Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Mezinárodní politické organizace a seskupení
OSN OSN= organizace spojených národů
Evropské vlajky 5. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Mezinárodní integrace
Světové organizace.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
Mezinárodní organizace
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
politické formy států a příklady
EU.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Významná světová integrační seskupení ve světovém hospodářství
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
EVROPSKá UNIE.
Mezinárodní vztahy Test 2. – Mezinárodní organizace.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
Vazby ČR a EU na světovou ekonomiku
Dnešní svět.
Test 2. Mezinárodní organizace
Žádná země nevyrábí vše,
Historický vývoj EU Petra Henychová.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
EVROPSKÁ UNIE.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum : červen 2012  Název :VY_52_INOVACE_5.2.3.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
MEZINÁRODNÍ POLITICKÉ ORGANIZACE. Se vznikem států, světové ekonomiky vznikají i četná mezinárodní uskupení. Sdružování přináší členským států řadu výhod,
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Mezinárodní ekonomická integrace Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu.
HLAVNÍ HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE VE SVĚTĚ. Za účelem prohloubení a usnadnění ekonomické spolupráce se vytváří HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE. Tyto organizace přispívají.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Mezinárodní organizace
Dějiny EU Mgr. Vladimír Velešík.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (anglicky United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) je jedna ze 14 mezistátních.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
NATO Severoatlantická aliance.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Mezinárodní ekonomická integrace
Příjmové daně – jeden nebo dva zákony? Dny práva 2016
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Severoatlantická aliance
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. Mezinárodní organizace VY_52_INOVACE_ února 2013

Austrálie Francie Itálie Japonsko Kanada Německo Rusko Spojené království Španělsko USA Do skupiny nejvyspělejších zemí světa G7 (G8) nepatří:

Organizace zemí vyvážející ropu má zkratku  NAFTA  OPEC  PETROL  jiná možnost

ANZUS je  vojenská organizace v oblasti Pacifiku  Jihoasijská zóna volného obchodu  hospodářská organizace USA, Nového Zélandu a Austrálie  dílčí organizace OSN

Vyberte nepravdivé tvrzení EFTA je totéž jako ESVO EFTA vznikla jako alternativa k Evropskému společenství (dnes EU) členy EFTA jsou Island, Norsko a Švýcarsko státy EFTA jsou součástí Schengenského prostoru

Přiřaďte k sobě: ASEAN MERCOSUR CEFTA APEC  Asijská tichomořská hospodářská spolupráce  Asociace států jihovýchodní Asie  Společný trh jihu  Středoevropské sdružení volného obchodu

Čína Francie Itálie Japonsko Kanada Německo Rusko Spojené království USA Stálými členy Rady bezpečnosti jsou:

Které státy Evropské unie nejsou členy NATO? Belgie Irsko Rakousko Rumunsko Švédsko Švýcarsko

Přiřaďte k názvům specializovaných agentur OSN jejich zkratky. Organizace OSN pro vědu, vzdělání a kulturu Světová banka Světová obchodní organizace Organizace OSN pro výživu a zemědělství Světová zdravotnická organizace UNESCO FAO WHO WTO WB

Poznejte organizaci zakládající členy bylo Československo, Polsko a Maďarsko dále přistoupilo Slovinsko, Rumunsko a Bulharsko nyní žádná z těchto zemí už není členem současnými členy jsou bývalé jugoslávské státy, Albánie a Moldavsko CEFTA

Jak se nazývá volné sdružení Spojeného království a jejích bývalých dominií a kolonií? Commonwealth of Nations Společenství národů Jmenujte několik členských zemí.

Mapa zobrazuje členské státy organizace … OBSE