Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0969 Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_PRIDAVNE_KARTY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

Síťové karty, parametry
HARDWARE 1. část.
Základní jednotka PC Obr. 1.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_02_CISELNE_SOUSTAVY.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Počítače XIII - zvukové karty Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_11_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Hardware osobních počítačů
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_04_PROCESOR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_POCITACOVA_MYS.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_05_HISTORIE_VYPOCETNI_TECHNIKY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_3_FIG_03_BULGARIA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_02_CISELNE_SOUSTAVY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_09_ZAZNAMOVA_MEDIUM_CD_DVD.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_14_SKENERY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_10_CHLAZENI.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ROZHRANI.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_06_GRAFICKA_KARTA.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_08_ZAZNAMOVE_MEDIUM_DISKETA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_07_BIOS.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Grafická karta
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_14
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Václav Chvál
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_PRIDAVNE_KARTY Autor Mgr. Miroslav Kotlas Tematický okruh Hardware Ročník 1. ročník Datum tvorby Anotace Seznámení s přídavnými kartami do počítače, jejich funkcemi a rozšířeními, o která obohacují standartní počítačovou sestavu Metodický pokynPrezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu Možnosti využití: promítání, samostudium Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

P ŘÍDAVNÉ KARTY Hardware

O BSAH Přídavné karty Nejčastější typy Grafická karta Zvuková karta Výstupy Síťová karta Televizní karta Karta pro střihání videa Zdroje

P ŘÍDAVNÉ KARTY Jsou samostatná hardwarová zařízení Umožňují rozšířit možnosti počítače o nové funkce, které základní hardwarová sestava neumožňuje Zasunují se do slotů (většinou PCI), umístěných na základní desce Musí splňovat určité normou stanovené požadavky

N EJČASTĚJŠÍ TYPY Grafická karta Zvuková karta Síťová karta Televizní karta Karta pro střihaní videa

G RAFICKÁ KARTA Jinak také videoadaptér Vykonává grafické výpočty a vytváří údaje srozumitelné zobrazovacímu zařízení (monitor, TV obrazovka či jiná zobrazovací jednotka) Obsahuje-li VIVO (Video-in video-out) umožňuje i analogový vstup (např. z videokamery) „počítač v počítači“ – díky velkému výkonu nutno chladit (většinou kombinované chlazení)

DARKONE. Grafická karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

Z VUKOVÁ KARTA rozšiřující karta počítače pro vstup a výstup zvukového signálu ovládaná softwarově provádí digitálně-analogový převod nahraného nebo vygenerovaného digitálního záznamu HENRY, David. Zvuková karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí public domain na WWW:

V ÝSTUPY BarvaFunkce Pink Analogový mikrofonní vstup Light blueAnalogový vstup. Lime green Analogový výstup pro hlavní stereo signál (přední reproduktory nebo sluchátka). Black Analogový výstup pro zadní reproduktory. Silver Analogový výstup pro boční reproduktory. OrangeS/PDIF digitální výstup.

S ÍŤOVÁ KARTA Slouží ke vzájemné komunikaci počítačů v počítačové síti Aktivní zařízení, které přijímá a vysílá data Rozdělení Serverové Určené do pracovních stanic Připojení pomocí tzv. kroucené dvojlinky Konektor pro připojení RJ-45 MONNIAUX, David. RJ-45 [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

ECHORAY. Síťová karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

T ELEVIZNÍ KARTA Umožňuje sledování televizního signálu na monitoru počítače Umístěna v PCI slotu nebo externí USB verze 4 druhy Karty pro příjem analogové TV Karty pro příjem digitální TV, včetně satelitního příjmu TV Hybridní karty pro příjem jak analogového tak digitálního signálu. Je tvořen jedním tunerem, a může pracovat jako analogový, nebo jako digitální Combo karty mají jak digitální tak analogový tuner na jedné kartě. Je to podobné jako u hybridních karet ale tunery jsou fyzicky 2 a není třeba pro změnu přepínat

AIDA. TV karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

K ARTA PRO STŘÍHÁNÍ VIDEA K editaci a střihu a úpravám digitálního videozáznamu Umožňuje připojení set-top boxu, televizoru, herní konzole či jiného zdroje video signálu

Z DROJE HENRY, David. Zvuková karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí public domain na WWW: ECHORAY. Síťová karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: MONNIAUX, David. RJ-45 [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: jpg jpg AIDA. TV karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: DARKONE. Grafická karta [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: TV karta. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, , [cit ]. Dostupné z: