Školní výlet Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceDUM využívá školního výletu k seznámení s regionem. Obsahuje soubor č inností pro práci s mapou, sout.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Les ve škole – škola v lese
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VÝM Ě NA OPERAČNÍ PAM Ě TI RAM V EEE PC Autor Další RAM- Random access memory.
KRAJINA V OKOLÍ MÉHO DOMOVA
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
Bezobratlí.
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
ICT M 5.r. Řešíme nerovnice Anotace: Prezentace obsahuje výklad u č iva nerovnice a p ř íklady k procvi č ování ř ešení nerovnic. Prezentace je.
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_214_POČÍTÁNÍ_GEOMETRICKÝCH_TĚLES Téma:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_202_NÁSOBENÍ_DVĚMA Téma: NÁSOBENÍ.
ICT M 5.r. Písemné násobení
Pro 5. ro č ník základní školy 2. č ást – písmo a obrázek Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
ICT M 5.r. Řešíme rovnice Anotace: Prezentace obsahuje p ř íklady k procvi č ování ř ešení rovnic. Prezentace je prezentována interaktivn ě na.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_187_PÁROVÉ_SOUHLÁSKY_D_T Téma: PÁROVÉ.
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
CESTUJEME PO ZÁPADNÍCH ČECHÁCH Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis pracovního postupu Název sady:Funkční styly pro 2.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Ž ánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.1 Sousední státy Č R Téma: Č eská republika jako sou č ást Evropy.
AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová.
 Materiál obsahuje prezentaci jako dopln ě k k výkladu a sou č asn ě i úkoly pro samostatnou práci ž ák ů. Ur č eno 5.ro č níku.  Pilotá ž : Prezentace.
AnotaceObsahuje náměty činností k opakování jednotlivých zeměpisných oblastí ČR. Opakování lze realizovat formou prezentací v papírové či elektronické.
AnotaceNáměty činností pro připomenutí květnových tradic. Využití filmů a literatury. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný výstupObjasní.
Matematická štafeta Autor: Mgr. Ivana Tesařová Datum:
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
SLOVNÍ DRUHY Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
Opakování vyjmenovaných slov po m Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
DESETINNÁ ČÍSLA Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotacePracovní listy a multifunkční karty sloužící k vyvození a znázornění desetin a setin. Obsahují činnosti.
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
KŘÍŽEM KRÁŽEM NAŠÍM SVĚTADÍLEM Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Po našich hradech a zámcích Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
MĚŘÍTKO MAPY, KILOMETR Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
IT ve škole 16840/ Řeky Jihočeského kraje VY _32 _ INOVACE _09 ŘEKY JIHOČESKÉHO KRAJE Sada 1 ZŠ ZBYTINY, okres Prachatice.
MĚŘENÍ DÉLKY /praktické činnosti/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Datum:
Autor: Mgr. Ivana Tesa ř ová CHRISTMAS LESSON Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
TŘEBÍČSKO A JEHO PARAMETRY Autor : Mgr. Ivana Tesařová Datum:
EU OPVK – III/2 – A2 – 8/35 – Rak Petr Předmět Zeměpis 7.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
Kdo je kdo Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Název prezentace (DUMu): Geometrická posloupnost – řešené příklady
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_6.ročník 16_Řeka Dyje
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Číslo v digitálním archivu školy
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
DUM - Digitální Učební Materiál
Číslo v digitálním archivu školy
Výprava za kronikou Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Dějepisné soutěže pro SŠ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Cestovní ruch České republiky
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Školní výlet Autor: Mgr. Ivana Tesařová

AnotaceDUM využívá školního výletu k seznámení s regionem. Obsahuje soubor č inností pro práci s mapou, sout ě ž, plán výletu. AutorMgr. Ivana Tesa ř ová P ř edm ě tVlastiv ě da O č ekávaný výstupVyužívá sbírek muzeí a galerií jako informa č ních zdroj ů pro pochopení minulosti. Druh u č ebního materiáluProjekt, exkurze Cílová skupinaŽáci 5. ro č níku Metodický postupJe sou č ástí DUM Datum

ŠKOLNÍ VÝLET 2013: DESTINACE: Vranovská p ř ehrada, hrad Vranov DATUM: 27. č erven 2013 CÍL: Poznávání regionu, odreagování na konci školního roku

PLÁNOVÁNÍ VÝLETU 1.Seznámení s oblastí, domácí úkol 2.Co víme o ř ece Dyji a Vranovské p ř ehrad ě 3. Objednání výletu a p ř íprava akce erie/vranovska-prehrada-477/

SEZNÁMENÍ S OBLASTÍ Práce s mapou: Vyhledejte na map ě č eské republiky ř eku Dyji s Vranovskou p ř ehradou a hrad Vranov. Za domácí úkol zjisti : a/ Kde pramení Dyje a do které ř eky se vlévá b/ Jaké má p ř ítoky c/ Které p ř ehrady leží naDyji d/ M ě sta, kterými tato ř eka protéká Jako bonus si m ů žeš nakreslit obrázek, který t ě zaujal a pak nám o n ě m n ě co povíš. Použiješ jej v sout ě ži.

DISKUSE NAD DOMÁCÍ P Ř ÍPRAVOU, SOUT Ě Ž „ P Ř ESÝPACÍ HODINY“ PRAVIDLA: Utvo ř te dv ě skupiny a vyndejte si mapy a blok. S použitím domácí p ř ípravy p ř ipraví každá skupina deset otázek, tzv. špek ů. Nap ř. : Co je na tomto obrázku? Které ř eky se vlévají do Dyje z pravého b ř ehu? Jak se také jinak ř íká vodní nádrži Nové Mlýny? Apod. Poté m ů že sout ě ž za č ít. Skupiny st ř ídav ě pokládají otázky a odpo č ítávají 1 minutu nebo použijí hodiny. D+HODINY

Vít ě zí samoz ř ejm ě skupina, která má víc zodpov ě zených otázek. Nyní zbývá už jen pár formalit a JEDE SE NA VÝLET!