NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/21.0882.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bulharsko Státní vlajka Státní znak.
Advertisements

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 21- ŘeckoAnotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Řecka Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Téma hodiny: Bulharsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko.
IRSKO Robin Plch 8.A
REGIONY EVROPY JIŽNÍ EVROPA.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Předmět a očekávaný výstup
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 7.
BULHARSKO.
ŘECKO.
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
Itálie a Řecko Z_117_Evropa_Itálie a Řecko
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Téma hodiny: Albánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
MAKEDONIE.
Geografické údaje Řecka
RUMUNSKO.
ŘECKO Martin VRZALA.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Bulharsko България / Bălgarija
Jihovýchodní Evropa Z_131_Evropa_Jihovýchodní Evropa
Řecko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Jihozápadní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Maďarsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Jihovýchodní Evropa.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Bulharsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ZEMĚPIS Téma: Moldavsko, Rumunsko, Bulharsko.
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Švédsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy1 Ověření ve výuce: Třída:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Libanon
Afrika.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Turecko.
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Identifikátor školy: VY_32_INOVACE_146_ŘECKO Šablona.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola Václava Hejny Červený Kostelec
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/

Řecko

Základní údaje Rozloha: km2, 1/5 leží na ostrovech Hl.město:Atény St.zřízení:republika Měna:euro Jazyk:řečtina Prezident:Karolos PapuliasKarolos Papulias

Poloha Leží v jihovýchodní Evropě Skládá se z pevninské části a z několika malých i velkých ostrovů Hraničí s Albánií, Makedonií, Bulharskem a Tureckem, Jeho břehy omývá Egejské, Jónské a Středozemní moře

Povrch Leží na Balkánském poloostrově Typické pro Řecko jsou vysoké hory a pohoří Pohoří jsou skalnatá se strmými a holými svahy

Podnebí Řecké má středomořské podnebí Teploty v létě dosahují až 40°C nejvíce dešťových srážek je na podzim a v zimě

Vodstvo Řecký horský systém patří co se vody týče k nejchudším horským systémům v Evropě Nejdelší řeky jsou Alikmon, Acheloos a PiniosAlikmonAcheloosPinios

Obyvatelstvo V Řecku žije asi obyvatel, asi 78 obyvatel na km2 Obyvatelstvo se skládá z 98,5% Řeků, 0,8% Turků, 0,3% Bulharů Náboženství je křesťanství

Hospodářství produkty jsou med, mandle, rozinky, hroznové víno, masitá rajčata, okurky, melouny, broskve, meruňky a další drobné ovoce

Průmysl Těžba hnědé uhlí, ropa,barevných kovů Energetika tepelné 89,6 % vodní 9,72 % ostatní 0,68 %

Zemědělství Pěstuje se pšenice, ječmen, luštěniny, fíky, ovoce, později i olivy a vinná réva Chovají se zde převážně kozy a ovce Důležitým zdrojem obživy byl i rybolov, někdy doplňovaný lovem vysoké zvěře, kanců či ptáků

Turistika a cestovní ruch Bohatá historie První olympijské hry Spousta památek: -městečko Oia na Santorini -Aténská Akropole…

Doprava Silniční,vodní,letecká, železniční

Města Soluň Pireus Patras Heraklion

Použitá literatura Zeměpis pro 7.ročník ZŠ, Demek – Mališ, SPN