AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) 3. 4. 2014 – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Národní program udržitelnosti I
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH.
organizační složka státu (OSS) v přímé působnosti Ministerstva zdravotnictví: vznik postupné převedení činnosti Interní grantové agentury Ministerstva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
79. Zasedání KHV Jiří Málek.
Národní inovační systém
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Individuální projekt OP VVV
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Michal Šperling - EUREDIS
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Příprava operačních programů
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Technologická agentura
Transkript prezentace:

AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)

PROGRAM  Transformace IGA MZ  Koncepční dokumenty MZ  Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích v roce 2014  Institucionální podpora

Agentura pro zdravotnický výzkum České republiky (AZV) (AZV) jako organizační složka státu (OSS) v přímé působnosti Ministerstva zdravotnictví: vznik postupně převezme činnosti Interní grantové agentury Ministerstva zdravotnictví (IGA MZ) přechodné období do roku 2016 – stávající IGA MZ (včetně Grases, s.r.o.) zajistí administrativu běžících projektů sídlo: Ruská 85 (v budově IPVZ)

Agentura pro zdravotnický výzkum České republiky (AZV) Struktura AZV: předseda – v čele agentury, zastupuje ji navenek předsednictvo – výkonný a koncepční orgán kontrolní rada – kontrolní orgán vědecká rada – odborný poradní orgán odborné hodnotící panely – expertní orgány pro přípravu, posuzování a hodnocení návrhů projektů kancelář - zajišťuje pro AZV kompletně veškerou administrativně organizační činnost.

Koncepce a Program Schválení 2 koncepčních dokumentů ve výzkumu a vývoji vládou dne : Koncepce zdravotnického výzkumu do roku 2022 (usnesení vlády č. 58/2014) Program na podporu zdravotnického aplikovaného výzkumu a vývoje na léta 2012 – 2022 (usnesení vlády č. 59/2014)

Koncepce a Program Program: je realizačním materiálem Koncepce a naplnění jejích cílů bude zajištěno prostřednictvím projektů, které budou financovány na základě výsledků veřejných soutěží ve výzkumu, vývoji a inovacích, doba trvání programu je 8 let (2015 – 2022) očekávaná délka řešení projektů: 3 – 5 let celkové výdaje za dobu trvání programu v letech 2015 až 2022 (cca mil. Kč, z toho mil. Kč z výdajů státního rozpočtu na výzkum, vývoj a inovace)

Koncepce a Program DOPORUČUJEME VÝZKUMNÝM PRACOVNÍKŮM OBA DOKUMENTY PROSTUDOVAT! Dokumenty jsou dostupné na webových stránkách MZ pod odkazem: dokumenty-vyzkumu-a-vyvoje-na-leta _8727_985_3.html

Vyhlášení veřejné soutěže Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích v roce 2014: termín vyhlášení – červen 2014 (s podporou projektů cca od poloviny roku 2015) zásadní změny v systému hodnocení žádostí a správy projektů – využití aplikace GRIS – obdobné dokumenty a procesy jako v GAČR zadávací dokumentace je v přípravě nové hodnotící orgány po vzoru GAČR (panely)

Vyhlášení veřejné soutěže Panely (místo současných oborových komisí IGA MZ): P01 - Metabolické a endokrinní choroby P02 - Choroby oběhové soustavy P03 - Nádorové choroby P04 - Neurovědy a duševní zdraví P05 - Poruchy imunity a infekční choroby P06 - Poruchy orgánové funkce a úrazová a intenzivní medicína P07 - Věkově specifické skupiny chorob P08 - Biomedicínské technologie P09 - Hygiena, epidemiologie, veřejné zdravotnictví a ošetřovatelství MZ plánuje konzultace s potenciálními příjemci ještě před vyhlášením veřejné soutěže.

Vyhlášení veřejné soutěže Rok celkem Celkové výdaje Výdaje státního rozpočtu Neveřejné zdroje Celkové výdaje na Programy a výdaje ze státního rozpočtu (v mil. Kč) Nový RPV III. Rok Celkem

Institucionální podpora

Předávání údajů o výsledcích řešení projektů a výzkumných aktivit do Rejstříku informací o výsledcích (RIV) Podle ustanovení § 12 odst. 1 a podle § 31, odst. 1, odst. 3 a odst. 6 zákona č. 130/2002 Sb.,o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací a podle § 7 Nařízení vlády č. 397 z (k § 31, odst. 3 zákona) je podpora výzkumu a vývoje z veřejných prostředků poskytována za podmínky zveřejňování pravdivých a včasných informací příjemcem i poskytovatelem (Ministerstvo zdravotnictví – MZ) o projektech a aktivitách výzkumu a jeho výsledcích. zákona č. 130/2002 Sb.,Nařízení vlády č. 397 TERMÍNY předání výsledků prostřednictvím IS VaV:  5. května výsledky výzkumných organizací  15. srpna výsledky ostatních příjemců  kontaktní osoba - Ing. Miloš Hřebejk   Národní lékařská knihovna, Sokolská 54, Praha 2

Užitečné odkazy  Odkaz pro stažení dokumentů (Koncepce a Program):  vyzkumu-a-vyvoje-na-leta _8727_985_3.html vyzkumu-a-vyvoje-na-leta _8727_985_3.html  Stránky Ministerstva zdravotnictví:   Jiné: Informační systém VaVaI  V zásadních otázkách je možno se obracet na odd. vědy a výzkumu MZ (VLP/1) –

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu tel.: