Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zuby - test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Advertisements

Zuby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
MĚŘENÍ ČASU A TEPLOTY.
Měření teploty a času Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.10
Riskuj – hra pro chytré hlavičky
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravá strava - křížovka
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Název materiálu: TEPLOTA – výklad učiva.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Hygiena ČISTOTA.
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Teplota
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ.1.07/1.4.00/ Prvouka 2. ročník Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_Základní hygienické návyky.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 07) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Radana Marelová Název : VY_32_INOVACE_2A_19_Lidské_tělo Téma:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníúnor 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 19) Lidé kolem.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01_02_osobní hygiena Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_13_Teplota Téma: Prvouka.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 07 ) Rozmanitost.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:
Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 1.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_06_20_hygiena.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Čistota půl zdraví VY_52_INOVACE_26
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_14_předměty osobní hygieny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Nemoc a úraz Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Věcné učení VY_32_INOVACE_02_11_osobní hygiena 1.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_19
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Věcné učení Zásady osobní hygieny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Transkript prezentace:

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk a jeho zdraví Téma – název učebního materiálu Zdraví a nemoc Anotace  prezentace má za cíl rozšířit znalosti v oblasti učiva „zdraví a nemoc“, které již žáci získali v 1. třídě  učivo je doplněno třemi hádankami (lékařka, teploměr, mýdlo)  žáci pojmenovávají příznaky nemocí na základě vlastních zkušeností  žáci nově získávají znalosti o teploměru, jeho druzích, způsobech měření a „čtení“ hodnot na teploměru (pojmy: normální, zvýšená teplota, horečka)  tříděním žáci rozliší názvy nemocí a úrazů  v závěru prezentace si žáci zopakují zásady hygieny, jako prevence nemocí

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

Sníh bílého pláště slušívá jí zvláště. Děti na ni jazyk plazí a ona se neurazí. KDO JE TO? Proč nejčastěji chodíme k lékaři?

Co je příznakem nemoci? bolest v krkuhladvyrážka bolest hlavyzvýšená teplota zapomínání úkolůhorečkakašel

Když je teplo, tak si troufám, po stupíncích vzhůru stoupám. Když je ale mráz a led, pod nulu si vlezu hned. Kdo nám také ukáže příznak nemoci?

LÉKAŘSKÝ TEPLOMĚR skleněný digitální teplotu měříme v podpaží můžeme ji měřit i v ústech u miminek se měří v zadečku nové typy teploměrů umí více:

Poznáte, kde tyto teploměry měří teplotu? ušní teploměr čelní teploměr dudlíkový teploměr

Jak čteme teplotu?

horečka zvýšená teplota do 37°C 37°C-38°C normální teplota více než 38°C

Poznáte názvy nemocí? angínazlomenina chřipkapopálenina spalničky neštovicepořezání žloutenkaspála zarděnkyodřenina zápal plic ÚRAZY příušnice

I když voní, k jídlu není, ve vodě to pěkně pění. Co je to? Co můžeme udělat pro své zdraví?

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ NÁVYKY Ráno se umyjeme studenou vodou a vyčistíme si zuby. Ruce si umyjeme před jídlem a po použití záchodu. Večer se vykoupeme a vyčistíme si zuby. Vlasy si češeme a pravidelně myjeme. Nehty udržujeme čisté a krátké. Uši pravidelně čistíme.

C3%AD-hore%C4%8Dka-ch%C5%99ipka-sklo-2285/ obrázky z Galerie Q-draw ZDROJE: