Flash Robot společnosti Negri Bossi. Negri Bossi se spojila se světem automatizace výrobou 3 osých servořízených robotů, určených pro použití u vstřikovacích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Advertisements

2.1 Pevný disk Fyzická struktura  plotny  záznamový materiál  č/z hlavičky  prachotěsný obal  motorky otáčení ploten  plotny na jedné hřídely.
1 Multi-neck hořáky, Chili vložky a LIFE+ špičky Technologie dělá rozdílné svary.
Konstrukce CNC strojů I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_08.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_19.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_12.
Vybrané snímače pro měření průtoku tekutiny Tomáš Konopáč.
Stroje a zařízení pro výrobu a přenos energií 3.Přednáška BW06/56 – STAVEBNÍ STROJEIng. Svatava Henková, CSc.
Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum ověření ve výuce: Ročník:
Canbimat Více-komponentní lisování Negri Bossi představuje novou řadu hydraulických lisů pro lisování více materiálů najednou, nazvanou Série CanBiMat.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Digitální fotografování Číslo DUM: III/2/VT/2/3/43 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Mobilní regály Sestava policových regálů, která je umístěna na pohyblivých podvozcích. Použití pojízdných regálových systémů značně zvyšuje skladovou.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
Konstrukce CNC strojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_ROZ_17 Variabilní rozvod Honda VTEC.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Základní deska Slouží k mechanickému upevnění komponent počítače. Propojuje veškeré komponenty počítače pomocí sběrnic a zajišťuje jejich napájení. Svými.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Master S400 & S500 Nová přenosná třída napájení od Kemppi.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školyPionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Elektromagnetická slučitelnost
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru strojírenství.
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
Senzory pro EZS.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
Snížení nákladů na vytápění budov
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Mechanické řízení
Pístové spalovací motory
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Perové spoje 2 VY_32_INOVACE_22_439
Podvozek VY_32_INOVACE_13_252
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
Technické prostředky v požární ochraně
Vytápění Mechanické odvaděče kondenzátu
Kladkostroje a visuté kočky
Řemenové převody VY_32_INOVACE_31_ 619
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Programovatelné automaty (Programmable logic controllers – PLC)
Systémy CAD II Ondřej Andrš.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Autoři Jan Žáček a Petr Zbožínek
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
CVST GP382DMS-S Vrchem plněná automatická pračka Grand Ó Vita Smart
CBWM 712D-S Vestavná automatická pračka
CSS4 1372D3/1-S Předem plněná automatická pračka Slim Smart
Transkript prezentace:

Flash Robot společnosti Negri Bossi

Negri Bossi se spojila se světem automatizace výrobou 3 osých servořízených robotů, určených pro použití u vstřikovacích lisů Negri Bossi. V současném vysoce automatizovaném prostředí, společnost Negri Bossi rozpoznala, že robot je integrální částí chodu formy a tudíž i integrální částí vstřikovacího lisu.

Rozhraní dvou kontrolních systémů je jednoduše nepotřebné, neboť může mít za následek lokální problémy. Série robotů FLASH jsou konstruovány tak, aby umožnily automatickou kompatibilitu s jedním kontrolním systémem, který zařídí komunikaci jak s robotem,tak s lisem.

Spotřebiteli je jak používáním tohoto manipulátoru konstruovaného firmou Negri Bossi, tak připojením skrze systém CAN bus, zaručena perfektní kompatibilita a integrace do chodu lisu, zjednodušení a zlepšení koordinačního řízení jednotlivých částí lisu, zajištění bezpečnějšího chodu lisu a snížení doby seřizování lisu a časových cyklů.

Mechanické díly jsou konstruovány tak, aby zajistily stálost, bezvibrační chod lisu a vysokou odolnost proti deformaci nebo zkroucení. Optimální rozdělení hmotnosti kombinované přesnou kontrolou akcelerace pomocí digitálních hnacích mechanismů a bezkomutátorových servomotorů, vytváří velmi vysoký přenos rychlostí umožňujících extrémně přesné polohování, které rozlišuje jakékoliv polohování při zakládání do formy.

Přenosný ovládač je schopný zobrazit jak stránky nastavení robotu, tak také relevantní stránky nastavení lisu umožňující, aby parametry byly nastaveny jak pro přenosný ovládač, tak pro kontrolní systém lisu.

Extrakční osový rám, nosník zhotovený z vytlačovaného hliníkového profilu, velmi široký profil pro dosažení maximální pevnosti. Množství materiálu (hmotnost) je sníženo pro pohyb s vysokou akcelerací, pro zpomalení a pro velmi krátké časové cykly.

Rotace na ose C k polohování výlisků s pneumatickým pohonem, ozubeným převodem a bezpečnostním kloubem. Kompaktní konstrukce umožňující snížení otevření formy na minimum.

Motorizace všech os pomocí bezkomutátorových servomotorů a kuželových redukčních převodovek pro optimalizaci vysokého výkonu.

Elektroskříň umístěná na nosníku ke zvětšení prostoru na zemi a ke zjednodušení zapojování vodičů mezi pohony a motory.

Ocelové nosníky pro maximální pevnost; ozubený převod na všechny osy k dosažení vysoké akcelerace a snížení požadavků na údržbu.

Robot umístěný na pohyblivé desce a pro lisy vybavené druhou vstřikovací jednotkou je namontován na pevné desce.

4 modely pro vybavení všech lisů NB od 160 do 1500 tun Elektrická skříň, motory, kabeláž a software od Negri Bossi 3 osová servo-kontrola / servomotory s bezkomutátoru Integrovaná kontrola s lisem (seřízení, nastavení souboru, monitorování) Pohyblivý mobilní terminál pro ruční povely Opakovatelnost polohování na všech zdvizích přesnější než 0.1 mm Teleskopická vertikální osa pro modely S200 - S300 – S400 Hlavní charakteristiky :

VlastnostiS100S200S300S400 Vhodná řada lisu (tuny)160_320370_700700_ _1500 Osa zdvihu X (mm) vytahování Osa zdvihu Y (mm) vertikální Osa zdvihu Z (mm) příčná Kapacita zdvihu (kg)1015 Osová rychlost X (mm/s)2222 Osová rychlost Y (mm/s)232,5 Osová rychlost Z (mm/s)2222 Teleskopická osaneneano Vákuový okruh1111 Servořízená osa3333 Otáčky otočného kloubu (0°-90°)ano Integrovaná kontrola s lisemano Elektrická skříň na liseano

FLASH – Nová generace plně integrovaných robotů.