KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kyberšikana Prezentace v předmětu MOBBING a BOSSING PhDr. Pavel Beňo
Advertisements

Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Co nám škodí na internetu
Den bezpečnějšího internetu připadá na
Když se děti samy nabízejí
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
Skype Music Server Vojtěch Ouška. S kype M usic S erver Cíl projektu ● Návrh a implementace veřejného hudebního serveru ● Přenos zvukových dat pomocí.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
KYBERŠIKANA Mgr. Andrea Teplá Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice.
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
Elektronická komunikace
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
Nebezpečí na Internetu
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Šikana Zdroj: .
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Kyberšikana Radka Blažková.
Kyberšikana Cyberbulling.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Kyberšikana.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Adéla Sopková Můj Telefon: ICQ:
Problém internetové kriminality na základní škole.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
KYBERŠIKANA.
Psychologie ve školní praxi (seminář)
Jihomoravský kraj 2013 Základní statistické údaje
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Kyberšikana – manuál pro rodiče
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Podrobnější informace o trestné činnosti a jejím vývoji v roce 2014
O PROJEKTU MINIMALIZACE ŠIKANY
Transkript prezentace:

KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc

Kyberšikana je šikanování jiné osoby (např. ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování apod.) s využitím internetu, mobilních telefonů či jiných informačních a komunikačních technologií.

Projevy  Zasílání urážlivých a zastrašujících zpráv či pomluv ( , SMS, chat, ICQ, Skype).

Projevy  Pořizování zvukových záznamů, videí či fotografií, jejich upravování a následné zveřejňování s cílem poškodit zachycenou osobu (fyzický útok, natáčení učitele).

Projevy  Vytváření internetových stránek, které urážejí, pomlouvají či ponižují konkrétní osobu (blogy a jiné www stránky).

Projevy  Zneužívání cizího účtu - krádež identity ( ového, diskuzního apod.).

Projevy  Provokování a napadání uživatelů v diskuzních fórech, tapetování diskuzních fór.

Projevy  Vydírání pomocí mobilního telefonu nebo internetu.  Obtěžování a pronásledování voláním, pronásledování voláním, psaním zpráv nebo psaním zpráv nebo prozváněním. prozváněním.

Oběťmi i původci kyberšikany bývají především děti školního věku a studenti, jež jsou také nejčastějšími oběťmi i původci tradiční šikany. V poslední době také narůstá počet obětí z řad učitelů.

Kyberšikana může být pro oběť velmi závažným problémem, který může v neřešených případech vyvrcholit sebevraždou oběti. Těchto případů byly již zaznamenány desítky po celém světě.