NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Advertisements

F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Databáze Dotazy.
Základy jazyka SQL Jan Tichava
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Databáze velké množství dat - pevně daná struktura data spolu souvisí
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Tabulkový procesor.
Školení správců II. Petr Pinkas RNDr. Vít Ochozka.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - dotazy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo - název šablony klíčové aktivityIII/2.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MS ACCESS DOTAZY.
SQL – základní pojmy Ing. Roman Danel, Ph.D.
Excel – Grafy 18. května 2013VY_32_INOVACE_080210_Excel_Grafy_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková. Obchodní.
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ACCESS_P2.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Access Vysvětlení pojmu databáze - 01
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
2OP483 Manažerská informatika 3Access - BankaSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access 2007 Dotazy v databázi Banka
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
 Agregační funkce  Agregační funkce jsou to funkce, které nějakým způsobem zpracují více hodnot a jako výsledek vrátí hodnotu jednu COUNT()  Funkce.
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
Excel export a import dat. Import ze souboru.
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 06 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – zápis.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Ing. Oldřich Vavříček NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Základy elektrotechniky.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – závěrečné.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
2OP483 Manažerská informatika 32OP483 Manažerská informatika 3
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
Databáze MS ACCESS 2010.
KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
TÉMA: Počítačové systémy
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
TÉMA: Počítačové systémy
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Praktický modul - zadání
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy ČÍSLO PROJEKTU: CZ /34.

Relační databáze – dotazy Pomocí dotazů můžete najít odpovědi na velmi specifické otázky týkající se dat, které by bylo obtížné získat přímým nahlížením do tabulky. Dotazy umožňují data filtrovat, provádět s nimi výpočty a vytvářet jejich souhrny. Rovněž lze pomocí nich automatizovat mnoho úloh správy dat a kontrolovat změny dat před jejich potvrzením. K čemu slouží dotazy? Jaké typy dotazů znáte? Prohlížení dat ( i z více tabulek najednou) = projekce, dopočítávání hodnot = nevázané pole, řazení dat, výběr dat pomoci zadaných kritérii = filtrování Výběrové a akční výběrový

parametrickýJe typem výběrového dotazu, ve kterém není v kritériích zadána konkrétní hodnota, ale parametr. „Zadejte název předmětu“

souhrnnýPři použití tabulek pro zaznamenávání transakcí nebo ukládání pravidelně se vyskytujících číselných dat je užitečné mít možnost prohlížet tato data v souhrnné (agregované) podobě, například jako součty nebo průměry. Souhrnný dotaz představuje výběrový dotaz, který umožňuje seskupit a shrnout data. K tomuto účelu používáme agregační funkce ( například Sum, Count, Avg apod.).

křížový Typ výběrového dotazu, který umožňuje nahlížet na data souhrnně. Zobrazení datového listu se podobá kontingenční tabulce v Excelu.

Odstraňovací dotaz použijte, pokud potřebujete odstranit ze stávající tabulky záznamy. odstraňovací vytvářecí Vytvářecí dotaz použijte, pokud potřebujete vytvořit novou tabulku ze stávajících tabulek. Přidávací dotaz použijte, pokud potřebujete přidat do stávající tabulky nové záznamy využívající data z jiných zdrojů. přidávací Akční dotazy aktualizační Pomocí aktualizačního dotazu lze přidat, změnit nebo odstranit data v jednom či více stávajících polích

ANOTACE Materiál slouží k výkladu nového učiva. Opakování – typy dotazů Student může materiál použít při opakování. Předpokládaná doba 30 min CITACE Vlastní tvorba Nápověda k aplikaci Access