Český ráj Nabídka turistického regionu Semináře pro průvodce Praha, 19.3.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český ráj Nabídka turistického regionu
Advertisements

C H R Á M C H M E L E A P I V A Regionální operační program NUTS II Severozápad.
* Sdružení právnických osob (Svazek obcí Novoborska, Mikroregion Podralsko, Svazek obcí Máchův kraj) * Koordinuje aktivity v CR na území členů, které.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
LÉTO NA SEVERU Městské informační centrum Liberec Barbora Celerýnová Hotel Jalta
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli. PROGRAM Projekt v rámci IOP Projekt v rámci IOP Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Národní.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
Valné shromáždění SMOJK Vodňany, 11. červen /11 JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU INFORMACE O ČINNOSTI.
Praha STŘEDNÍ MORAVA SDRUŽENÍ CESTOVNÍHO RUCHU Střední Morava Sdružení cestovního ruchu.
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION
Prodej zážitků a turistických atraktivit na Broumovsku v praxi Barbora Brandejsová ck.broumovsko s.r.o.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM, BIŽUTERIÍ A VÁNOČNÍMI OZDOBAMI.
Vypracoval: Adam Búřil Téma: 31. Baťův kanál, centrum turistického ruchu ve Veselí n. Mor. Rok: 2015/2016Konzultant: Mgr. Jitka Štípská.
Soutěž o informační centrum roku. Čtyři roky úspěšné spolupráce První soutěž ve spolupráci s vydavatelství VLTAVA- LABE-PRESS proběhla v roce 2009 Od.
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Tereza Jechová Název:VY_32_INOVACE_17_LIBERECKY_KRAJ Předmět ZEMĚPIS.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_08_Středočeský kraj Téma: Vlastivěda.
Něco o kraji Rozloha: 4757 km2 Krajské město: Hradec Králové Královéhradecký kraj leží na severovýchodě České republiky u hranice s Polskem. Malá ukázka.
PREZENTACE aktivit MC KAŠPÁRKOV o.s., v roce 2013 Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Plzeňský kraj. Základní údaje Plzeňský kraj má výhodnou polohu mezi Prahou a zeměmi západní Evropy. Turisticky významnou oblastí je NP Šumava.
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_14_Královéhradecký kraj Téma:
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Charakteristika Frýdlantsko se nachází v nejsevernější části České republiky, příznačně nazvané Frýdlantský výběžek. Jedna z našich nejmenších turistických.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
 Projekt Pohádkový rok je zaměřen na klasické české pohádky, známé i méně známé.  Cílem je vzbudit v dětech větší zájem o čtení, zájem o pohádky, aby.
Obsah  Základní informace  Navštěvované oblasti  Zdroje.
Tourism X Games Zimní Tourism X Games OBSAH 1)Kdo jsme 2)Zimní a Letní Tourism X Games )Řekli o Tourism X Games 4)Pozvání na Zimní Tourism.
Vítejte v Jičíně!!!.
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
DESTINAČNÍ AGENTURA KRUŠNÉ HORY
Tisková konference Informovaný spotřebitel
LIBERECKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_16 Název Ota Pavel Téma hodiny Autoři druhé.
LIBERECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-28 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
OLOMOUCKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Srdečně Vás zveme na 14. ročník pochodu Okolo Bohdanče,
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
KRAJ VYSOČINA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Kraj Vysočina v centru ČR geografický střed Evropy – vrch
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_LIBERCKY_KRAJ.
PROSTĚJOV Statutární město 44 tisíc obyvatel 225 m. nad mořem.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Města České republiky kvíz 1.část spustit
Čtoucí rodiny regionu Blansko
nabízí ubytování v minirekreačním zařízení „CHATA TUŽÍN“
Jsme informační, výstavní a prezentační místo Mikroregionu Nový Dvůr
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Dětenice ZV OOP DJŠ pořádá zájezd do středověkého šenku
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
K jednotlivým písmenům uveďte kraj nebo stát:
Cestovní ruch České republiky
JARNÍ TRHY 2019.
Továrna na sny nebo na roboty?
Transkript prezentace:

Český ráj Nabídka turistického regionu Semináře pro průvodce Praha,

3 10 důvodů k návštěvě regionu Český ráj je prvním geoparkem UNESCO v České republice. V Českém ráji můžete navštívit 8 skalních měst. V regionu najdete řadu „pohádkových“ hradů a zámků. Český ráj nabízí hustou síť pěších tras a cyklotras. Dovolenou je zde možné zpestřit řadou sportovních aktivit. V regionu můžete ochutnat pivo ze 4 regionálních pivovarů, jsou zde pro veřejnost otevřené tradiční sklářské a kamenářské dílny. Region má širokou nabídku pro rodiny s dětmi. Turistický region má kvalitní síť turistických informačních center. Region leží necelých 50 km od Prahy a má dobré dálniční spojení (R 10). Na malém území se nachází velké množství turistických atraktivit, široká nabídka služeb a to vše propojeno hustou sítí pěších a cykloturistických tras.

4 10 důvodů k návštěvě regionu Český ráj je prvním geoparkem UNESCO v České republice. Ojedinělost krajiny spočívá ve spojení přírodních krás s kouzlem a romantikou historických památek.

5 10 důvodů k návštěvě regionu V Českém ráji můžete navštívit 8 skalních měst: -Prachovské skály -Hruboskalské skalní město -Besedické skály -Klokočské skály -Borecké skály -Suché skály -Příhrazské skály -Drábské světničky

6 10 důvodů k návštěvě regionu V regionu najdete řadu „pohádkových“ hradů a zámků.

7 10 důvodů k návštěvě regionu Český ráj nabízí hustou síť pěších tras a cyklotras.

Dovolenou je možné zpestřit řadou sportovních aktivit – sjíždění řeky Jizery, lanová a lezecká centra, horolezectví, jezdectví, paragliding, golf, atd důvodů k návštěvě regionu

9 V regionu můžete ochutnat pivo ze 4 regionálních pivovarů, jsou zde pro veřejnost otevřené tradiční sklářské a kamenářské dílny.

10 10 důvodů k návštěvě regionu Region má širokou nabídku pro rodiny s dětmi: -Za pověstmi Českého ráje, -areály a expozice zaměřené na dětského návštěvníka, -dobrodružství v přírodě, -akce a letní programy.

11 10 důvodů k návštěvě regionu -Infocentrum Dolní Bousov -ITC Autocamp Sedmihorky -MIC Jičín -Infocentrum Mladá Boleslav -IC Semily -KIS Lomnice nad Popelkou -MIC Mnichovo Hradiště -RTIC Turnov -TIC Železný Brod -MIC Sobotka Turistický region má kvalitní síť turistických informačních center. - TIC Nová Paka - IS Kněžmost - IS Správy CHKO Český ráj v Arboretu Bukovina - IS Správy CHKO Český ráj u rybníku Věžák - Infocentrum Malá Skála - MIS Rovensko pod Troskami - SIS na hoře Tábor - TIS Bozkov

12 10 důvodů k návštěvě regionu Region leží necelých 50 km od Prahy a má dobré dálniční spojení (R 10).Region leží necelých 50 km od Prahy a má dobré dálniční spojení (R 10). Na malém území se nachází velké množství turistických atraktivit, široká nabídka služeb a to vše propojeno hustou sítí pěších a cykloturistických tras.Na malém území se nachází velké množství turistických atraktivit, široká nabídka služeb a to vše propojeno hustou sítí pěších a cykloturistických tras.

13 Tip na 3 denní výlet pro DCR Cílová skupina: rodina s dětmi (senioři s dětmi, školní kolektivy) 1. den: Hrad a zámek Staré hrady Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře a Muzeum hry Rumcajsova ševcovna / hřiště na Koštofránku Valdická brána Koupaliště Kníže v Jičíně /Aquapark Jičín Podvečerní procházka Libosadem do Valdštejnské Lodžie

14 Tip na 3 denní výlet pro DCR Cílová skupina: rodina s dětmi (senioři s dětmi, školní kolektivy) 2. den: Přírodní areál Šťastná země skalní bludiště Kalich a Chléviště v Besedických skalách splutí Jizery z Malé Skály do Dolánek u Turnova/popř. lanové centrum Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova

15 Tip na 3 denní výlet pro DCR Cílová skupina: rodina s dětmi (senioři s dětmi, školní kolektivy) 3. den: exkurze do sklářské dílny v Železném Brodě Příhrazské skály s hradem Valečov Městský palác Templ / Muzeum Mladoboleslavska procházka po Metalové stezce Mladou Boleslaví

16 Tip na 2 denní výlet pro ZCR Cílová skupina: aktivní senioři (mladé páry) 1. den: Škoda Auto Muzeum, Mladá Boleslav zámek Mnichovo Hradiště exkurze do řemeslné dílny Ivety Dandové – výroba z orobince Hruboskalské skalní město s hradem Valdštejn večerní prohlídka zámku Sychrov (skupiny nad 10 osob) / večeře - tradiční gastronomie, regionální pivo (restaurace Pivovaru Svijany, a.s., Pivovaru Rohozec, a.s., Boučkův statek na Malé Skále a další)

17 Tip na 2 denní výlet pro ZCR Cílová skupina: aktivní senioři (mladé páry) 2. den: Synagoga Turnov Návštěvnické centrum Granát DUV Turnov vrch Kozákov Bozkovské dolomitové jeskyně Zámecký resort Dětenice – prohlídka zámku, pivovaru a návštěva středověké krčmy

Za filmem a pohádkou do Českého ráje Jak dostat tatínka do polepšovny Přijela k nám pouť S čerty nejsou žerty Princ Bajaja

Středověk na hradech a zámcích Středověké programy na zámcích Dětenice, Hrubá Skála, Staré Hrady a hradu Kost Středověká krčma, středověký hotel 19

Prázdninová nabídka ve městech Prázdninová nabídka pro každý den Semilské kulturní léto, Léto na zámku v LnP Prázdninová nabídka v Turnov Prodloužené víkendy v Jičíně 20

Prázdninová nabídka Programová nabídka pro hlavní turistickou sezónu (červenec – srpen). Soubor letních nabídek pro jednotlivé dny v týdnu (pondělí – pátek). –mj. Řemeslné pátky na Semilsku, Muzeum pilníků a prohlídky města. –Novopacký pivovar, Žlutá plovárna, Staré Hrady, Dětenice, Mnichovo Hradiště, Magický Turnov, Palác Templ MB, prohlídky Jičína … El. plakáty a letáčky v IC regionu. Internetové stránky

Kulturní, sportovní a společenské TOP akce – Velikonoční trhy na Bělišti – Český ráj dětem – Tradiční odemykání Jizery – Staročeské a řemeslnické trhy v Turnově – 58. ročník Dvořákova festivalu – Kámen a šperk v Turnově – Rally Bohemia, Mladá Boleslav – Slavnosti Svijanského piva 10.– – Slavnosti slámy – Slamák 2013, Radvánovice u Turnova – Skotské hry, Sychrov – Jičín – město pohádky – Skleněné městečko, Železný Brod – Valdštejnské vánoce, Mnichovo Hradiště

Internetoví průvodci Českým rájem:

24 Kontakty Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka 335, Turnov Tel.: Děkujeme za pozornost.