Nej z Evropy. Nej z Evropy VY_32_Inovace_13 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropská nej....
Advertisements

Evropská nej….
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Pardubický kraj Anotace
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Východní Evropa – Ukrajina
Identifikátor materiálu: EU
Evropa – podnebí, vodstvo 5. ročník
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Identifikátor materiálu: EU - x - x
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 26-opakování Evropy AnotaceOpakování Evropy AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si zopakují získané.
Kraj Praha Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/9 Anotace: Vodstvo Evropy – žák vyhledá řeky a jezera a správně je pojmenuje Autor: Mgr. Lubomír Šára Jazyk:
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Švýcarsko Téma: Česká republika jako součást Evropy Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Francouzská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.5 Slovenská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Rakouská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“. Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“ VY_32_Inovace_18 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.
Jihomoravský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Evropa Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
EVROPA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_01_Evropa Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
EVROPSKÁ NEJ… Mgr. Lenka Dostálová prosinec Vlastivěda
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Narcis Práce s textilem.
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Povrch Evropy VY_32_Inovace_04 KR-3
Práce s papírem a barvami
Itálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15_Z8_Skála
Práce s papírem a drobným materiálem
Práce s papírem a barvami
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Evropská letoviska Název školy: ZŠ Salvátor
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
EVROPŠTÍ TRPASLÍCI Mgr. Lenka Dostálová PROSINEC Vlastivěda
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Nad mapou Evropy VY_32_Inovace_05KR-3
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Andorra Vatikán San Marino
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Česká republika jako součást Evropy
Česká republika jako součást Evropy
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Nej z Evropy

Nej z Evropy VY_32_Inovace_13 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov

Anotace Anotace: Zajímavosti z probraného tématu Evropa, výklad spojený s aktivitou žáků Autor: PaedDr. Jitka Mužíková Jazyk: Český Očekávaný výstup: Rozšíření znalostí o zajímavosti týkající se Evropy Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: Evropa, největší město, země, vodní nádrž, nejvyšší hora, nejdelší řeka, nejmenší země, rozloha, obyvatelstvo Druh učebního materiálu: Prezentace Druh interaktivity: Výklad, aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň Typická věková skupina: 5.ročník Celková velikost: 3,5 MB

Největší město (počtem obyvatel) Paříž

Paříž je významným kulturním, obchodním a politickým centrem Je zde mnoho krásných kulturních památek Počtem obyvatel je největším evropským městem (přes obyvatel) Rozkládá se po obou stranách řeky Seiny, přes kterou vede 37 mostů

Největší země (rozlohou) Rusko – evropská část

Dělí se na evropskou část, Sibiř a Dálný východ Evropská část tvoří 23% území – 4 mil. km 2 Moskva – hlavní město, ekonomické a politické centrum, sídlo prezidenta a vlády

Nejmenší země (rozlohou) Vatikán

Je suverénní městský stát uvnitř Říma (0,44 km 2 ) Centrem je Svatopetrské náměstí s bazilikou sv. Petra a Apoštolským palácem Jedním se symbolů je Švýcarská garda, která funguje hlavně jako stráž a ochranka papeže

Nejvyšší hora Mont Blanc

Italsky Monte Bianco (bílá hora) je nejvyšší hora Alp i Evropy Její výška je 4807 m n.m. Leží na francouzsko-italském pomezí (prvovýstup – 8. srpna 1786) Na vrcholu je ledový příkrov o proměnlivé tloušťce m

Nejdelší řeka Volha

Je nejdelší a nejvodnatější řeka Evropy (3531 km) Je na ní vybudováno několik velkých přehrad Žije zde asi 70 druhů ryb, řeka je využívána k lodní dopravě

Největší vodní nádrž Ladožské jezero

Leží v evropské části Ruska Má rozlohu km 2 Průměrná hloubka je 51 m, maximální 230 m (na severu) Jezero je bohaté na ryby (lososi, pstruzi, jeseteři, úhoři, štiky, atd.) Vyskytují se zde i tuleni

Největší ostrov (rozlohou) Britské ostrovy

Je to název pro skupinu ostrovů v severním Atlantiku Dvojici hlavních ostrovů tvoří Velká Británie a Irsko Od Evropy jsou odděleny Lamanšským průlivem Podnebí se vyznačuje vysokou vlhkostí a oblačností, mírnými zimami a chladnými léty

Jak jste dávali pozor ? Jaké město Evropy je největší (počtem obyvatel) ? Co znamená italsky Monte Bianco ? Kdo vládne Vatikánu ? Jaké je hlavní město Ruska ? Které ryby žijí v Ladožském jezeře ? Které jsou největší britské ostrovy ?

AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _Eiffelturm_und_Marsfeld2.jpg _Eiffelturm_und_Marsfeld2.jpg AUTOR NEUVEDEN. scelnews.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: content/uploads/2012/04/Arc_de_Triomphe_at_Evening_Paris_France.jpghttp://scelnews.com/wp- content/uploads/2012/04/Arc_de_Triomphe_at_Evening_Paris_France.jpg AUTOR NEUVEDEN. depositphotos.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTSCXTAvHgPkYmeuztmZjiIgxjE1hDot6kVNI0qb6RfySbjJWPAhttps://encrypted- tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTSCXTAvHgPkYmeuztmZjiIgxjE1hDot6kVNI0qb6RfySbjJWPA AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. vatikan.svetadily.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. lidovky.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. vatikan.svetadily.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Zdroje

AUTOR NEUVEDEN. lidovky.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Alpes Alpes AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. httwww.slovanskyvyborcr.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpfERNpUMm130XtVtqA1zacovgTQL8jE8fhbUPVCYhfPYmiHtXcwhttps://encrypted- tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpfERNpUMm130XtVtqA1zacovgTQL8jE8fhbUPVCYhfPYmiHtXcw AUTOR NEUVEDEN. aa.ecn.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. google.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: panoramio/photos/medium/ jpghttp://mw2.google.com/mw- panoramio/photos/medium/ jpg AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: report.net/foto/i jpghttp:// report.net/foto/i jpg

AUTOR NEUVEDEN. freefoto.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. rexik.zoznam.sk [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CHALUPA, Petr; ŠTIKOVÁ, Věra. Vlastivěda 5 - ČR jako součást Evropy. Brno: NOVÁ ŠKOLA, s.r.o., 2010, ISBN