Erasmus University of Liege 2011 - 2012. Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
NewTime Languages Karolína Soukupová. O nás  zaměstnáváme zkušené lektory a několik rodilých mluvčích,  lekce jsou cenově přijatelné,  v učebnách se.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Estonsko (leden-červen 2014)
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Regensburg /Ratisbonna Stáž ERASMUS 2010/2011
Erasmus na EM Lyon (9-12/2008) Lukáš Malý. Cca 1150 km Auto –10 – 12 hodin –Benzín + péage cca 3000,- Kč Bus –Eurolines Letadlo –ČSA přímo Cesta.
Tereza Hložková Rostislav Stříbrný
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
Česká republika: bezpečná a cenově stále příznivá.
Masarykovo gymnázium.
UNIVERSITY OF QUEENSLAND, AUSTRALIA DNY PARTNERSKÝCH UNIVERZIT 2013 Eva Cmuntová Petra Filingerová.
European Literature Heritage in Context Culture 2000 Doc. Dr. Wilken Engelbrecht (Univerzita Palackého v Olomouci)
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
Greifswald Meklenbursko – Přední Pomořansko Ročník
BELGIE.
NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM DO SVĚTA Tereza Ševčíková British Council Liberec.
Itálie Kryštof Lehečka.
Erasmus+ Belgie, Hasselt
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Birmingham Anna Kolářová
Autor práce: Michaela Marie Bollenová Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Voříšek Školní rok: 2012/2013.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
 Výuka ve slovinštině  Převažují osobní konzultace s profesory v anglickém jazyce.  Požadavky jsou v AJ:  seminární práce  prezentace  práce ve.
 Liber měsíčně nájem včetně všech energií a likvidace komunálního odpadu  Pozor ve smlouvě ne všude je zahrnuta energie  Liber měsíčně.
University of Central Lancashire Preston - England.
ERASMUS - KLAGENFURT. obsah Formality Univerzita Ubytování Volný čas, okolí Studium.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
LEKTORÁT GENT. OBSAH  Belgie  Čeština v Gentu (2 instituce)  Univerzita Gent  Studenti češtiny v Gentu  Spolupráce UGent  Užitečné odkazy.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Math Exercises for You (Math4U)
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Nizozemsko Rotterdam.
LEKTORÁT V JEKATĚRINBURGU
Erasmus Slovensko - Nitra.
ERASMUS -> LJUBLJANA (SLOVENIJA)
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Erasmus.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
Belgie.
Erasmus v Tartu.
Informační schůzka k programu
TEI of Thessaly Larissa, Greece
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Co jsme si odnesli z Evropy
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Erasmus University of Liege

Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na webové stránce Jedná se o francouzský kurz v délce dvou týdnů, možné úrovně od začátečník až velmi pokročilý. Začátečníci nemusí skládat test, jsou automaticky zařazeni do nejnižší skupiny.

Více informací na webové stránce Institut poskytuje jazykové kurzy francouzštiny zdarma pro Erasmus studenty v rámci 5 ECTC kreditů. Výuka v rámci jednoho semestru dvakrát týdně 2 hodiny výuky. (v době od nebo hod vždy obden ve stejný čas) Dvoutýdenní kurz před zahájením výuky je dobrovolný. Dále je možné za poplatek 50 EUR zvolit další jazyk v rámci dobrovolných aktivit. Požadována úroveň francouzštiny ke studiu Je požadována úroveň B1 pro připuštění k výuce ve francouzštině. Test před začátkem výuky, musí složit každý student, který má zájem o výuku ve francouzštině nebo o jazykový kurz. Pravidlo dosažení úrovně B1 nebylo striktně kontrolováno. Většina studentů je ze Španělska, Itálie a i začátečníci byli připuštěni k výuce ve francouzštině. Je možné kurzy studovat i v angličtině.

Test úrovně francouzštiny pro zájemce o studium ve francouzském jazyce a večerní jazykový kurz (je spíše pouze orientační). 1st term : 26 and 28 September nd term : 6 and 7 February 2012 Dobrovolné přípravné kurzy P1: 29 August to 9 September 2011 P2: 27 January to 3 February 2012 Důležitá informace pro zájemce o dobrovolný jazykový kurz před výukou, Arrival form obdržíte s datem, kdy se dostavíte nahlásit na Erasmus office, tedy i v případě prvního dne v rámci dobrovolného jazykového kurzu. Důležité upozornění: Kod večerního kurzu francouzštiny se v průběhu studia mění dle Vaší skupiny a úrovně. Ten na webové stránce je obecný a pro všechny úrovně. Tedy neměl by být uveden v Learning Agreement. Koordinátoři na ULG Vám tyto informace ve většině případů poskytnout, avšak ne vždy. Vždy se ujistěte jaká jste skupina a jaký je kod pro daný kurz i v rámci vlastní iniciativy.

Ideální doprava do Liege v rámci Eurolines. Jízdenku kupujte v předstihu je levnější. eral&utm_campaign=search_czech_cs_eurolines&utm_term=eurolines Doprava v Liege Doporučuji zakoupit měsíční jízdenku za 14 EUR, potřebujete pouze potvrzení, že jste student, které obdržíte na Erasmus office. V prvních dnech doporučuji zakoupit celodenní nebo třídenní cenově výhodnější lístek. Celodenní lístek 3.20 EUR. Jízdní řády a informace.

Ubytování Velmi důležitá informace pro studenty vyjíždějící převážně na zimní semestr. O kolej si žádejte co nejdříve je možné!!!! Já kolej nedostala a je velmi obtížné sehnat ubytování za přijatelnou cenu. Doporučuji se domluvit s dalším vyjíždějícím studentem nebo v případě smlouvy na rok lze sehnat velmi kvalitní a cenově výhodné ubytování. Užitečný odkaz. (nebo stránky univerzity) (dražší ubytování) Náklady Potraviny jsou mnohem dražší než u nás. V případě pokud budete nakupovat v Aldi či Champion, tak jsou ceny přijatelnější. Velmi drahé je převážně maso cca 5 EUR, ovoce a zelenina doporučuji chodit na nedělní trhy. Zde je možné nakoupit za skvělé ceny. V případě omezených financí je třeba si sestavit denní rozpočet.

Université de Liege Univerzita je velmi kvalitní. Výuka může být někdy náročná. Doporučuji při zahájení výuky konzultovat osobně s učiteli zda je vhodné se kurzu účastnit. Přímo na místě a osobně se dozvíte o výuce nejvíce informací a můžete dále vyhodnotit. Před výjezdem do zahraničí univerzita v Liege příliš informací neposkytuje, ale na místě není problém se na cokoliv zeptat. S výukou jsem byla velmi spokojená. Université de Liege Univerzita je velmi kvalitní. Výuka může být někdy náročná. Doporučuji při zahájení výuky konzultovat osobně s učiteli zda je vhodné se kurzu účastnit. Přímo na místě a osobně se dozvíte o výuce nejvíce informací a můžete dále vyhodnotit. Před výjezdem do zahraničí univerzita v Liege příliš informací neposkytuje, ale na místě není problém se na cokoliv zeptat. S výukou jsem byla velmi spokojená. Informace pro plán výuky najdete zde. Rozvrh k dispozici těsně před zahájením výuky. Doporučuji tyto kurzy International Relation Organizations Postcolonial civilizations ( velmi malá skupina) Nedoporučuji Management Control Systems

Cenově výhodná nabídka pro cestování po Belgii Go Pass 10. Zahrnuje 10 cest po celé Belgii. Je převoditelný i mezi více osob. Další informace. Belgie se dělí na dva jazykové regiony. Na severu (Flanders) se hovoří vlámsky a na jihu (Wallonia) francouzsky. Liege je hlavní město francouzské oblasti. Hlavní město Brusel je dvojjazyčné. Zajímá místa - Bruges Historické centrum bylo roku 2000 zapsáno do seznamu světového dědictví UNESCO. Město je označováno jako Benátky severu. Plavba po městských kanálech je oblíbenou turistickou atrakcí.

Bruges – Flandry – dv ě hodiny cesty z Liege

Brusel hodina cesty z Liege. Brusel je hlavní a zároveň největší město Belgie. Dále je administrativním centrem Evropské unie, díky čemuž bývá často nazýván hlavním městem Evropy či srdcem Evropské unie.

Cestování mimo Belgii V blízkosti se nachází Maastricht. Velmi pěkné město v Nizozemsku. Cena jízdenky tam i zpět 7 EUR cca 20 minut cesty. Dále je možné přes víkend zakoupit výhodnou jízdenku do Amsterdamu cena 38 EUR. Informace pro cestování v Belgii Mimo Belgii Maastricht je nejstarší nizozemské město a hlavní město provincie Limburk. Město leží na jihovýchodě země, mezi Belgiíí a Německem. Místo, kde byla podepsána smlouva zakládající EU.

Maastricht - Karneval

Lutych (francouzsky Liège)francouzsky je hlavní město provincie Lutych na východě Belgie. Aglomerace Lutychu má přibližně obyvatel, a je tedy největší aglomerací ve Valonsku a třetí největší aglomerací v Belgii (větší aglomeraci mají Brusel a Antverpy).provincie LutychBelgieAglomeraceValonskuBruselAntverpy

Liege