KANADA 1. VYHLEDEJ V ATLASE, SE KTERÝMI STÁTY KANADA SOUSEDÍ : KANADA USA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena BRAZÍLIE A ARGENTINA Vodopády Iguazu na hranici Brazílie a Argentiny.
Zeměpisné objevy v 17. a 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3608_Zeměpisné objevy_v_17_a _18_století.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Asijské Rusko, Dálný Východ Sibiř. Poloha Území v Rusku Přímořská oblast Ležící mezi Uralem a Verchojanským pohořím. Sibiř zaujímá většinu rozlohy Ruské.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie- Čína Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena KANADA Skalnaté hory Niagarské vodopády.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_03B_USA Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Zeměpisná poloha zeměpisná šířka zeměpisná délka rovník rovnoběžka
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena SEVERNÍ AMERIKA.
ANOTACE Materiál je určen k získání informací o tom, kde a jak žijí lidé na Zemi. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s rozložením obyvatelstva na.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Afrika Sahara pyramidy v Egyptě.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS 8 Název : PŘÍRODNÍ PODMÍNKY EVROPY - ČLENITOST POBŘEŽÍ.
VY_52_INOVACE_24_02_státy jižní Evropy
Vítejte v Jičíně!!!.
DÁNSKO A ISLAND Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Grónsko –země věčného ledu
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Základní škola, Hradec Králové
ČESKÁ REPUBLIKA a státy světa.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
POLOHA, ROZLOHA, ČLENITOST
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
EU peníze středním školám
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
AMERIKA Vodstvo.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
JEZERA AMERIKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
JIŽNÍ AMERIKA Itaipu Angel Machu Picchu
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Střední Amerika VY_32_Inovace_07 TR-1
VY_32_INOVACE_ZE7-10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NORSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_36_ZEMĚPIS
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Název školy: Základní škola T. G
9. OCEÁNY A MOŘE VY_32_INOVACE_11_Z4
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY
Evropa – jeden ze světadílů
Vzdělávací materiál: Amerika Operační systém: Windows XP Professional
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Přírodní podmínky sekundy
Severní Amerika – Kanada 1
VY_32_INOVACE_12_Z5 7. KANADA ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_25_Severní Amerika
Moře a oceány 26. ledna 2006.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_17_IV_Z9_Světová_nej…
Státní hranice.
VODSTVO AMERIKY Většina světadílu je odvodňována do Atlantského oceánu, řeky ústící do Tichého oceánu a do Severního ledového oceánu mají méně vody a jsou.
Transkript prezentace:

KANADA 1

VYHLEDEJ V ATLASE, SE KTERÝMI STÁTY KANADA SOUSEDÍ : KANADA USA

KANADA ÚZEMNĚ DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ SVĚTA ÚZEMNĚ DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ SVĚTA ROZKLÁDÁ SE V SEVERNÍ ČÁSTI SEVERNÍ AMERIKY ROZKLÁDÁ SE V SEVERNÍ ČÁSTI SEVERNÍ AMERIKY VZNIKLA NA ÚZEMÍ OSÍDLENÉM INDIÁNY A ESKYMÁKY VZNIKLA NA ÚZEMÍ OSÍDLENÉM INDIÁNY A ESKYMÁKY PŮVODNĚ BYLO ÚZEMÍ FRANCOUZSKOU, POZDĚJI BRITSKOU KOLONIÍ PŮVODNĚ BYLO ÚZEMÍ FRANCOUZSKOU, POZDĚJI BRITSKOU KOLONIÍ JE FEDERACÍ 10 PROVINCIÍ A 3 TERITORIÍ JE FEDERACÍ 10 PROVINCIÍ A 3 TERITORIÍ JAKO HLAVU STÁTU UZNÁVÁ BRITSKOU KRÁLOVNU JAKO HLAVU STÁTU UZNÁVÁ BRITSKOU KRÁLOVNU STÁTNÍM SYMBOLEM JE JAVOROVÝ LIST STÁTNÍM SYMBOLEM JE JAVOROVÝ LIST ZÁKONNÝM PLATIDLEM STÁTU JE KANADSKÝ DOLAR ZÁKONNÝM PLATIDLEM STÁTU JE KANADSKÝ DOLAR VYZNAČUJE SE VELMI NÍZKOU HUSTOTOU ZALIDNĚNÍ VYZNAČUJE SE VELMI NÍZKOU HUSTOTOU ZALIDNĚNÍ VZHLEDEM K ROZLEHLOSTI ZEMĚ MÁ VELKÝ VÝZNAM LETECKÁ DOPRAVA VZHLEDEM K ROZLEHLOSTI ZEMĚ MÁ VELKÝ VÝZNAM LETECKÁ DOPRAVA

JAKÉ OCEÁNY, POLOOSTROVY, ZÁLIVY, MOŘE A OSTROVY JSOU SOUČÁSTÍ KANADY ? SEVERNÍ LEDOVÝ OCEÁN TICHÝ OCEÁN LABRADORSKÝ POLOOSTROV HUDSONŮV ZÁLIV BAFFINOVO MOŘE NEWWFOUNLAND OSTROV ATLAS JE TVŮJ RÁDCE

POPIŠ VELKÁ JEZERA KANADY : HOŘEJŠÍ MICHIGANSKÉ HURONSKÉ E ERIJSKÉ ONTARIO

VYHLEDEJ V KNIZE A VYBER SPRÁVNÉ ÚDAJE TÝKAJÍCÍ SE KANADY : ÚŘEDNÍMI JAZYKY KANADY JSOU: a)ŠPANĚLŠTINA b) ANGLIČTINA c) ANGLIČTINA A FRANCOUZŠTINA POČET OBYVATEL KANADY JE: a)23 MILIONY LIDÍ b) 32 MILIONY LIDÍ c) 35 MILIONŮ LIDÍ SAMOSTATNOST ZÍSKALA KANADA V ROCE : a)1931 b) 1913 c) 1391 ROZLOHA KANADY JE PŘIBLIŽNĚ : a)100 MIL. KM 2 b) 10 MIL. KM 2 c) 1 MIL. KM 2 IGLÚ JE : a) TOTEM b) KAJAK c) OBYDLÍ ESDKYMÁKŮ

HLAVNÍ MĚSTO KANADY - OTTAWA

VYHLEDEJ NEJVĚTŠÍ MĚSTA KANADY :

S POMOCÍ ATLASU DOPLŇ VĚTY TÝKAJÍCÍ SE KANADY : NA ZÁPADNÍM POBŘEŽÍ PROCHÁZÍ POHOŘÍ NA ZÁPADNÍM POBŘEŽÍ PROCHÁZÍ POHOŘÍ NA VÝCHODNÍM POBŘEŽÍ SE TÁHNE POHOŘÍ NA VÝCHODNÍM POBŘEŽÍ SE TÁHNE POHOŘÍ KOLEM HUDSONOVA ZÁLIVU SE ROZKLÁDÁ NÍŽINA KOLEM HUDSONOVA ZÁLIVU SE ROZKLÁDÁ NÍŽINA ODTOK ŘEK Z VELKÝCH JEZER ZAJIŠŤUJE ŘEKA ODTOK ŘEK Z VELKÝCH JEZER ZAJIŠŤUJE ŘEKA DO BEAUFORTOVOVA MOŘE ÚSTÍ ŘEKA DO BEAUFORTOVOVA MOŘE ÚSTÍ ŘEKA MEZI JEZERY ERIJSKÉM A ONTARIJSKÉM SE NACHÁZEJÍ VODOPÁDY MEZI JEZERY ERIJSKÉM A ONTARIJSKÉM SE NACHÁZEJÍ VODOPÁDY VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ OMÝVÁ OCEÁN VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ OMÝVÁ OCEÁN NA SEVERU LEŽÍ VELKÁ JEZERA NA SEVERU LEŽÍ VELKÁ JEZERA VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ KANADY ODDĚLUJE OD GRÓNSKA PRŮLIV VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ KANADY ODDĚLUJE OD GRÓNSKA PRŮLIV KASKÁDOVÉ. APALAČSKÉ. NIAGARSKÉ. ATLANTSKÝ. MEDVĚDÍ A OTROČÍ. DAVISŮV. ARKTICKÁ. SV. VAVŘINCE. MACKENZIE.

POUŽITÉ ZDROJE 0px-Canadian_Coat_of_Arms_Shield.svg.png K0IBXDUimhyU0M1j9dpGzWv2__64mHZSU1qBDVLjxQ KNd XWFw fOG6JjibjJ8kw 5TVzEw syon2tgdKE2Kizv3rvkTSMp76SCn0I QqotVHag POUŽITÉ ZDROJE 0px-Canadian_Coat_of_Arms_Shield.svg.png K0IBXDUimhyU0M1j9dpGzWv2__64mHZSU1qBDVLjxQ KNd XWFw fOG6JjibjJ8kw 5TVzEw syon2tgdKE2Kizv3rvkTSMp76SCn0I QqotVHag KRAUS, F., TEPLÝ, F. Zeměpis – Svět, učebnice pro 2. stupeň základní školy a základní školy praktické. 1. vyd. Praha : Parta, ISBN 978 – 80 – 7320 – px-Canadian_Coat_of_Arms_Shield.svg.png K0IBXDUimhyU0M1j9dpGzWv2__64mHZSU1qBDVLjxQ KNd XWFw fOG6JjibjJ8kw 5TVzEw syon2tgdKE2Kizv3rvkTSMp76SCn0I QqotVHag 0px-Canadian_Coat_of_Arms_Shield.svg.png K0IBXDUimhyU0M1j9dpGzWv2__64mHZSU1qBDVLjxQ KNd XWFw fOG6JjibjJ8kw 5TVzEw syon2tgdKE2Kizv3rvkTSMp76SCn0I QqotVHag