. V Praze sídlí prezident, vláda a vrchní soud. Praha je centrem České republiky.

Pražské památky: Pražský hrad: o Je to nejvýznamnější český hrad. o Od 9. století byl sídlem českých knížat. o V současnosti je sídlem prezidenta republiky. o Součástí Hradu je Katedrála sv. Víta. Pražský hradKatedrála sv. Víta

Karlův most: o Je to nejstarší most přes řeku Vltavu v Praze. o Stavba mostu začala roku o Most nechal postavit král Karel IV. Vyšehrad: o Podle pověsti ho založil bájný kníže Krok v 10. století. o Nachází na skále nad pravým břehem Vltavy. o Sloužil jako pevnost k obraně města.

Staroměstská radnice: o Byla založena roku o Nachází se na Staroměstském náměstí v Praze. o Na věži radnice je umístěn Staroměstský orloj. Pražské židovské město: o Původní osada začala vznikat ve 12. století. o Žili zde Židé - žili izolovaně mimo pražskou společnost. o Stojí zde mnoho synagog (synagoga je místo, se Židé modlí).

ČESKÝ KRUMLOV Nachází se v Jihočeském kraji. Protéká jím řeka Vltava. První zmínka o městě je z roku V Českém Krumlově sídlil Petr Vok z Rožmberka. Nejvýznamnější Krumlovské památky: o Krumlovský zámek o Zámecká zahrada o Radnice o A samotné centrum města- zde se nachází historické náměstí a městské domy

TELČ Telč je historické město na jihu Moravy. Nejvýznamnější památky v Telči: o Zámek Telč o Náměstí s městskými domy o Mariánský sloup o Kostely o Kašny

KUTNÁ HORA Kutná Hora byla ve středověku známá díky těžbě stříbra a stříbrných rud. Razily se zde stříbrné mince denáry. Nejvýznamnější památky: o Chrám sv. Barbory - ve skutečnosti se jedná o katedrálu, jejíž stavba začala roku 1388.

HOLAŠOVICE Holašovice jsou vesnice v Jižních Čechách. Jsou známé díky domům, postavených ve stylu tzv. selského baroka.

KARLŠTEJN Karlštejn je středověký hrad, který nechal postavit král Karel IV. Na Karlštejně měly být uloženy české korunovační klenoty.