Perla 01: co to znamená využít regeneraci jako příležitost RNDr. Robert Osman, Ph.D. Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Environmentální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vlastní hodnocení školy
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Projekt: Víceúčelová hala a regenerace zimního stadionu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Podpora kulturních a kreativních průmyslů z úrovně města Jakub Rybář, Tereza Chrástová Kancelář strategie města Brna Nová scéna Národního divadla Praha.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
vedoucí pracovní skupiny
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Životní úroveň obyvatel v České republice
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Místní akční skupina Rakovnicko
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Brownfieldy 19. listopadu 2014 Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Regionální politika: aktéři, cíle, nástroje, strategie.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Pracovní setkání středních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Perla 01: co to znamená využít regeneraci jako příležitost RNDr. Robert Osman, Ph.D. Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Environmentální geografie, Ústav geoniky AV ČR, v. v. i.

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

Perla 01 3 ha / v těsném sousedství centrálního náměstí / obyvatel

Perla 01 Perla, bavlnářské závody, a.s. první tkalcovna vznikla v roce 1855 poslední stroj se zastavil v roce 2009 výroba bavlněných tkanin a přízí, vyráběla flanely, popelíny, pyžamoviny zaměstnávala až 4700 lidí v regionu, 2000 lidí ve městě, 700 lidí v areálu

1) PŘEDSTAVENÍ PERLY 01 1.odkup areálu městem 2.iniciace veřejného zájmu 3.zpřístupnit téma znovuvyužití Perly široké veřejnosti 4.vyhlášení urbanisticko-architektonické soutěže 5.zadání regulačního plánu území Perly 01 6.navazování kontaktů s lidmi, kteří mají s regenerací brownfieldů zkušenost 7.postupné otevírání areálu Perly 8.zabydlování území novými aktivitami 9.definování brownfield managementu (aktuálně se tvoří jednací řád komise)

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

SPOUSTI – Spolek pro organické Ústí, o. s. Na Štěpnici Ústí nad Orlicí

Podpora veřejné angažovanosti Podpora osobní angažovanosti obyvatel našeho města ve věcech veřejných je základní podmínkou pro iniciaci endogenního kapitálu města, pro posilování sociálních vazeb uvnitř ale především mezi jednotlivými komunitami, pro prohlubování důvěry v zastupitelské orgány, pro podporu lokální hrdosti a v konečném důsledku pro motivaci ke společné práci na silné lokální identitě. Podpora regionální soběstačnosti Podpora regionální soběstačnosti se nám jeví jako jedna z možných z cest opouštějící hluboce zakořeněnou víru v dlouhodobě neudržitelný koncept kontinuálního ekonomického rozvoje. Oproti mezinárodní dělbě práce a globálnímu trhu, které prostřednictvím odčerpávání peněz z regionu, ztráty kontroly nad cenou i kvalitou produktů, zvyšování potravinové nesoběstačnosti či zvyšující se nezaměstnanosti přispívají k postupné periferializaci regionu, představuje regionální trh nadějnou alternativu.

Jednotlivé projekty (revitalizace Perly, využití nádražní budovy, pořádání festivalu, zrušení hazardu) tak pro nás nejsou cílem, ale prostředkem k dosahování našich cílů.

2) POROZUMĚNÍ NGO

Díky těmto aktivitám se podařilo redefinovat význam regenerace z „problému“ na „příležitost“.

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

3) POROZUMĚNÍ VIZI MĚSTA Jakou vizi města má revitalizace Perly 01 pomoci naplnit?

3) POROZUMĚNÍ VIZI MĚSTA

„[…] je městem pro spokojený život svých obyvatel, městem s nabídkou kvalitního bydlení pro různé sociální skupiny, s odpovídající sítí obchodů a služeb, s dostatečnou nabídkou mateřského, základního (i středního) školství, zdravým životním prostředím, kvalitní technickou infrastrukturou včetně silniční, s fungujícím dopravním napojením na okolí a s uspokojivou nabídkou kulturních, sportovních a dalších volnočasových aktivit.“ „[…] je pro své občany místem, kde stojí za to „žít“. Město přívětivé, s krásnou okolní přírodou, nabízející pracovní příležitosti, dostupné bydlení, dobrou dopravní obslužnost, a dostatek příležitostí pro vzdělání, sport, kulturu i volný čas.“

3) POROZUMĚNÍ VIZI MĚSTA „[…] je městem pro spokojený život svých obyvatel, městem s nabídkou kvalitního bydlení pro různé sociální skupiny, s odpovídající sítí obchodů a služeb, s dostatečnou nabídkou mateřského, základního (i středního) školství, zdravým životním prostředím, kvalitní technickou infrastrukturou včetně silniční, s fungujícím dopravním napojením na okolí a s uspokojivou nabídkou kulturních, sportovních a dalších volnočasových aktivit.“ (Strategický plán města Kuřim, 2011) „[…] je pro své občany místem, kde stojí za to „žít“. Město přívětivé, s krásnou okolní přírodou, nabízející pracovní příležitosti, dostupné bydlení, dobrou dopravní obslužnost, a dostatek příležitostí pro vzdělání, sport, kulturu i volný čas.“ (Strategický plán města Ústí nad Orlicí, 2014)

3) POROZUMĚNÍ VIZE MĚSTA i)dlouhodobá ii)vztažená k budoucnosti iii)rozvíjející silné stránky iv)identotvorná v)originální (rozvíjející jedinečnost) vi)reálná vii)realizovatelná

3) POROZUMĚNÍ VIZI MĚSTA silné stránky poloha, velikost, spojování, příroda, kultura, technologie principy spojovat lidi spojovat městskou kreativitu s klidem okolní přírody spojovat uměleckou kreativitu s řemeslnou tradicí reinterpretovat velikost města jako výhodu změnit kulturu „zaměstnaných“ na kulturu „zaměstnavatelů“ rozvíjet tradici v technologickém vývoji a výzkumu

3) POROZUMĚNÍ VIZI MĚSTA Díky těmto aktivitám bylo město schopné alespoň částečně odpovědět na otázku: Jakou vizi města má revitalizace Perly 01 pomoci naplnit? vytvořit prostor, který zadrží lidi ve městě zastavit odliv talentů a vzdělaných lidí z regionu alespoň 30% místních středoškoláků

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

1.Zpracování regulačního plánu (2015) 2.Zpracování projektové dokumentace (2016) 3.Žádost o dotaci (2017) 4.Přidělení dotace (2018) 5.Začátek stavebních prací (2018) MINIMÁLNĚ 4 DALŠÍ ZIMY BEZ VYUŽITÍ / VYTÁPĚNÍ 4) POROZUMĚNÍ DÉLCE PROCESU

proces celé regenerace může trvat i několik desítek let volební období ale tvá pouze 4 roky JE TŘEBA VYTVOŘIT POZICI ZAJIŠTUJÍCÍ KONTINUITU CELÉHO PROCESU REGENERACE 4) POROZUMĚNÍ DÉLCE PROCESU

BROWNFIELD MANAGEMENT / 9:00 – 16:00 sborový dům Jednoty bratrské Mistra Jaroslava Kociana 33 / Ústí nad Orlicí 9:00–10:00 prohlídka areálu Perly 01 10:00–10:30 úvod / představení účastníků 10:30–11:00 definování otázek 11:00–12:30 1. pracovní blok 12:30–14:00 oběd 14:00–15:30 2. pracovní blok 15:30–16:00 shrnutí / připomínky / doporučení

4) POROZUMĚNÍ DÉLCE PROCESU Jiří Čepelka (Sdružení nezávislých kandidátů Ústí 2014) RSDr. Jaroslav Fišer (KSČM) Petr Hájek (Sdružení nezávislých kandidátů Oušťáci) Ing. Michal Kokula (KDU-ČSL) Jiří Preclík (ČSSD) Ing. Monika Godická (specialistka marketingu rozvojových ploch) Mgr. Jan Hladík (Regionální rozvojová agentura jižní Moravy - RRAJM) Mgr. Tereza Chrástová (Kreativní centrum, Kancelář strategie Brna) Ing. Boris Janča (ekonom, projektový manager) Mgr. Blanka Marková (geografka, spoluautorka publikace Továrny na sny) Ing. Marta Šašková (Magistrát města Ústí nad Labem, Cobraman) RNDr. Jakub Trojan (geograf, projektový manager, fundraiser)

4) POROZUMĚNÍ DÉLCE PROCESU

Díky těmto aktivitám byla zřízena instituce brownfield managera pro Perlu 01. 4) POROZUMĚNÍ DÉLCE PROCESU

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

Future City Game 12. – Kulturní dům, Ústí nad Orlicí 5) BOTTOM-UP PRINCIP

máte šanci definovat, v jakém městě chcete žít máte šanci na tom spolupracovat s politiky máte šanci se dobře pobavit a zažít dva dny kreativního vzrušení ústí potřebuje, aby se do něho lidé po studiu vraceli

5) BOTTOM-UP PRINCIP

Díky těmto aktivitám se podařilo založit kreativní skupinu „Labyrint člověka v Perle Ústí nad Orlicí“

5) BOTTOM-UP PRINCIP JménoPoziceOrganizace telefon Petr HájekstarostaMěsto Ústí nad RNDr. Renata ŠedovájednatelkaOHGS Mgr. Eva VaníčkovámanažerkaOHGS František StejskalředitelConel Mgr. Pavel SvatošředitelZŠ Třebovská Ústí Ing. Miloslav HlavsaředitelKONZUM, obchodní Radek MačátkonzultantKONZUM, obchodní Mgr. Eva Medunováveřejnostveřejnost (pedagog SZŠ Ústí nad Mgr. Josef MenšíkředitelGymnázium Česká Ing. Jiří Sloupenský, CSc.ředitel poro výzkum a vývojRieter CZ Miroslava Petrovákoučka, terapeutkaTerapeutické centrum Koldín u Ing. Zdeněk RösslerředitelSŠUP Ústí ak.malíř Jaroslav HabrmanučitelSŠUP Ústí Mgr. Bohuslav ŠpačekučitelSŠUP Ústí Ing. Petr VojtěchředitelSŠA Ústí Mgr. Vratisla ŠemberaředitelGymnázium Petr MorávekředitelRENOVA Morávek Jáchym Kopeckýstudent Mgr. Petr Kulhavýobčanského sdruženíSpousti (ředitel ZŠ Ing. Viera Trumhová, MBAOSVČ - koučka, konzultant Poradenství pro Ing. Kateřina Konečnákoučka Mgr. Kristýna Odvárkovámanažer vzdělávacích programůContipro Group Mgr. Marek HoffmannředitelGymnázium Ústí Mgr. Štěpánka SvobodováředitelkaDDM Duha Ústí Mgr. Bc. Radek ŠkarkaředitelZŠ Komenského Ústí Bc. Zdeněk Skalickýzástupce ředitelkyMěstské muzeum Ústí Karel PokornýředitelKlubcentrum Ústí Lucie Vejačkováobchodní ředitelkaSaint-Gobain Mgr. Monika KocandováOSVČPoradenství, konzultace, Petr Bodlák obchodní a marketingový manažerIsolit Bravo Jablonné Mgr. Andrea Holečkovástředoškolský pedagogGymnázium RNDr. Dagmar Nožkovástředoškolský pedagogGymnázium Mgr. Petra Jiráňováprogramová vedoucí Škola na zámku Litomyšl, Zámecké návrší Mgr. Stáňa DoležalováředitelkaSpeciální ZŠ Ústí Mgr. Lenka PodzimkováředitelkaSŠZS Ústí PaeDr. Jiří Tomášek, st.ředitelZUŠ J.Kociana Ústí nad Jiří Tomášek, ml.programátor

5) BOTTOM-UP PRINCIP

1)Představení Perly 01 2)Porozumění roli neziskového sektoru 3)Porozumění vizi města 4)Porozumění délce procesu 5)Porozumění bottom-up principu 6)Porozumění rychlosti procesu

6) POROZUMĚNÍ RYCHLOSTI PROCESU leden – září komunikačních partnerů 11 žen, 10 mužů student gymnázia, žena na mateřské dovolené, invalidní důchodkyně, pejskař, automobilista, dojíždějící, bydlící, přistěhovalý, odstěhovalý… ze všech částí města (Černovír, Kerhartice…)

nemohli jsme dovnitř, když Perla prosperovala nemůžeme dovnitř, když je opuštěná hrozí, že nebudeme moci dovnitř ani v průběhu přípravných prací MUSÍME PERLU ZNOVU OBJEVIT, NAUČIT SE DO NÍ OPĚT CHODIT 6) POROZUMĚNÍ RYCHLOSTI PROCESU

RNDr. Robert Osman, Ph.D. Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Environmentální geografie, Ústav geoniky AV ČR, v. v. i. Děkuji za pozornost SPOUSTI – Spolek pro organické Ústí, o.s.