. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví (2007-2013) Praha 2. dubna 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Advertisements

TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Seminář pro koordinátorů romských poradců
1. 2 Hospodářská komora ČR  Hospodářská komora České republiky je právnická osoba založená zákonem č.301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky.
Města ČR – orientace na mapě
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky a jejich využití pro ADR
AUDIT Komplexních onkologických center
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR Nízkoprahové programy „Nízkoprahové programy bezpečný přechod do dospělosti.“ Aktivity ČAS jsou podpořeny z ESF, státního rozpočtu ČR.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PRACOVNÍ LISTY KRAJE ČR
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
Urgentní příjmy Vstupní brána do nemocnice MUDr. Petr Hubáček, MBA Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky seminář
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Kvalita očima pacientů Praha , MUDr.Markéta Hellerová.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
SÍDELNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ 3.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
OBECNÍ ZŘÍZENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Snídaně starostů , Jedlí
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Město na obrázku se jmenuje
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Lokalizace ČR - vybraná města 2.
Aktuální dotační příležitosti IROP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví ( ) Praha 2. dubna 2009

Integrovaný operační program Programovací období Integrovaný operační program Oblast podpory: Služby v oblasti veřejného zdraví (3.2 IOP) Aktivita: modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí Cíl: dosažení srovnatelných standardů kvality péče a bezpečnosti provozu specializovaných pracovišť v rámci národních sítí zdravotnických zařízení se zeměmi EU prostřednictvím řízené modernizace či obnovy přístrojového vybavení a technického zázemí.

Integrovaný operační program Zaměření 1. výzvy Podporované subjekty v rámci národních sítí:  Specializovaná pracoviště poskytující traumatologickou péči  Specializovaná pracoviště poskytující komplexní onkologickou péči Oprávnění žadatelé:  příspěvkové organizace zřizované a nebo založené MZ ČR nebo jinými ústředními orgány státní správy (Ministerstvem obrany)  organizace zřizované a nebo zakládané kraji Termíny výzvy: Vyhlášení výzvy: Ukončení výzvy: Alokace finančních prostředků: 2, 6 mld. Kč Celkové finanční požadavky zaregistrovaných projektů: 2, 795 mil. Kč

Systém výběru projektů – fáze hodnocení  Kontrola přijatelnosti  Kontrola formálních náležitostí  Hodnocení kvality projektů - věcné hodnocení externími hodnotiteli, hodnotící komise  Analýza rizik, kontrola ex-ante a analýza rizik po ex-ante kontrole  Monitorovací návštěvy na místě u všech subjektů  Výběrová komise IOP (zástupci komise: MZ ČR, zástupci odborných společností, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR a NNO) Integrovaný operační program

Výsledky 1. kola výzvy 3.2 IOP  24 projektů doporučených Výběrovou komisí IOP k financování v celkové výši 1,946 mil. Kč - 11 projektů v oblasti traumatologie ve výši 932 mil. Kč - 13 projektů v oblasti onkologie ve výši 1,014 mil. Kč Členění dle právní formy žadatele: -15 projektů fakultních nemocnic zřizovaných MZ ČR - 8 projektů nemocnic zřizovaných a nebo zakládaných kraji - 1 projekt Ústřední vojenské nemocnice

Integrovaný operační program Rozhodnutí o poskytnutí dotace – vydáno 10 Rozhodnutí o poskytnutí dotace k projektům s datem zahájení realizace od vydáno 13 Rozhodnutí o poskytnutí dotace k projektům s datem zahájení realizace od – vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace Ministerstva obrany k projektu Ústřední vojenské nemocnice s datem zahájení realizace od Celkem vydaná Rozhodnutí o poskytnutí dotace pro 24 projektů v celkové výši 1,946 mil. Kč.

Integrovaný operační program Aktuální stav realizace  Nastaven systém vícestupňového posouzení návrhů podmínek zadávacích řízení  Semináře pro příjemce k problematice administrace žádostí a realizaci výběrových řízení  Kontroly na místě u jednotlivých příjemců s cílem zjištění aktuálního stavu připravenosti a znalosti problematiky čerpání Výsledek Žádost Šetření na místě Zjištění skutečného stavu Optimální stav vybavení onko a trauma center MZ + odborné společnosti

Využití finančních prostředků IOP Finanční prostředky:  Jsou směřovány do vybraných zdravotnických zařízení na konkrétní specializované pracoviště poskytující vysoce specializovanou péči v oblasti traumatologie a onkologie;  Jsou použity na modernizaci a obnovu diagnostických a terapeutických zdravotnických prostředků;  Přispívají ke splnění poskytování nejvyššího stupně traumatologické a onkologické péče, tedy péče poskytované v traumacentrech a komplexních onkologických centrech.

 Plošné a systémové řešení - již se nestane, aby ve specializovaných pracovištích byly výrazné rozdíly v přístrojové vybavenosti.  Stanou se supermoderně vybavenými pracovišti, jakým je v současné době např. Traumacentrum FN Hradec Králové a Traumacentrum ve FN Brno.  Již v tomto roce by v nich měli být léčeni první pacienti, k významnému zkvalitnění péče dojde v rekordním čase Využití finančních prostředků IOP

Současné rozložení traumacenter pro dospělé

Současné rozložení Komplexních onkologických center Zlín Klatovy Třebíč Bruntál Tábor Znojmo Příbram Písek Tachov Jičín Svitavy Louny Vsetín Žďár n.S. Benešov Cheb Opava Jihlava Kolín Olomouc Břeclav Děčín Trutnov Šumperk Ústí n.O. Přerov Prachatice Pelhřimov Karlovy Vary Hodonín Liberec Plzeň-jih Vyškov Chrudim Blansko Plzeň-sever Náchod Domažlice Jindřichův Hradec Mělník Český Krumlov Semily Česká Lípa Litoměřice Rakovník Kladno Nymburk Strakonice Most Sokolov Jeseník Chomutov Beroun Frýdek-Místek Nový Jičín Pardubice Kroměříž Havlíčkův Brod Praha Kutná Hora Rychnov n.K. Teplice Hradec Králové Brno- venkov České Budějovice Prostějov Mladá Boleslav Rokycany Uherské Hradiště Ústí n.L. Karviná Praha- západ Praha- východ Jablonec n.N. Brno- město Ostrava- město Plzeň- město Kraj Praha KOC FN Bulovka Ve spol. s VFN, FTN Jihomoravský kraj MOÚ ve spolupráci s FN U Sv. Anny a FN Brno

Srovnání současného stavu (fotodokumentace traumacenter) Urgentní příjem Traumacentrum FN Královské Vinohrady získalo na obnovu a modernizaci přístrojového vybavení , - Kč Traumacentrum FN Hradec Králové

Srovnání současného stavu (fotodokumentace traumacenter) ARO – Anesteziologicko- resuscitační oddělení Traumacentrum Krajské nemocnice Liberec, a.s. získalo na obnovu a modernizaci ,- Kč. Traumacentrum FN Hradec Králové

Srovnání současného stavu (fotodokumentace traumacenter) Urgentní operační sál Traumacentrum FN Hradec KrálovéTraumacentrum FN Ostrava získalo na obnovu a modernizaci přístrojového vybavení ,- Kč.

Srovnání současného stavu (fotodokumentace traumacenter) Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Traumacentrum FN Olomouc získalo na obnovu a modernizaci přístrojového vybavení ,- Kč. Traumacentrum FN Hradec Králové

Integrovaný operační program Další připravované Výzvy MZ ČR  prevence zdravotních rizik osob ohrožených sociálním vyloučením nebo osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem  řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdraví  modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí  věda a výzkum  celoživotní vzdělávání zdravotníků

Integrovaný operační program Pro více informací kontaktujte Ministerstvo zdravotnictví ČR: tel.:

Integrovaný operační program BACK UP

Integrovaný operační program Podpoření žadatelé z oblasti traumacenter Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Fakultní nemocnice v Motole Krajská nemocnice Liberec, a.s. Fakultní nemocnice Hradec Králové Fakultní nemocnice Ostrava Ústřední vojenská nemocnice Praha Fakultní nemocnice Brno Krajská zdravotní, a.s. Fakultní nemocnice Olomouc Fakultní nemocnice Plzeň Nemocnice České Budějovice, a.s.

Integrovaný operační program Podpoření žadatelé z oblasti onkocenter Krajská nemocnice T. Bati, a.s. Fakultní nemocnice Hradec Králové Krajská nemocnice Liberec, a.s. Fakultní nemocnice Plzeň Nemocnice České Budějovice, a.s. Fakultní nemocnice Ostrava Krajská zdravotní, a.s. Masarykův onkologický ústav Fakultní nemocnice v Motole Fakultní nemocnice Olomouc Fakultní nemocnice Na Bulovce Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace Všeobecná fakultní nemocnice v Praze