PŘEDSTAVENÍ NOVÉHO PŘÍSTROJOVÉHO VYBAVENÍ KARDIOVASKULÁRNÍHO CENTRA NEMOCNICE JIHLAVA 17. a 18.3.2011 Projekt 5. Výzvy IOP „Modernizace a obnova přístrojového.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary :00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Advertisements

Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
Může spirální CT nahradit některé invazivní metody?
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Šaňák D, Vlachová I, Hubáček P
Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Aktuální krize zdravotnictví
Koronarografie a balónková angioplastika (PTCA)
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Ambulance léčby bolesti
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ přednosta MUDr. Zdeněk Košťál.
Péče o nemocné s diabetem v ČR
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
20 let soukromého zdravotnictví v České republice Bratislava, MUDr. Pavel Chrz.
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
PTA ( PERKUTÁNNÍ TRANSLUMINÁLNÍ ANGIOPLASTIKA) SUPRAAORTÁLNÍCH TEPEN
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
Nemocnice Podlesí a.s.. Komplexní kardiovaskulární centrum Nemocnice Podlesí Třinec kardiocentrum kardiologiekardiochirurgie Cévní chirurgie a angiologie.
AGEL a.s.. Mapa zdravotnických a ostatních zařízení skupiny AGEL.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Project HOPE – Česká republika, o.p.s. Řízení změn: Posílení role managerů ve zdravotnictví Začlenění zdravotnických asistentů do ošetřovatelského týmu.
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Využití MDCT SOMATOM Definition v kardiologii a ostatních oborech v nemocnici Jihlava. MUDr. Olivia Havránková.
Představení Uherskohradišťské nemocnice součást nemocnic Zlínského kraje.
Podzimní škola WHO 2001 v ČR, Praha 12. – Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová Akční plán podpory zdraví.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
NEMOCNICE NA HOMOLCE Nela Gvoždiaková – specialista náboru.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA Úvod do problematiky, dosažené výsledky Josef Vymazal.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Kardiovaskulární centrum Zlín
STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
Rozvoj inovací v kontextu finančních možností českého zdravotnictví
Ministerstva zdravotnictví ČR
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
SRDEČNÍ SELHÁNÍ NÁKLADY VZP ČR MUDr. JUDr. Petr Honěk
KRAJSKÁ NEMOCNICE T. BATI,a.s. ZLÍN
Hodnocení významnosti karotické stenózy u pacientů s dysfunkční levou komorou srdeční Černá D, Veselka J, Páleníčková J Kardiologické oddělení Kardiovaskulárního.
DM 2t – epidemie 21.století.
Reforma psychiatrické péče
Národní diabetologický program (NDP)
Kardiocentrum Vysočina CZ a.s. MUDr. Ivan Horňáček.
absolventská práce Život se srdeční vadou
Kardiocentrum Vysočina CZ a.s. MUDr. Ivan Horňáček.
Vážené kolegyně, kolegové, příznivci…..
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Skupina poskytovatelů akutní lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
PaedDr. Alena Gajdůšková místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Výbor pro zdravotnictví Petiční výbor POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ NOVÉHO PŘÍSTROJOVÉHO VYBAVENÍ KARDIOVASKULÁRNÍHO CENTRA NEMOCNICE JIHLAVA 17. a Projekt 5. Výzvy IOP „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“ MUDr. Zdeněk Klimsa KC Nemocnice Jihlava

Historické milníky budování jihlavské kardiologie 1.Národní kardiovaskulární program České republiky Žádost nemocnice Jihlava o zřízení pracoviště invazivní kardiologie Zahájení činnosti Kardiocentra Vysočina a.s Vznik kardiologického oddělení NJ Žádost o přiznání statutu Kardiovaskulárního centra pro dospělé

Historické milníky budování jihlavské kardiologie Cílená kontrola požadovaných podkladů a místní šetření zástupci zdravotních pojišťoven,Ministerstva zdravotnictví ČR,odborní zástupci všech medicinských oborů vstupující do kardiovaskulární péče ( kardiologie, kardiochirurgie, angiologie, cévní chirurgie, intervenční radiologie) 6.Přiznání statutu kardiovaskulárního centra pro dospělé II. typu Možnost čerpání finančních zdrojů z IOP-příprava projektu „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“ 8. Realizace přístrojového vybavení dle směrnic MZ ČR

D ŮVODY PRO BUDOVÁNÍ KARDIOCENTER Přetrvávající vysoká mortalita na kardiovaskulární choroby v ČR  600 úmrtí/ obyv./rok  počet zemřelých na KVO v ČR /rok  více než 50% všech úmrtí v ČR  49% mužů, 54% žen  podíl ICHS na kardiovaskulární mortalitě 50%  cévní onemocnění mozku 30%

D ŮVODY PRO BUDOVÁNÍ KARDIOCENTER a) zvyšování finančních nákladů na nemoci oběhové soustavy  v r ,5 miliard  v r ,6 miliard b) vysoká odbornost, erudice, zkušenost  náročné materiálně technické vybavení  efektivní a účelné využití finančních prostředků Budování kardiovaskulárních center a lokalizace finačních zdrojů do jejich vybavení je v souladu s Národním kardiovaskulárním programem České Republiky

Struktura zemřelých ČR podle příčin 1990 a 2008

Kdo léčí srdce hodně, léčí zpravidla lépe a efektivněji Optimum 600 hospitalizovaných s infarktem ročně

Počet primárních PCI na milion obyvatel/rok v evropských zemích

Četnost výkonů primární perkutání intervence (p-PCI) v Evropě

Hospitalizační léčba infarktu myokardu s elevacemi ST v Evropě

Intervenční výkony ČR

Dosavadní finanční náklady Kardiocentrum Vysočina Kč Kardiocentrum Vysočina Kč Kardiologické oddělení NJ Kč Kardiologické oddělení NJ Kč Kardiocentrum NJ Kč Kardiocentrum NJ Kč

Průměrné počty specializovaných výkonu v KC  srdečních katetrizací  500 perkutánních koronárních angioplastik z toho minimálně 100 primárních PCI pro STEMI ) z toho minimálně 100 primárních PCI pro STEMI )  100 implantací kardiostimulátoru  500 nekoronárních intervenčních výkonů vč.výkonů na periferních tepnách vč.výkonů na periferních tepnách  150 cévně chirurgických výkonů

Kardiocentrum Nemocnice Jihlava  celkový počet lůžek 50  koronární jednotka 6  standardní lůžka 44  počet lékařů 13  nelékařští pracovníci 52

Kardiocentrum Nemocnice Jihlava  počet provedených koronarografických vyšetření  počet provedených angioplastik  direktní angioplastika ( ošetření pacientů s AIM do 12 hod. ) 279  počet pacientů odeslaných z jihlavského regionu 994 ( 42%)  počet vyšetřených pacientů v odborných ambulancí  počet zaimplantovaných kardiostimulátorů 135  počet provedených angioplastik na periferních tepnách DDK 164  počet cévních chirurgických operací 217

 vybudování arytmologického pracoviště  ( elektrofysiologické vyšetření, radiofrekvenční ablace,implantace biventrikulárních kardiostimulátorů a defibrilátorů )  rozšíření angiologické péče s nárůstem intervenčních výkonů na periferních tepnách  získání akreditace pro obory angiologie nebo intervenční radiologie,cévní chirurgie Hlavní úkoly Kardiovaskulárního centra

Přístrojové vybavení Kardiovaskuárního centra dané 5.výzvou MZ v Nemocnici Jihlava ROZPOČET PROJEKTU Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace ks pořizovaného přístrojového vybavení ks Angio CT 1 Echokardiograf High-end třídy 1 Duplexní ultrazvukový přístroj 1 Monitorovací systém s možností měření invazivních tlaků 16 Telemetricky monitorované lůžko 16 Ventilátor pro invazivní i neinvazivní UPV 3 Bed-side echokardiograf 4 Intraaortální balónková kontrapulzace 1 Přístroj pro hemoeliminační metody kontinuální 1 Přístroj pro řízenou hypotermii 1 Magnetická rezonance 1,5 T (SW) 1

Tým kardiologického oddělení

Děkuji za pozornost