Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Kyselost a zásaditost vodných roztoků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je. Mgr. Vlastimil Vaněk. Dostupné z Metodického portálu.
Kraje České republiky Porovnání krajů České republiky dle ekonomických údajů a údajů o obyvatelstvu Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Rozklad mnohočlenů na součin Rozkladové vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Kancelářské balíčky Číslo DUM: III/2/VT/2/2/29 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
P ROGRAM M ICROSOFT O UTLOOK Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Anotace: Seznámení s programem Microsoft.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Grafický editor GIMP (2)
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Google Online kancelář: Krátké seznámení s kancelářským online balíkem. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Vlastnosti látek − hustota
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Fyzika – měření objemu a převody jednotek objemu
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Změna velikosti písma v programu MS Word
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Průsečík obecné přímky s rovinou
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Grafický editor GIMP (3)
Pořadí obrázků – domeček
VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Autorem materiálu a všech jeho částí je Irena Nemetová
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Interaktivní hra s různými obrazci a jejich skládání
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Vzájemná poloha kružnice a přímky
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Vzájemná poloha kružnice a přímky
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Zaměřené na orofacionální cvičení
Hra Znáš některé dopravní značky?
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. 1. ČÁST EDICE Microsoft Office PowerPoint & OpenOffice.org Impress Načítání…

KANCELÁŘSKÝ BALÍK prezentační programy

Co je to kancelářský balík? Kancelářský balík je sada navzájem propojených aplikací. Většinou obsahuje textový editor, tabulkový editor, nástroj na tvorbu prezentací nebo databázový systém. V současné době je nejrozšířenější balík Microsoft Office. V poslední době však získává oblibu i open source kancelářský balík OpenOffice.org. Existují ještě další kancelářské balíky, které však již nejsou tak rozšířené jako tyto dva.

Prezentace V této prezentaci se budeme věnovat prezentačním nástrojům, které jsou většinou součástí kancelářských balíků. Porovnáme programy Microsoft Office PowerPoint a OpenOffice.org Impress (verze pro Windows).

Microsoft Office PowerPoint seznámení s programem

Výhody programu Verze 2010 přináší působivé 3D přechody mezi snímky. Nabízí více grafických efektů včetně velkého množství šablon. Obsahuje lepší možnost úpravy fotografií a videí přímo v prezentaci. Podporuje Makra. Kontroluje český pravopis a gramatiku.

Nevýhody programu Je placený. Neexistuje přenosná („portable“) verze. Nemá téměř žádné možnosti rozšíření. Orientační ceny produktů naleznete na: cenik.aspx

OpenOffice.org Impress seznámení s programem

Výhody programu Je zcela zdarma. Je otevřený – může se volně šířit a upravovat. Existuje přenosná „portable“ verze. Má více možností rozšíření.

Nevýhody programu Obsahuje méně grafických efektů a šablon. V základní verzi nepodporuje kontrolu české gramatiky a Makra. V operačním systému Windows může být pomalejší. (Program je původně vytvořen pro Linux.)

Námět k diskusi 1) Který program používáte a proč? 2) Který program má podle vás lepší funkce a které to jsou? 3) Najděte další výhody a nevýhody programů a srovnejte je. 4) Daly by se některé problémy (nevýhody) vyřešit? Jak?

Námět k diskusi 5) Vytvořte následující anketu: Každý žák ve třídě na papír zaškrtne jednu z možností: Používám oba programy. Používám Microsoft Office PowerPoint. Používám OpenOffice.org Impress. Používám jiný program. Žádný podobný program nepoužívám. Na závěr vytvořte graf používanosti programů ve své třídě a napište závěr. Který prezentační nástroj je ve vaší třídě nejoblíbenější? Proč?

Zdroje: Informace: Fotografie: Vytvořeno pomocí funkce PrintScreen. Poznámka: V ukázce grafického prostředí Impress je použit obrázek z verze pro OS Microsoft Windows.