Jiří Hruboň – Liberecká IS, a.s. Tomáš Vyskočil – GTS ALIVE, s.r.o. ©

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Studentská PARDUBICE 2
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
SOCIÁLNÍ KARTA Vladimír Šiška, I. náměstek ministra, MPSV.
Vysoká škola zdravotnická, o.p.s. možnost vystavení mezinárodní studentské karty ISIC přímo ve škole!
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Integrace mobilních plateb ve veřejné dopravě Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 20. – 22. května 2013 RNDr. Jan Kotík Jednatel ČSAD SVT Praha,
Úvodní studie pro Q&X Trading (Tomáš Klinský, Technica Solutions)
Martin Rejzl XIX. seminář Integrované dopravní systémy
| Rozvoj železniční sítě v Libereckém kraji Jiří HRUBOŇ KORID LK (CZ) This project is implemented through.
Benefity efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu © Siemens VDO Automotive AG 2007 | SV HR TRU.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Projekt spojeného průkazu studenta středních a vyšších odborných škol s kartou ISIC.
Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Jednotné průkazy pro studenty středních a vyšších odborných škol Magistrát hl. m. Prahy.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
Společné projekty PID a SID
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Průkaz ISIC = TISÍCE STUDENTSKÝCH VÝHOD. ISIC je mezinárodní průkaz studenta, takže platí všude Jen v ČR si ho každý rok pořídí čtvrt milionu studentů.
Ohlédnutí za konferencí. 3. ročník konference – základní informace více než 18 měsíců příprav náklady cca 2,5 mil. Kč více než 300 účastníků ( z toho.
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
KOORDINÁTOŘI FAKULTy PRÁVNICKÉ ZČU
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Kraje pro bezpečný internet Republikový výbor pro prevenci kriminality MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Komise Rady AKČR.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Finanční trh. Pojmy Úrok- peněžitá odměna za půjčení peněz Úroková míra- velikost úroků v procentech, procentní vyjádření navýšení půjčené částky za určité.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
ISIC – Opuscard Multifunkční čipová karta. Úvod ISIC na školách ISIC-OpuscardVývoj SoučasnostBudoucnost ISIC je jediný celosvětově uznávaný doklad prokazující.
Elektronické platební prostředky, platební karty, platební systémy Předmět Platební styk, Jaro 2008 Mgr. Bc. Libor Kyncl Právnická fakulta Masarykovy univerzity.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Studentská PARDUBICE 2
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Integrovaná doprava v Libereckém kraji
Prezentace ISKA Luděk Šafář Robert Hernady
Neveklov v Pražské integrované dopravě
Novinky z IROP.
Informace o projektech v IDS JMK
Moderní platební nástroje
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Bukovany v Pražské integrované dopravě
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
OPUSCARD PRO ŠKOLY Jan Maxa Roman Kolombo 10. března 2018
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
G6A3.čtvrtletí 2018/2019.
Transkript prezentace:

Jiří Hruboň – Liberecká IS, a.s. Tomáš Vyskočil – GTS ALIVE, s.r.o. ©

©

OPUSCARD NA ŠKOLÁCH - PŘÍKLAD Z LIBERCE 2006/2007 – vstupní systém do školy na bázi LMK – dodavatel IKOS 2007/2008 – stravování ve školní jídelně na bázi LMK – dodavatel Altissima 2009 – akceptace karet Opuscard 2010 – využívá cca 90% studentů a zaměstnanců– celkem 657 osob Výhody   Jedna karta na dopravu (příměstská doprava a MHD) i pohyb po škole (vstup, stravování)   Studenti i zaměstnanci používají kartu, kterou si již pořídili z jiných důvodů   Správa karet je řešena vydavatelem karty (ztráty, duplikáty) bez součinnosti školy   Akceptaci karet a veškerou administraci ve školních systémech řídí pouze zástupce ředitele Nevýhody  Karta není označena logem školy (Opuscard to ) – není chápána jako karta školy  Karta není označena logem školy (Opuscard to neumožňuje) – není chápána jako karta školy  Student (zaměstnanec) není pozitivně motivován (pouze tlak dopravce na pořízení karty)  Nutnost podřídit infrastrukturu (čipové systémy) standardu karty (Mifare Classic)  Vstupní investice a náklady na správu čipových systémů ve školy (maintenance SW, čtečky) ©

©

OPUSCARD Dopravní karta Libereckého kraje Čtenářský průkaz KVK Slevový Benefit program 110 tisíc vydaných karet COBRANDOVÁ KARTA – SPOJENÍ MNOHA VÝHOD ISIC Mezinárodní průkaz studenta Platný ve 124 zemích světa Přes slev a výhod v ČR Přes slev a výhod ve světě ©

Gymnázium a SOŠPg Liberec Jeronýmova 425/27 Roland Novák S X CO-BRANDOVÁ KARTA ISIC-OPUSCARD ©

  Zachovává všechny výhody LMK i OPUSCARD – –Jedna karta na dopravu, knihovnu, školu – –Slevy v rámci Benefit programu v LK – –Škola se nestará o správu karet, pouze spolupracuje při podání žádosti COBRANDOVÁ KARTA ISIC/OPUSCARD ©   Odstraňuje některé nevýhody LMK/OPUSCARD – –Lze tisknout název školy a podporovat tak sounáležitost se školou – –Slouží zároveň jako potvrzení o studiu v systému MHD – –Umožňuje studentům čerpat širokou škálu slev ISIC i mimo LK – –Dává studentům možnost prokazovat svůj status i mimo ČR

  Škola je kontaktním místem pro ISIC-OPUSCARD   Vybírá žádosti a poplatky   Vydává karty studentům   Garantuje denní formu studia – status studenta   Je honorována za každou vydanou kartu CO VŠE ADMINISTRUJE ŠKOLA? © Student žádost Škola Status studenta Kartové centrum OPUSCARD

ŘEŠENÍ KARET A ČIPŮ NA ŠKOLÁCH Karty a čipy ve škole   Zabezpečené vstupy do škol   Evidenční a docház.systémy   Stravovací systémy   Kopírky   Tiskárny   Nápojové automaty   Knihovní systémy © Studentský průkaz Karta školy + Opuscard   Studentský průkaz +   Veřejná doprava   Krajská vědecká knihovna   Slevy Benefit programu   … Karta školy + Opuscard / ISIC   Studentský průkaz + Opuscard +   Název školy   Logo školy (do budoucna)   Status studenta - revalidace   Slevy ISIC   …

Přínosy pro studenta Jedna multifunkční karta „na vše“ – školní systémy, veřejná doprava, knihovna, doklad o studiu, kombinace slev ISIC a Benefit programu Zvýhodněná cena karty oproti ceně jednotlivých karet Komfortní výdej přímo na škole bez nutnosti předkládání potvrzení o studiu Refundace značné části nákladů na pořízení karty od bank (ČS, KB) Školní ID průkazu prokazující příslušnost k studenta ke „své“ škole Získání široce akceptovaného studentského průkazu, který u mnohých institucí nahrazuje klasické „papírové“ potvrzení o studiu Průkaz je vydáván na celou dobu studia SHRNUTÍ ©

Přínosy pro školu Název školy na kartě posiluje sounáležitost se školou Zvýšení komfortu pro studenty možností obstarání karty ve škole Snížení počtu žádostí o vystavení potvrzení o studiu Odměna za součinnost při obstarání karty Zvýšení image školy – výdej mezinárodního identifikačního průkazu studenta ISIC po vzoru 24 veřejných VŠ a 160 SŠ v ČR Zařazení se do fungujícího celosvětového programu podpory mobility mládeže pod záštitou UNESCO Modernizace stravování ve škole (škola může on-line objednávkami zvýšit počet druhů) Vstup do školy „po zvonění“ pouze na kartu – přehled o vstupech Řízení vstupů do laboratoří a specializovaných učeben Řízení vstupů do tělocvičen, bazénů a jiných pronajímaných prostor SHRNUTÍ ©

Přínosy pro rodiče (mladší studenti) Vědí o způsobu stravování dětí (zdali odebírají stravu a jaký druh) kontrola přes internetu Lze dohledat, kdy dítě přijde do školy např. od lékaře atd. Cenová výhodnost karty Možnost úspor při využívání slev a výhod, která nabízí ISIC a Benefit program - lze ušetřit na běžných věcech, které student potřebuje a rodič platí SHRNUTÍ ©

Kdy to začne fungovat? Únor možnost zapojení do projektu s okamžitým, či odloženým zahájením výdeje karet.   Okamžitý – multifunkční karta ISIC/Opuscard může začít být studentům vydána již v průběhu školního roku 2010/2011   Odložený - multifunkční karta ISIC/Opuscard bude připravena k výdeji od školního roku 2011/2012 SHRNUTÍ ©

Projekt multifunkční cobrandové karty ISIC/OPUSCARD vznikl za podpory: SHRNUTÍ ©

Liberecká IS, a.s. Jiří Hruboň GTS ALIVE, s.r.o. Tomáš Vyskočil ©

Poplatky za vydání karty (hradí student) Karta Opuscard140 Kč Roční licence ISIC150 Kč Karta ISIC260 Kč Karta ISIC/Opuscard290 Kč © Odměna škole za součinnost Karta Opuscard 10 Kč Karta ISIC/Opuscard 20 Kč