PUTOVÁNÍ ZA ŘEMESLY Základní škola Konstantinovy Lázně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera
UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Základní předpoklady: odbornost, solidnost Následuje názorný příklad.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Studio Jana vás zve na třetí ročník Kreativní výstavy v Jihlavě,
Členská schůze MAS Krajina srdce Borotín.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Keramické a sklářské tříleté učební obory
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Projekt CZ.3.22/2.3.00/ Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí v oblasti vzdělání k vyšší uplatnitelnosti na trhu práce.
Má žák ZŠ dostatek informací pro volbu technického vzdělávání ? Miroslav Strouhal ZŠ Velké Němčice.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
S á d r a Autor: Alena Švejková.
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
Zpracovatelský průmysl
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
!!KOPÍROVÁNÍ ZAKÁZÁNO!! Ten kdo zkopíruje tuto prezentaci musí mít povolení od majitele!! Berte na vědomí že kopírování se trestá!!! ©Miňonka.
Socioekonomická sféra
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Doprovodný program k veletrhům a jiným akcím. Ruční práce, prezentace, ochutnávky a prodej tradičních trdelníků. Lákadlo, atrakce, komunikace s návštěvníky.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
STUDENTSKÝ MINIPODNIK MATĚJ MAREK. firma Matěj Marek (Manufaktura Wolkerova) sídlo: Wolkerova 2941, Havlíčkův Brod,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
REGIONÁLNÍ PRODUKT PODKRKONOŠÍ SEMINÁŘ PRO ODBORNÍKY A ŠKOLY V CESTOVNÍM RUCHU , DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Práce dospělých – od obilí.
Srdečně Vás zveme na pochod Okolo Bohdanče, který se uskuteční který se uskuteční Start bude od 6:00 do 14:30 v sokolovně v Bohdanči u Zbraslavic.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Gymnázium pro 21. století Autor: Mgr. Radek Malý Název materiálu: Fair trade Označení materiálu:
Zájmový kroužek nejen pro děti předškolního věku školní rok Šikovné ručičky.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Český výrobce dřevěných ozdob a dekorací svítící dekorace nádobí z masivu ozdoby a dekorace 3D dekorace novoročenky a pozvánky
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
A Visual Travel to Traditions
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
neděle ve 14:00 v tělocvičně ZŠ Štoky
neděle ve 14:00 v tělocvičně ZŠ Štoky
Český svaz žen Štoky pořádá
Srdečně Vás zveme na 15. ročník pochodu Okolo Bohdanče,
ŘEMESLNÉ CHOLTICE
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Velká Morava.
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
Lidové umění a užitá tvorba 1
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
VZNIK ZEMĚDĚLSTVÍ.
Slované VY_32_INOVACE_3C_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Po naší předvánoční besídce jsme začali s dětmi vytvářet nejrůznější dekorace na stůl nebo dveře. A tak to vypadalo ještě deset dní po našem tvoření. Stoly.
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
Transkript prezentace:

PUTOVÁNÍ ZA ŘEMESLY Základní škola Konstantinovy Lázně

Inspirace

Cíl projektu Projekt je dlouhodobý s cílem: 1. Seznámit děti a mládež - s tradiční řemeslnou výrobou a její historií - s prací a výrobky regionálních řemeslníků - s ekologickým způsobem hospodaření na farmě 2. Propagace regionálních výrobků 3. Řemeslný workshop

1. etapa projektu Celodenní a polodenní exkurze pěší, vlakem, autobusem do řemeslných dílen a na farmu

Keramická dílna Úterý malovaná užitková keramika

Mýdlárna Krasíkov přírodní mýdla a zemědělské produkty

Pekárna Bezdružice pekařské výrobky

Ekologická farma Újezd nad Mží produkty ekologického zemědělství

Vzdělávací programy na farmě Od zrníčka po pecen chleba - co všechno je třeba udělat, než ochutnáme křupavý chléb - zasetí semínka, růst, roční období a příroda, správná doba na sečení obilí – žně, kombajn, mletí obilí, příprava a zadělání na chléb, pečení, ochutnávka Tradiční řemesla - ukázky lidových řemesel – tkaní, drátenictví, košíkářství, zdobení perníků, malování kraslic, výroba předmětů ze slámy a sena, papírování.

2. etapa projektu Řemeslný workshop - rádi bychom pozvali výrobce řemeslných produktů: o šperky z Pytlova - Zuzana Vránová o keramika - Iva Tůmová

 - textilní výrobky - Jarmila Teplá  dřevěné dekorace - Miroslava Pešulová  voňavé hračky z Olbramova - Ekohračky Vaňková – Válová  květinová vazba - Iveta Matalová

3. etapa projektu výstava regionálních výrobků Lázeňský dům Jirásek

Rozpočet projektu Materiál …………………………………………….4 500,- Občerstvení…………………………………………..500,- Doprava, vstupné…………………………………3 000,- Lektoři……………………………………………… ,- Celkem ,-

Děkujeme za pozornost