EDUARD ŠTORCH Hhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Eduard_%C5%A0torch Mgr. Miroslava Posádková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo materiálu: Škola: VY_32_INOVACE_11 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace Adresa:Autor:Název: Vrchlického 630/5, Děčín Bc. Eva Doležalová.
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Christian Andreas Doppler
Předchůdce člověka – opakování
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_04.
Bratři Čapkové.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Erich Kästner 115. výročí narození. * Drážďany † Mnichov Německý prozaik a básník Autor knih pro děti.
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
6. ročník Pravěk.
 spisovatel, novinář  otec alkoholik, zemřel brzy (matka se s dětmi často stěhovala)  nedokončil gymnázium, vyučil se drogistou a maturoval na obchodní.
Spisovatelé dětské literatury
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
Život a dílo VY_32_INOVACE_2A4 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Lenka Fibigerová.
Eduard Petiška Český spisovatel.
William Shakespeare.
JAN AMOS KOMENSKÝ * v Nivnici v Naardenu.
Prvouka – 2. ročník ZŠ „Rožmitál pod Třemšínem“
Karel Čapek.
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
Spisovatelé dětské literatury
Dobrodružná literatura
Dobrodružná literatura -literární epický žánr
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
PRAVĚK 6. ročník.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
MALÍŘ, KRAJINÁŘ, ILUSTRÁTOR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.  Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Česká literatura 20.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.3.5 Školství v 17. a 18.století Téma: Vývoj školství u nás Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
Literární riskuj Jarmila Karlovcová 6. třída Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jarmila Karlovcová. Dostupné z Metodického.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Velká didaktika J. A. Komenský 2.část
VY_12_INOVACE_ , Christie Mgr. Jan Křoustek
Druh učebního materiálu
Vypracoval: Ondřej Dutka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÝ JAZYK
Literární riskuj Jarmila Karlovcová 6. třída
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_sada 1_07
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
Spisovatel Šumavy Karel Klostermann
Český jazyk 9. ročník Česká próza 20. století.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
V neděli 6. ledna vás v obci navštíví koledníci tříkrálové sbírky
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_ČESKÝ JAZYK
Božena Němcová Narodila se ve Vídni.
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé a ilustrátoři
Eduard Štorch VY_32_INOVACE_XI-A-11.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
VÝKLAD základní útvar výkladového postupu
Eduard Štorch
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Transkript prezentace:

EDUARD ŠTORCH Hhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Eduard_%C5%A0torch Mgr. Miroslava Posádková

Eduard ŠTORCH * Byl český pedagog, spisovatel a archeolog. Proslul svými povídkami a romány situovanými nejčastěji do doby kamenné a doby bronzové. knihy.cz/UserFiles/Image/autori/Storch.jpg

Nejznámější dílo Eduarda Štorcha je LOVCI MAMUTŮ mut%C5%AF.jpg lovci-mamutu.jpg

Chystá se film podle KNIHY LOVCI MAMUTŮ

Další známá kniha OSADA HAVRANŮ byla zfilmována gif content/uploads/2011/06/osada_havranu.jpeg

Z doby bronzové napsal Eduard Štorch knihy Hrdina Nik a Bronzový poklad static.eu/images/cover/book/1/4/9/5/7/Hrdina-Nik-

EDUARD ŠTORCH - PEDAGOG Dětem zasvětil celý svůj život jako učitel Propagoval internátní školy, kde probíhá výuka většinou v přírodě. Učitel má být veselým společníkem, který bujný život jen udržuje v mezích Práce má být veselá, bez donucení a tělesného či duševního týrání dětí. Tyto zásady uskutečnil ve škole nazvané Dětská farma, kterou provozoval 8 let. Zde dopoledne učili v budově (klasická škola) těžší předměty – fyzika, matematika…, odpoledne 2 h dějepis, občanka, TV, HV, Potom byla možnost volného pohybu ( koupání, tělocvik, hry, práce na zahradě ) Některé dny nebyl program dělen na jednotlivé hodiny, ale na projekty TAKTO VĚNOVAL ČAS DĚTEM, COŽ HO PŘIVEDLO K DUŠEVNÍMU ZHROUCENÍ

EDUARD ŠTOECH -archeolog Potřebné znalosti získal samostudiem Vlastní archeologické výzkumy podložil praxí, pracoval v Praze a na Mělnicku Poznatky takto získané využil při psaní knih pro mládež, tímto se proslavil i v zahraničí. Mezi odborné kruhy nebyl přijat, protože důsledně neoddělil populárně naučnou složku od odborných poznatků WZgpkcxniS-kZtKeXqVA8ajQu6h6DYCzS

Z osobního života Eduarda Štorcha Oženil se s výjimečnou ženou Boženou Vávrovou Stála mu vždy po boku, posilovala ho při všech útrapách Zůstali bezdětní noviny.cz/test/gallery/Image/2010/08/lobec/03.jpg

Eduard Štorch prožil I. i II. Světovou válku Po II.sv. válce mu nový režim zabral Půlku bytu v Praze i domek v Lobči Své sbírky, spisy, knihy, korespondenci i rukopisy nabídl Vlastivědnému muzeu v Hořících zemřel Hrob Eduarda Štorcha na hřbitově v Lobči uiMR9jFuUSXgUoGA4-BTg3Yik5jcqPKPyvGwtm