Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, 400 10 Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Domov sociálních služeb Slatiňany Mgr. Andrea Morchová 30. –
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Mgr. Aleš Adamec vedoucí Domova Pístina závěrečná konference Už nechci v kleci! 20. – , Ústí nad Labem.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Individuální domácnosti v bytech -zkušenosti, komplikace, situace a Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dětský domov a Základní škola Liptál
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Místní rozpočtové jednotky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Techniky práce s mentálně postiženými
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Základní informace o poskytovateli
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
INFORMATIVNÍ SCHŮZKA STŘEDA 22.ČERVNA 2017
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Práce se sexualitou a intimitou lidí žijících v pobytových sociálních službách, podpora vztahů a rolí muže a ženy
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Ing. Stanislava Správková
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Dobrovolnická činnost ADRA se seniory a pro seniory
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Podpora samostatného bydlení
Odbor školství, mládeže a sportu Mgr. Terezie Doleželová
Transkript prezentace:

Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995 jako p ř ísp ě vková organizace Statutárního m ě sta Ústí nad Labem Kapacita: 6 l ů žek ve služb ě týdenní stacioná ř, 3 l ů žka ve služb ě chrán ě né bydlení a 25 l ů žek ve služb ě domova pro osoby se zdravotním postižením

Poslání DOZP Všebo ř ice Posláním Domova pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice je poskytovat podporu a bydlení lidem s mentálním postižením tak, aby žili b ě žným zp ů sobem života jako jejich vrstevníci.

Jak jsme za č ínali……  Domov vznikl v roce 1995 pro d ě ti, mládež, muže i ženy  kapacita 36 l ů žek - p ř evážn ě ve vícel ů žkových pokojích - 3, 4 l ů žkových (místnosti pro personál mezi pokoji klient ů )  v ě tšina klient ů p ř išla do Všebo ř ic z jiných ústav ů, v ě tšina klient ů zbavena zp ů sobilosti k právním úkon ů m. Opatrovníky jsou p ř evážn ě zam ě stnanci ústavu  složení zam ě stnanc ů – p ř evážn ě zdravotní sestry a vychovatelé  v ě tšina aktivit klient ů po ř ádána hromadn ě - kino, volný č as, sport, pracovní rehabilitace- v ě tšina aktivit probíhala p ř ímo v ústavu (divadlo, kroužky, hromadné st ř íhání, pedik ů ra,…)

Jak jsme (se) m ě nili… rok 1997 – spolupráce se Základní školou speciální – vzd ě lávání starších klient ů p ř ímo ve škole; spolupráce s podnikateli p ř i hledání pracovního uplatn ě ní klient ů (brigády v zem ě d ě lství, v pohostinství) rok 2003 – navázání spolupráce s neziskovými organizacemi, které zajiš ť ovaly klient ů m podporu p ř i zajišt ě ní volno č asových aktivit, podporu p ř i hledání a udržení zam ě stnání na volném trhu práce a zajiš ť ování pracovní rehabilitace rok 2003 – pronajmutí bytové jednotky mimo za ř ízení, odchod prvních t ř í klient ů do tohoto bytu rok 2005 – odchod první klientky do pronajatého bytu rok 2007 – odchod prvního klienta do služby podpora samostatného bydlení – spolupráce s neziskovou organizací

Jak šel č as……  klienty Domova jsou stále d ě ti, mládež, muži i ženy  kapacita snížena z 36 na 31 (25 l ů žek ve služb ě DOZP a 6 l ů žek ve služb ě týdenního stacioná ř e) + 3 l ů žka ve služb ě chrán ě ného bydlení  klienti žijí v domácnostech p ř evážn ě ve dvoul ů žkových a jednol ů žkových pokojích (místnosti zam ě stnanc ů mimo domácnosti klient ů ; z uvoln ě ných místností vznikly pokoje klient ů )  složení zam ě stnanc ů – p ř evážn ě pracovníci v sociálních službách – na jednotlivých domácnostech stálí zam ě stnanci, spolupráce s dobrovolníky

Jak šel č as……  aktivity klient ů hlavn ě mimo domov -pracovní rehabilitace( 5 klient ů ), práce (na volném trhu – 8 klient ů + 2 klientky DPP), škola (4 klienti povinná školní docházka + 8 klient ů v kurzu), kroužky, sport, volný č as, kade ř ník, léka ř, nákupy probíhají hlavn ě individuáln ě. Klienti si sami vybírají kam a kdy p ů jdou (d ů raz na individuální pot ř eby klient ů – individuální plánování).  p ř íprava klient ů na odchod mimo Domov; klienti od nás postupn ě odcházejí - od roku 2005 (11 klient ů žije samostatn ě - 4 ve svých bytech bez podpory, 3 ve služb ě podpora samostatného bydlení, 3 s podporou rodiny a 1 klientka odešla do p ě stounské pé č e)  opatrovníky jsou rodinní p ř íslušníci nebo p ř átelé našich klient ů, podávány podn ě ty k (p ř ezkoumání) p ř ehodnocení právní zp ů sobilosti

Domácnosti

Chrán ě né bydlení

Zam ě stnání

Pracovní rehabilitace

Volný č as

Vendula Veselá – vedoucí DOZP Všebo ř ice + pracovníci DOZP Všebo ř ice