Evropa – státy a hlavní města Vyhledávejte ve své příruční mapě. Západní Evropa Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa – státy a hlavní města
Advertisements

Evropa: západní Evropa
Evropa – státy a jejich hlavní města
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Evropa – státy a hlavní města
Evropa – poloha na Zemi Hranice Evropy, poloostrovy, ostrovy
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/28 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy jižní Evropy a jejich hlavní města, vyhledá.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/9 Anotace: Vodstvo Evropy – žák vyhledá řeky a jezera a správně je pojmenuje Autor: Mgr. Lubomír Šára Jazyk:
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Evropa – státy a hlavní města
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Evropa – státy a hlavní města
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
RYBY poznávání zástupců
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_STÁTY ZÁPADNÍ EVROPY II. TEMA:
Dělitelnost J. Šiřická Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Evropa – státy a hlavní města
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Příprava na lomené výrazy
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hyperoskulační kružnice hyperboly
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Převody jednotek času – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

Evropa – státy a hlavní města Vyhledávejte ve své příruční mapě. Západní Evropa Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Spojené království Velké Británie a Severního Irska Londýn Autor © Lubomír Šára

IrskoDublin Autor © Lubomír Šára

FranciePaříž Autor © Lubomír Šára

AndorraAndorra la Vella Autor © Lubomír Šára

BelgieBrusel Autor © Lubomír Šára

NizozemskoAmsterdam Autor © Lubomír Šára

LucemburskoLucemburk Autor © Lubomír Šára

Západní Evropa (znovu vyhledávejte): Státy:Města: Spojené královstvíLondýn IrskoDublin FranciePaříž AndorraAndorra la Vella BelgieBrusel NizozemskoAmsterdam LucemburskoLucemburk

Západní Evropa (shrnutí): Úkol: Do sešitu si vypište státy západní Evropy a jejich hlavní města. Zjišťujte o nich informace a vypisujte si je ke státům. Týmová kontrola: Umí každý člen týmu nalézt na mapě Evropy státy a hlavní města západní Evropy a správně je pojmenovat?

Použité zdroje: Všechny uvedené odkazy [cit. 2010–09–02]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: Spojené království: Londýn: Irsko: Dublin: Francie: Paříž: Andorra: Andorra la Vella: Belgie: Brusel: Nizozemsko: Amsterdam: Lucembursko: Lucemburk: Mapka Evropy: Autor © Lubomír Šára. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.