Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_02_Stín a polostín Autor Mgr. Zuzana Pavlasová Tematický okruh Světelné jevy Ročník sekunda (7. ročník ZŠ) Datum tvorby září 2012 Anotace Prezentace slouží k seznámení studentů s principem vytvoření stínu a polostínu. Metodický pokyn prezentace je určena jako výklad do hodiny možnosti využití: promítání, práce studentů u PC

2 Stín a polostín

3 Stín Stín vzniká za každým neprůhledným tělesem, na které dopadá světlo. Jedná se o oblast, do které nedopadá světlo ze zdroje díky překážce. Důvodem vzniku stínů je přímočaré šíření světla.

4 Stín STÍN

5 Stín

6 Stín Stíny vznikají pouze v uzavřené místnosti nebo v noci, kdy je těleso osvětleno jedním malým zdrojem světla. Ve většině případů vznikají polostíny.

7 Polostín Polostín vzniká za tělesem, které je osvětleno dvěma nebo více zdroji světla. Jedná se o oblast, do které dopadá světlo pouze z jednoho zdroje. Další možnost vzniku polostínu je osvětlit těleso jedním zdrojem větších rozměrů.

8 POLOSTÍN STÍN POLOSTÍN

9 POLOSTÍN STÍN POLOSTÍN

10 Polostín BARRAKI. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

11 Zdroje: BARRAKI. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Není-li uveden zdroj, je použitý materiál z vlastních zdrojů autorky.


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google