Život Tvorba Malý princ Rozbor Ukázka Otázky Shrnutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vítězslav Nezval (1900 – 1958).
Advertisements

Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1760_ZEM
Portréty literárních osobností světové literatury.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Prof. Marie Königová Havlíčkův Brod června 2008.
Jonathan Swift Karolína Blažejová, C1B
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1960_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Antoine de Saint-Exupéry
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_04
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
OSCAR WILDE.
ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Spisovatelé dětské literatury
Číslo:VY_32_INOVACE_24_04 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Johann Wolfgang.
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
VY_32_INOVACE_ČJ.6.05_ F.Nepil, prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_06.
Antoine de Saint-Exupéry (1900 – 1944)
Přátelství v literatuře
VY_32_INOVACE_ČJ _Karel Čapek, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Opakování Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu.
Ruský romantismus.
Karel Toman Anarchistický buřič.
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1760_ZEM Světová meziválečná próza
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Citáty z knihy Malý princ
Karel a Josef Čapkovi.
Karel Čapek.
FRANCIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Johann Wolfgang Goethe Utrpení mladého Werthera.
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Antoine de Saint-Exupéry Řekl: „pouhý rozum bez přispění srdce je bezcenný“ a taky: „ říše člověka je v jeho nitru“ Řekni své postřehy, souvislosti-jak.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Anotace Materiál je určen pro žáky 4. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text zpracovává život a dílo francouzského spisovatele.
. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název školy: SPŠ a SOŠGS Most Předmět: ČJL Tematický okruh: Světová.
VY_12_INOVACE_Tru_I_30 Název Eduard Petiška, Staré řecké báje a pověsti Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.05_A NTOINE DE S AINT -E XUPÉRY N ÁZEV.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Malý princ (referát – český jazyk)
Alchymista Paulo Coelho.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.19 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.19_jules_verne Název:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ / /21
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Název Česká literatura Název projektu: OP VK
Antoine de Saint - Exupéry
Spisovatelé dětské literatury
Americká próza mezi válkami
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Chci vám říci - DĚKUJI !.
Transkript prezentace:

Život Tvorba Malý princ Rozbor Ukázka Otázky Shrnutí

– francouzský básník, pilot, filosof, humanista šťastné dětství obdiv pilotů 1921 – přidělen k letectvu rekordní lety – havaroval přivydělávání reportážemi za II. světové války kapitán letectva 1944 – údajně sestřelen jeho letoun

Humanistické příběhy, úvahy o smyslu života. Životní zkušenosti. Kurýr na jih (1928, román) Země lidí (1939, próza) Citadella (nedokončena, próza)

1943 filosofická pohádka vrcholné dílo meziválečná literatura postavy : Malý princ, pilot, růže, liška… místa : planeta Země, hvězdy, planetka B612 dospělí x děti hodnota přátelství lidské hodnosty hluboká myšlenka

Vyprávěl jsem vám tyto podrobnosti o planetce B 612 a pověděl jsem vám její číslo jen kvůli dospělým. Dospělí si potrpí na číslice. Když jim vypravujete o novém příteli, nikdy se vás nezeptají na věci podstatné. Nikdy vám neřeknou: „Jaký má hlas? Které jsou jeho oblíbené hry? Sbírá motýly?“ Místo toho se vás zeptají: „Jak je starý? Kolik má bratrů? Kolik váží? Kolik vydělává jeho otec?“ Teprve potom myslí, že ho znají. Řeknete-li dospělým: „Viděl jsem krásný dům z červených cihel, za okny muškáty a na střeše holuby...“, nedovedou si ho představit. Musíte jim říci: „Viděl jsem dům za sto tisíc franků.“ Tu hned zvolají: „Ach, to je krása!“

francouzský básník, humanista působil u letectva úvahy o smyslu života, životní zkušenosti Díla : Citadela, Země lidí Malý Princ filosofická pohádka hluboká myšlenka lidské hodnoty vrcholné dílo

Kdo byl Antoine de Saint-Exupéry? Jak se jmenovalo jeho nedokončené dílo? Na co především poukazoval ve svých knihách? Čím je charakteristické dílo Malý Princ?