AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Advertisements

Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
2. veřejná soutěž programu GAMA, Podprogram 1 Pavel Komárek - člen předsednictva TA ČR Markéta Šulcová - vedoucí odd. veřejných soutěží Lenka Pilátová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Specializační kurz Interní základ
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Dlouhodobým záměrem KZ je vybudování nemocnice univerzitního typu jako střediska špičkové medicíny, zdravotnické vědy a výuky transformací z krajské Masarykovy.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Ministerstva zdravotnictví ČR
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Standardizace odborné zdravotní péče
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Vědeckovýzkumný informační systém
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Změny v soutěži Vesnice roku
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Ing. Stanislava Správková
Národní ošetřovatelské standardy
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Výsledky Společného regionálního
Transkript prezentace:

AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 14. dubna 2011, Ústí nad Labem MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA Náměstek pro zdravotní péči

PROGRAM  Interní grantová agentura MZ 2)Seznámení s platnými Resortními programy MZ (RPV II. a RPV III.) 3) Informace o vyhlášení nových veřejných soutěží ve výzkumu a vývoji 4) Zásadní změna v podávání Žádostí o účelovou podporu 5) Užitečné odkazy

Představení Interní grantové agentury Ministerstva zdravotnictví  Poskytovatel účelové podpory dle Zákona č.130/2002 Sb. o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací  Možnost podání Žádostí o účelovou podporu (podpora aplikovaného výzkumu) 3) Vyhlašování veřejných soutěží ve výzkumu a vývoji (každoročně) 4) Výdaje státního rozpočtu ČR

Informace o Resortním programu výzkumu a vývoje MZ na léta (RPV II.) a Resortním programu výzkumu a vývoje MZ na léta (RPV III.) Resortní program II.:  Platnost programu na léta 2008 – 2011, ukončení platnosti k poslednímu dni roku 2011  V roce 2011 se z RPV II. již nevypisují veřejné soutěže ve výzkumu a vývoji, program pouze „dobíhá“ Resortní program III.:  Platnost programu na léta 2010 – 2015  Vyhlášení celkem 4 veřejných soutěží ve výzkumu a vývoji  Ukončeno hodnocení a vyhlášení výsledků již u 2 soutěží

Informace o vyhlášení nových veřejných soutěží v rámci Resortního programu výzkumu a vývoje MZ na léta (RPV III.)  Do konce platnosti RPV III. budou vyhlášeny dvě veřejné soutěže: Veřejná soutěž ve výzkumu a vývoji na léta 2012 – 2015 (VES 2012): předběžný termín vyhlášení - červen 2011 konec soutěžní lhůty – červenec 2011 zahájení řešení – duben 2012 Veřejná soutěž ve výzkumu a vývoji na léta 2013 – 2015 (VES 2013): Termín vyhlášení poslední soutěže bude upřesněn

Zásadní změna v systému podávání žádostí  Hlavní a zásadní změnou je v roce 2011 způsob podávání Žádostí o účelovou podporu:  Od nové soutěže pouze elektronickou formou – nové formuláře, webové prostředí, atd.  Zasílání žádostí prostřednictvím datových schránek, nutnost elektronických podpisů v nové Zadávací dokumentaci  Změny budou podrobně popsány v nové Zadávací dokumentaci (= doporučeno seznámit se velmi podrobně s obsahem)

Užitečné odkazy 1. www stránky Ministerstva zdravotnictví:  www stránky Rady pro výzkum, vývoj a inovace  3.Informační systém Rady pro výzkum, vývoj a inovace  Kontakt oddělení vědy a výzkumu Ministerstva zdravotnictví:

DĚKUJI ZA POZORNOST MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA Náměstek pro zdravotní péči tel.: