Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Muzeum Beskyd Frýdek-Místek Příspěvková organizace
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
ZA DLOUHÝCH ZIMNÍCH VEČERŮ S přicházející zimou, když se dny krátí a mráz zalézá za nehty, trávíme stále více času v teple domova. Ale jak to bývalo dřív?
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Evropské město sportu 2014 „Sport, stejně jako hudba je univerzálním jazykem celého světa bez ohledu na sociální, etnickou nebo náboženskou příslušnost.
DĚTSKÝ SVĚT LVÍČEK. KDO JSME Dětský svět Lvíček patří k nejmodernějším zábavným parkům v Evropě na ploše 1250 m2. Můžete u nás prožít nezapomenutelný.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Vysoké mýto.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Přechod z ústavní do komunitní služby
STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU ROSICE VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS.
Muzejní pedagogika.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Velikonoční program pro školní skupiny Renata Petříková, Masarykovo muzeum v Hodoníně.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Komunitní a otevřená škola
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Kouzelné sklepení a muzejní kufříky v bíloveckém muzeu Muzeum v Bílovci Barbora Patáčiková.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Galerijní pedagogika v teorii a praxi. Literatura, vzdělávání, aktuální podoby současné animace uměleckého díla. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Participace + intencionalita = podnětné vzdělávání Když se ze spotřebitelů stanou spolutvůrci Mgr. Silvie Čermáková Muzeum Vysočiny Jihlava.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Projekt Učitel - Mentor CZ.1.07/1.3.00/
Vánoční Jarmark na ZŠ Svážná 9
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
3.B. Současné podoby galerijní pedagogiky a zprostředkování umění, úloha a pozice vzdělávacích oddělení v muzeích a galeriích, vztah školy a výstavní.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
2018 JARNÍ TRHY vystavistepraha.eu.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Centrum kolegiální podpory CKP
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Mgr. Michaela Brábníková Památník Lidice
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční Motto: Muzeum – místo setkávání!

Co proto děláme?  Máme novou stálou muzejní expozici: Litomyšl - město kultury a vzdělanosti  Dětský program Račte vstoupit.  Pořádáme výstavy s doprovodnými programy  Besedy, lektorované dílny a workshopy  Dlouhodobé projekty  Muzejní hernu  Muzejní kavárnu  Interaktivní programy s výkladem v Rodném bytě B.Smetany  Městské a celorepublikové akce  Spolupracujeme s dalšími organizacemi ve městě  Permanentky pro školy Při tvorbě i realizaci aktivit usilujeme nejen o „klasickou muzejní prezentaci“, ale také nás zajímá, co během ní návštěvníci prožívají a jak se cítí.

Pro jaké věkové skupiny programy připravujeme?  žáky z MŠ  žáky I. a II.stupně ZŠ  žáky SŠ a víceletých gymnázií  žáky speciálních škol  klienty Denního stacionáře Ruka pro život  seniory, individuální návštěvníky, rodiny s dětmi Nabízíme vzdělávání pro celou řadu věkových i zájmových skupin, se kterými jsme se již naučili dobře pracovat a snažíme se k tomu využít potenciálu, který muzeum nabízí – sbírkové předměty a atraktivní prostory.

Příklady praxe Oživená řemesla Řemeslné a tvůrčí dílny pro I.stupeň ZŠ: Masopustní a velikonoční dílny zaměřené na zvyky a tradice Pojďte s námi do muzea pro žáky I.stupně ZŠ a nižší ročníky víceletých gymnázii Udělej si vlastní sgrafito pro žáky od I.stupně ZŠ až po dospělé Proč bychom se netěšili … a Muzicírování s Bedřiškem pro školy všech stupňů a dospělé návštěvníky Výstava Zmatené peníze Archeologie s příběhem Lázeňská pohoda v muzeu

Řemeslné a tvůrčí dílny pro I.stupeň ZŠ: Masopustní a velikonoční dílny

 Pojďte s námi do muzea pro žáky I.stupně ZŠ a nižší ročníky víceletých gymnázii

 Udělej si vlastní sgrafito pro žáky od I.stupně ZŠ až po dospělé návštěvníky

 Proč bychom se netěšili … a Muzicírování s Bedřiškem pro školy všech stupňů a dospělé návštěvníky

 Výstava Zmatené peníze

 Archeologie s příběhem

 Lázeňská pohoda v muzeu

Prožitek „uvnitř“ muzea – co na to muzejník? I ten je třeba prozkoumat. Během let prošel zajímavým vývojem. V našem muzeu se dnes téměř všichni muzejníci při tvorbě výstav a programů sami sebe ptají, zda by je výstava, program či návštěva expozice bavila a chtěli by přijít znovu. Nechtějí se podbízet, ale nabídnout zajímavý zážitek. Za což jim děkuji. Chápeme muzeum jako místo, kde chceme, aby bylo nám i našim návštěvníkům příjemně a rádi se k nám vraceli. Motto: Muzeum – místo setkávání!