ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 18. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA. FULBRIGHTŮV PROGRAM Poslání: „Podporovat vzájemné porozumění mezi národy prostřednictvím výměn v oblasti vzdělávání.“ 1946 – americký.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Univerzita Karlova v Praze 14. října 2014 Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Univerzita Karlova v Praze Studium v Itálii, Španělsku a Portugalsku 9. prosince 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Inspirace pro FREEMOVERS 3. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
AIA Akademická informační agentura Zahraniční stipendia na základě mezinárodních smluv.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
International Day 2014 Možnosti studia a stáží v zahraničí.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Univerzita Karlova v Praze Možnosti studia v zahraničí pro studenty lékařských fakult 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Fulbrightova stipendia
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 20. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Informační schůzka k programu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum

Obsah ► Přínos studijního pobytu ► Základní typy programů ► Jak postupovat, dokumenty ► Kde se informovat ► Další možnosti vycestování ► Možnosti financování ► Semináře o studiu v zahraničí ► Kontakty

Přínos studijního pobytu ► Kontakt se zahraničními odborníky ► Prohloubení znalostí v daném oboru ► Zlepšení jazykových kompetencí ► Odlišný systém studia ► Networking ► Osamostatnění ► Poznání nového prostředí ► Zviditelnění na trhu práce

Základní typy programů Erasmus+ Fakultní dohody Meziuniverzitní dohody

Typy stáží Studijní pobyt (3-12 měsíců) Praktická stáž (2-12 měsíců) Nelze v 1. ročníku bakalářského studia Lze i v 1.ročníku bakalářského studia

ERASMUS+ ► Až 12 měsíců v každém cyklu studia ► Možnost vyjet opakovaně ► Na základě bilaterálních dohod: ► Fakultní koordinátoři: ► Výběrová řízení organizuje zahraniční oddělení fakulty ► Databáze závěrečných zpráv studentů:

Postup Založení on-line přihlášky do Výběrové řízení na fakultě Nominace studenta = nárok na stipendium

Studijní plán/Pracovní plán stáže Přihláška do zahraničí a Akceptační dopis Online Linguistic Support – online test před a po Založení účtu u KB

Fakultní dohody ► Většinou bilaterální dohody v rámci Erasmus+ ► Další dohody – např. mimoevropské země – Rusko, Čína, USA.. ► Koordinuje zahraniční oddělení fakulty Seznam fakultních dohod:

Meziuniverzitní dohody ► 1-2 semestrální studijní pobyty, krátkodobé stáže a výzkumné pobyty, jazykové kurzy ► přednostně pro doktorandy a magistry, bakaláři pouze výjimečně ► Pobyty i v mimoevropských zemích ► Financování: Fond Mobility (+některé studijní pobyty jsou stipendijní) ► Seznam MD:

Postup Výběr univerzity, stud. programuVýběrové řízení na fakultěVýběrové řízení na RUK Odbor pro zahraniční vztahy RUK – administrativa Akceptační dopis

Dokumenty ► Životopis ► Motivační dopis ► Projekt studia (teze závěrečné práce) ► Doporučující dopis(y) – vyučující, garant ► Jazykové vzdělání

Kde se informovat ► Katedra ► Fakultní webové stránky ► Univerzitní stránky (meziuniverzitní dohody) ► Zahraniční oddělení fakulty Seznam ZO všech fakult:

Další možnosti vycestování ► Mezinárodní smlouvy: zprostředkovává Akademická informační agentura MŠMT ► Free-movers: ► USA: Fulbright ► Německo: DAAD ► Francie: Campus France ► Další:

Možnosti financování ► Fond mobility UK Meziuniverzitní dohody Free-movers Společné doktorské programy Rektorátní termíny (předchází jim fakultní termíny): letní semestr březen, 2015 zimní semestr říjen, 2015 ► Nadace a grantové agentury

Semináře IPSC ► 6. října, 13:00-15:30 – ERASMUS+ - studijní pobyty a praktické stáže ► 13. října, 9:30-15:30 – Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy ► 13. října, 16:00-18:00 – Možnosti studia v zahraničí pro studenty lékařských fakult ► 20. října, 13:00-15:30 – Možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky ► 10. listopadu, 13:00-15:30 – Možnosti studia ve Velké Británii a Irsku ► 24. listopadu, 13:00-15:30 – Možnosti studia v Belgii, Nizozemsku a Lucembursku ► 1. prosince, 13:00-15:30 – Možnosti studia v Austrálii a na Novém Zélandě ► 8. prosince, 13:00-15:30 – Možnosti studia v USA a Kanadě ► 15. prosince, 13:00-15:30 – Možnosti studia v Itálii, Španělsku a Portugalsku ► Zelená posluchárna Celetná 20, 1. patro, místnost 141

Kontakt ► IPSC UK tel: web: ► Mgr. Štěpánka Rauchová tel: ► Mgr. Tomáš Uher tel: