FB – dobrá praxe Podněty a inspirace z MZK (poděkování Jaroslavě Dvořákové) a Jablonného v Podj. (poděkování Daně Zpěvákové) a dalších knihoven.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační gramotnost na středních školách
Advertisements

Co na knihovnický web? Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Propagace a reklama na facebooku
Média a propagace Co můžu udělat, aby se o akci vědělo.
Best Online Media Mediální zastoupení 21 webů zejména z oblasti informačních technologií připravuje internetové reklamní kampaně na míru a nyní uvádí ve.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Tvorba webových aplikací
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Ročníková práce Školní rok 2012/2013
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Představujeme službu Samepage
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
Vyhodnocení ankety „Kde a jak hledáte odborné informace?“
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
 Sociální síť, komunita, mobilní aplikace  Sdílení, vytváření, čtení článků.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Školení WordPress a publikování na webu Mgr. Pavel Krejčí
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Základy retuše v Adobe Photoshop
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Jak se dělá firemní image Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Knihovna a její služby v 21. století
Pij s rozumem: Vyhodnocení webu a FB 2015.
Ostravská univerzita (1991 → )
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
PROČ JSEM SI VYBRAL … Za týden to bude jeden rok od doby, kdy jsem se zaregistroval na facebook.Důvod proč jsem se na něj zaregristroval je takový: používám.
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Design služeb aneb jak dělat skvělé služby Martin Krčál
Masarykova univerzita (koordinátor) Univerzita Palackého v Olomouci
Městská knihovna jevišovice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

FB – dobrá praxe Podněty a inspirace z MZK (poděkování Jaroslavě Dvořákové) a Jablonného v Podj. (poděkování Daně Zpěvákové) a dalších knihoven

Máte stránku na FB? Jste s ní spokojeni? I profesionálové stále hledají FB je inteligentně tříděná hromada obsahu Jaké zájmy má FB? 2

O jaké dobré tipy se můžete podělit? Vlastní knihovna Viděné jinde Tipy na zdroje informací, fotek Nejúspěšnější příspěvek Personální zajištění Týmová práce, generování nápadů …?

FB? Lidé = profily Timeline/newsfeed Organizace (i neformální “skupiny”) = stránky Skupiny (i neformální) = skupiny Veřejné/uzavřené/tajné

Znát fanoušky Máme vůbec čtenáře na FB? Databáze čtenářů Kdo navštěvuje knihovnu? Co je zajímá?

Plán příspěvků Tabulka Datum, čas Co chci sdělit Komu? Jakou reakci chci vyvolat? Forma: fotka/dokaz, video/grafika? Vtípky? Převzaté věci? Knihovnické fórky? Možnost připravit k automatickému zveřejnění

Co je cílem? Co má uživatel udělat? Navštívit knihovnu? Jít na akci? Rezervovat knihu? Vzít na vědomí? Pokaždé, když přispívám, rozmýšlím reakci

Tipy z malé knihovny KLADY Je to rychlé Grafika není nutná Lepší efekt než rozesílky ů Snadná spolupráce s jinými spolky Není nutné to dělat dokonale Odezvu máte i naživo – nejen v “like” Osobnější komunikace než na webu

XCB

Událost na FB

23

24

Odběr událostí

Sdílení ve skupinách

Olomoucké maminky (1934,uzavřená) Milujeme Olomouc (6 tis., veř.) Olomouc!!! (6 tis., veř.) Ekologické dny Olomouc (366, veř.) Rady a tipy Olomouc (756, veř.) Olomouc – zábava a kultura (1533, veř.) Univerzita Palackého v Olomouci (12 tis., veř.) Klub her Olomouc (62, veř.) Pedagogická fakulta UP (2 400, veř.) Maminky Hranice, Přerov a Olomouc (800, veř.) Kultura v Olomouci (3 800, veř.)

Banner události

Banner Jednotná forma – rychlá orientace Grafické ztvárnění Inkscape (infografiky) Scribus (sazba) Picmonkey (úprava fotografií online) Volné obrázky: search.creativecommons.org (Flicker, Wikimedia Commons, volné Google Images), pixabay.com, freeforcommercialuse.net Fotit, upravovat

Akademie PR pro knihovny Velký zájem o semináře v krajích Řada knihoven má PR pracovníka Zdrojů informací je málo Dobrých praxí spousta PR jsou v knihovnách “sami

Akademie PR Průběžná motivace, vyhodnocování 5 x 8 hodin vzdělávání Systematická práce Odborné konzultace Skutečná řešení