 americký divadelní muzikál  1956, Alan Jay Lerner, Frederic Loewe  předloha - divadelní hra G. B. Shawa – Pygmalion( námět čerpá ze starověkých řeckých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Leoš Janáček.
Advertisements

Trpný rod Matěj Suchánek.
Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět : Český jazyk a literatura Ročník : 9. ročník Anotace : George Bernard Shaw životopis,
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Občanská výchova Milan Šimek
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_03  Název materiálu: Drama  Tematická oblast: Estetika, 1. ročník  Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
KVÍZ HARRISON F O R D KVÍZ HARRISON F O O R D 1. Pro odpověď klikněte do pole s písmenem A, B, C nebo D 2. Pokud si nejste jisti, klikněte na volné místo,
DIVADLO – Zpracovali: M. Richtrmoc, 1.B a A. Slezáková, 1.A
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
South park: the stick of truth
Portréty literárních osobností světové literatury.
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Jak jenom sakra přijdu s nějakým dalším testem? How the hell am I going to come up with another test?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
DRAMATICKÉ UMĚNÍ Mgr. Michal Oblouk
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
GEORGE BERNARD SHAW Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
William Shakespeare (1564 – 1616).
D R A M A Mgr. Michal Oblouk. DRAMA Slovo odvozeno z řeckého pojmenování dráma = čin, jednání, skutek Literární dílo určené k jevištnímu provedení Divadelní.
reprízy: v Ústí nad Orlicí, v Brně, ve Svitavech Maminka čeká?!? Michal Janeba Vlastimil Drda Martin Folke Anna Hladíková.
“You didn't try to express anything; you just wanted to have fun, and somewhere back in your head you knew that you are bugging these idiots, you know,
Národní obrození.
FRANCIS SCOTT FITZGERALD
William Shakespeare.
Anglická renesanční literatura Mgr. Ludmila Růžičková
Michael Jackson Od Andrea Crkvová.
 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce.
České divadlo po 2. světové válce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Česká divadelní ocenění Datum vytvoření
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
LITERÁRNÍ DRUHY DRAMA – DRAMATICKÉ ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_2B_16_George Bernard Shaw.
Anotace Tento materiál slouží k rozvoji čtenářské gramotnosti, je určen pro opakování, zkoušení, lze jej použít jako test. Text je možno promítat na interaktivní.
GEORGE BERNARD SHAW Lenka Beznosková, C3B. Obsah osobnost život dílo Pygmalion shrnutí.
George Bernard Shaw 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast90. léta – nástup nové generace režisérů Datum vytvoření RočníkČtvrtý Stručný obsahPřehled.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
Moje výpočetní technika Zde vás čekají moje výtvory při hodinách informatiky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_Opera, Bedřich Smetana.
České divadlo po 2. světové válce
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
FILOsOFIE A VĚDA.
VY_32_INOVACE_19_Literatura 19. století
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
GEORGE BERNARD SHAW PYGMALION
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
VY_12_INOVACE_RŮ_I_13 DRAMA 1/2
LITERÁRNÍ DRUHY A ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
Meziválečná světová literatura – anglicky psaná
The history of England
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Narodil se 3. července v Hukvaldech Zemřel 12. srpna 1928 v Ostravě
Světová literatura 1. poloviny 20. století George Bernard Shaw
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

 americký divadelní muzikál  1956, Alan Jay Lerner, Frederic Loewe  předloha - divadelní hra G. B. Shawa – Pygmalion( námět čerpá ze starověkých řeckých bájí)  Na Broadwayi - od roku 1956 do 1962  celkový počet repríz – 2717  český překlad- Ota Ornest- premiéra 1964 v pražském Hudebním divadle Karlín (režie Leo Spáčil a Rudolf Vedral)

 snaha vytvořit-1952  původní pracovní název byl My Fair Liza  Premiéra se konala dne 15. března 1956 v New Havenu v Mark Hellinger Theatre s Julií Andrewsovou a Rexem Harrisonem v hlavní roli  Od počátku velký divadelní hit(v 11 různých jazycích, v 21 zemích)  Filmová práva byla prodána společnosti Warner Brothers za 5,5 miliónů  nejdražší divadelní hrou, která měla být v Hollywoodu zfilmována

 Henry Higgins, arogantní a nesnesitelný profesor fonetiky (vědy o lidské řeči), se vsadí s přítelem plukovníkem ve výslužbě Pickeringem, že naučí ušmudlanou pouliční květinářku Lízu Doolittlovou výslovnosti a chování vznešené dámy. Podaří se mu to tak dokonale, že jeho žákyně okouzlí londýnskou smetánku, jako kdyby ani nebyla Angličanka, ale spíše Maďarka. Skoro se zdá, že Higgins pomohl Líze překonat propast mezi spodinou, kam ji zařazovala její výslovnost a intonace (londýnské nářečí cockney), a nejvyššími společenskými vrstvami.

 Higgins však ve svém pedantství nepostřehne, že při jeho fonetickém experimentu Líza vyspěla ze zaostalého děvčete v ženu vědomou si své lidské ceny, toužící po plném citovém životě a hotovou přes všechnu svou vzpurnost a prostořekost věnovat svou lásku svému osvoboditeli. Higgins se však její lásku zdráhá přijmout, a tak závěr hry zůstává otevřený. V některých provedeních, např. v brněnském provedení, muzikál končí happy endem, kdy si profesor uvědomí, že si k Líze přece jenom vybudoval nějaký vztah.

 Městské divadlo Brno  Děj se odehrává v Brně  z Lízy Doolittlové  Líza Ďulínková, z profesora Higginse  Jindřich Hradský  adaptaci společnosti Warner Brothers  získala osm Oscarů včetně ceny za režii pro George Cukora

 Wouldn't It Be Loverly U8  Could Have Danced All Night Ek  With a Little Bit of Luck Q

 Děkuji za pozornost  Veronika Srncová