Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 - 2013 Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 - 2013 OP3: Rozvoj lidských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
EdTRANS Transition from School to Work AT - CZ Evropská územní spolupráce Rakousko – ČR Projekt je spolufinancován Evropskou unií, Evropským.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
„Okna technickým oborům dokořán“
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Mezinárodní spolupráce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TTnet (Training of Trainers Network)
Plánování prvních kroků
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Informační zdroje české veřejné správy
Vysoké učení technické v Brně
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Název operačního programu:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
EdTRANS transition from school to work
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských zdrojů, trh práce, vzdělávání a kvalifikace

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 2 PROJEKT Interkulturelle Bildung für Kinder und Erwachsene Interkulturní vzdělávání dětí a dospělých

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 3 Délka trvání: září 2009 – srpen 2012 Vedoucí partner: Úřad Dolnorakouské zemské vlády oddělení pro mateřské školy K5 a K4 Landhausplaz 1, St. Pölten, Rakousko Partneři: 1. Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a Středisko služeb školám, České Budějovice 2. Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno 3. Vysočina Education

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 4 Rozpočet projektu Celkový rozpočet projektu € Z toho SSŠ Brno € ( spolufinancováno z ERDF, státního rozpočtu a rozpočtu Jihomoravského kraje)

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 5 CÍLE PROJEKTU Posílení spolupráce mezi mateřskými školami obou zemí Vznik přirozeného prostředí k učení se novému jazyku Vznik multikulturních týmů Výměna nejnovějších vědeckých poznatků o výchově, možnost jejich ověření v praxi Vzájemné hospitace, exkurze a setkání pedagogů, zástupců zřizovatelů, členů veřejné správy

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 6 CÍLE PROJEKTU Rozvoj a realizace společného vzdělávání (semináře a konference) Vytvoření výukových materiálů

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 7 AKTIVITY PROJEKTU Informování o projektu a publicita. Úvodní a závěrečná konference s účastníky projektu a novináři. Vytvoření propagačních materiálů. Rozvoj spolupráce mezi mateřskými školami v pohraničí a výuka českého a německého jazyka – hravou formou v MŠ. Další vzdělávání pedagogů – celodenní semináře, metodická příručka. Hospitace s cílem výměny metod práce a zkušeností. Setkávání zřizovatelů, starostů, členů veřejné správy, výměna zkušeností s financováním, koncepcemi, výstavbou a údržbou mateřských škol.

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 8 KOORDINAČNÍ SKUPINA PROJEKTU Řídí a koordinuje celý projekt Komunikuje s poskytovatelem finanční podpory Podporuje organizační a administrativní chod jednotlivých modulů Tvoří průběžné zprávy a závěrečnou zprávu Monitoruje projekt Zajišťuje externí a interní komunikaci Propaguje projekt Dokumentuje a vyhodnocuje projekt Zajišťuje udržitelnost projektu

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 9 KONTAKTY Supervizor projektu PaedDr. Věra Hlavsová, tel.: Vedoucí projektu Mgr. Radomíra Ježková, tel.: Koordinátor projektu Mgr. Ivana Smejkalová, tel

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 10 EVROPSKÁ UNIE, EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ, TO JSOU INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI.