Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Brno Městská policie Brno
Advertisements

Statutární město Brno Městská policie Brno
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
INTELIGENTNÍ BUDOVY Doc. Dr. Ing. Michail Šenovský VŠB – TUO, FBI
Dohledové centrum – Pult Centralizované Ochrany moderní specializované pracoviště nepřetržitý 24 hodinový provoz technologie pro dálkový.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Statutární město Ostrava
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Projektový zám ě r na rok  Zvýšení bezpečnosti obyvatelů domů.  Snížení anonymity v domech.  Snížení rizika pohybu neoprávněných osob v prostorách.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp.
Informační podpora při krizovém řízení
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
Vedoucí diplomové práce: Ing.Tomáš Peňáz Ph.D.
Příklad ze života: portálová aplikace pro občany Prahy portálová umožňující občanům a organizacím sledovat a kontrolovat vyřizování provedených podání.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
Komunální dimenze rozvojové spolupráce České republiky v Bosně a Hercegovině.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
KAMEROVÝ SYSTÉM V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. ÚVOD Statutární město České Budějovice má obyvatel MKDS provozuje prostřednictvím městské policie od roku.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Aktivní požární prevence památkových objektů Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany ve Frýdku-Místku Hasičský záchranný.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Videoverifikace.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
PCO – případová studie problematika redundance
Moderní technika a technologie Policie ČR CZ.1.06/3.4.00/
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Zkušenosti z provozu MKDS v Pardubicích
Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená správa objektů

Kamerové systémy 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy na území MČ Praha 11 Městský kamerový systém hl. města Prahy – „ MKS “ výstupy kamer k dispozici složkám ZBS v celé Praze MKS buduje hl.m. Praha od roku 1997, za spoluúčasti MČ Praha 11 je MKS budován od roku 2000 na území této MČ do roku 2006 na Praze 11 v rámci MKS na MČ 8 kamer kamery MKS aplikovány na veřejná prostranství Tři základní funkce MKS Prevence kde je kamera, snižuje se kriminalita Represe umožňuje rychle reagovat na narušení veřejného pořádku Informace záznam z kamer slouží jako přímý důkaz

Aktuální stav Městského kamerového systému hl. města Prahy k na MČ Praha 11 činí 18 kamer Cílem rozvoje Městského kamerového systému hl. města Prahy je navýšení počtu kamer do roku 2012 na 25 – 30 kusů, na místech důležitých z hlediska ZBS HMP Kamerové systémy

2.Kamerový systém Městské části Praha 11 Cíle rozvoje Ochrana majetku Městské části (zejména regenerovaných objektů) Vyšší ochrana obyvatel v objektech Městské části (výtahy, hřiště mateřských škol ap.) Snížení nákladů spojených s opravami vandalismem poškozených objektů Objekt Bytový dům I ,-3.510,-3.110,-5.760,- Bytový dům II76.436,-3.624,-393,-864,- Příklady pozitivního vlivu kamerového systému na výši nákladů spojených s opravami objektů Kamerové systémy

Před instalací kamerového systému: Kamerové systémy Po instalací kamerového systému:

Realizace Kamerového systému MČ Praha 11 instalace kamerových systémů do objektů M Č výstupy z kamer (živý obraz) přístupný v dohledovém centru ve vybraných objektech zachována fyzická ostraha s přístupem ke kamerám záznam po dobu 5 dnů zpřístupněn pouze Městské policii a PČR rozsahem se jedná o ojedinělý projekt nejen v České republice Typ objektuPočet objektůPočet kamer Mateřské školy16160 Základní školy 4 74 Bytové domy10213 Celkem30447 Kamerové systémy

Zámě rem je rozšiřování Kamerového systému MČ Praha 11 základní školy bytové domy kulturní a jiné objekty MČ Praha 11 nově budovaná hřiště Předpokládaný konečný počet kamer v systému = cca 850 ks Kamerové systémy

Funkční mechanismus KS MČ Praha 11 Kamerové systémy

Vazba Kamerového systému MČ Praha 11 na složky ZBS a hasičský záchranný sbor HMP Kamerový systém výstupy z kamer jsou prostřednictvím MDC integrovány do MKS v případě zásahu operátoři vidí situaci v místě incidentu tzv.: „PRODLOUŽENÝM OKEM“ operátoři Městské policie mají online přístup k záznamu Elektronická požární signalizace pilotně ověřujeme přímé napojení na HZS HMP u jednoho bytového domu v případě signalizace požáru dochází k okamžitému výjezdu vozidla HZS Kamerové systémy

Multifunkční dohledové centrum Funkce MDC monitoring všech kamer zapojených v systému = okamžitý přístup ke všem kamerám v systému MČ Praha 11 monitoring výstupů z ostatních bezpečnostních technologií (se zpětnou vazbou např. na nájemníky) automatické zobrazení kamery při poplachovém stavu v objektu (např. při narušení hlídaného prostoru) Využití dalších bezpečnostních technologií  vyšší přidaná hodnota ke kamerovým systémům elektronická požární signalizace elektronická zabezpečovací signalizace přístupové systémy (především čipy pro vstup do objektu) vzdálená správa energií a tepla na objektech MČ Praha 11

MDC v bytovém domě, ul. Anny Drabíkové Multifunkční dohledové centrum

Funkce: regulace tepla a energie vzdáleně bez přístupu do kotelny úspora finančních prostředků až do výše cca 30% okamžitý přehled o stavu tepla a energie v daném objektu Vzdálená správa energií a tepla na MŠ a ZŠ

Děkuji za pozornost