Protection notice / Copyright notice Poslání – Historie – Profil Praha, Česká Republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Advertisements

Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Principy sociálního podnikání
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PRAHA OLYMPIJSKÁ, o.p.s..
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
KULATÝ STUL Přímý prodej a směrnice EU o právech spotřebitelů a směrnice o nekalých obchodních praktikách Jan Stránský Asociace osobního prodeje (AOP),
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Společenská odpovědnost a školy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Společensky odpovědné podnikání
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etika veřejné sféry Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Sociální práce TEĎ a TADY II
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Možnosti jeho regulace.
Transparentně proti korupci
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Protection notice / Copyright notice Poslání – Historie – Profil Praha, Česká Republika

Protection notice / Copyright notice Page 2 Poslání Koalice  Podporovat maximální míru transparentnosti při výběru dodavatelů veřejných zakázek.  Usilovat o kultivaci podnikatelského prostředí v České republice.  Prosazovat základní etické principy v podnikání.  Jít příkladem.  Podílet se na vývoji naší společnosti a přesvědčit širokou veřejnost, že v České republice lze podnikat čistým a pro společnost prospěšným způsobem.

Protection notice / Copyright notice Page 3 Poslání jednotlivých členů  Rozvíjet efektivní postupy omezování korupce.  Demonstrovat závazek neposkytovat a nepřijímat úplatky.  Zvyšovat transparentnost.  Přijat vlastní etická pravidla a další protikorupční opatření platná pro všechny zaměstnance a tato pravidla a opatření dodržovat.

Protection notice / Copyright notice Page 4 Historie Říjen - prosinec 2010 Jednání zákládajících členů Leden 2011 Představitelé českých a mezinárodních společností různých odvětví podepsali v Poslanecké sněmovně „Doporučení pro dodavatele veřejných zakázek“. Duben 2012 Nabytí účinnosti novely Zákona o veřejných zakázkách Léto 2012 Přijetí nové Deklarace a Statutu. Léto 2014 Vzdělávací aktivity širokému spektru zájemců Bílá kniha veřejných nákupů

Protection notice / Copyright notice Page 5 Současný profil Koalice Klíčové prvky Koalice:  Deklarace zásad pro členy.  Statut definující poslání, vznik a ukončení členství.  Webové stránky v češtině i angličtině  Členové spravují sami svoje profily na webové stránce.  Semi-automatizovaný postup pro odsouhlasení členství, včetně práva veta pro stávající členy.  Nevládní organizace Oživení, o.s. je správcem webových stránek a nezávislým monitorem.  35 členů (stav: Červenec 2014).  Odkaz na webové stránky  Kooperace s Platformou pro transparentní veřejné zakázkyPlatformou pro transparentní veřejné zakázky

Protection notice / Copyright notice Page 6 Monitoring Fáze 1: Monitorování formálního plnění povinností členy Koalice  Existence kodexu chování: žádný kodex/omezený/základní/průměrný/pokročilý.  Míra implementace kodexu: nesystémová/omezená/základní/průměrná/pokročilá.  Úroveň prezentace Koalice. Poznámka: základ tvoří metodologie EIRIS (Ethical Investment Research Services). Fáze 2: Monitorování zavedení etických pravidel v praxi.  Anketa online dotazníkem mezi vybranými zaměstnanci členů Koalice.  Vnímání zaměstnanců zavedení etického kodex jejím zaměstnavatelem v praxi.

Protection notice / Copyright notice Page 7 Kontakt Představitelé Koalice Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR JUDr. Věroslav Sobotka - člen AMSP ČR ČEPRO,a.s. Mgr. Jan Duspěva - generální ředitel Siemens, s.r.o. Ing. Eduard Palíšek, Ph.D., MBA - generální ředitel Správce Webu / Monitor Oživení, o.s.