Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/44.0005 Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Advertisements

Národní projekt Úspěšný ředitel Model vzdělávání vedoucích pracovníků škol a školských zařízení.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část - řízení projektu seminář pro příjemce – 2. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 4. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
Petra Němcová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Oddělení lidských zdrojů, podpory průmyslu a podnikání 1.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
1. WORKSHOP.
Banky, vklady, úvěry, půjčky z hlediska občana 2 – Půjčky apod.
Dokument KAP MSK - obsah
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Role Úřadu Regionální rady
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Pracovní porada Pracovní list.
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Seminář pro příjemce OPVK
Pracovní porada Pracovní list.
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Financování přímých NIV
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Centralizované rozvojové projekty 2017
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Ing. Hana Procházková finanční manažer
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Transkript prezentace:

Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem

Obsah prezentace Základní informace Změny v projektovém záměru a v rozpočtu Společný systém vykazování, formuláře Monitorovací období Publicita a propagace Úkoly

Základní informace Všichni jsme jeden tým Základem úspěšné realizace projektu je naše spolupráce a neustálá komunikace. Kdo chce, hledá cestu….kdo do nechce hledá důvod…

Základní informace Tým pracující na projektu Projektový manažer Řídí projektové a finanční řízení celého projektu 10 věcných manažerů Metodicky řídí partnery, zejména realizaci aktivit, změny projektu…účastní se zasedání projektových týmů u partnera 3 finanční manažeři Metodicky řídí partnery, zejména finanční manažery, změny v rozpočtu, čerpání… Experti na výběrová řízení Úzce spolupracují s partnery při přípravě zadávacích dokumentací, výzev a celého procesu VŘ

Změny v projektových záměrech a v rozpočtu Žádost vč. rozpočtu zpracována v dubnu 2013 Možné je vše, co je v souladu s pravidly OPVK, předem konzultovat s věcnými manažery Zkrácení termínu realizace projektu Váže se na změny harmonogramu i rozpočtu Vazba mezi přímými náklady, zařízením a nepřímými náklady Pozor, navyšování křížového financování může být problém

Změny v projektových záměrech a v rozpočtu Prázdniny Zvážit skutečně reálné aktivity, vazba na čerpání mezd (DPČ) Smlouvy o partnerství Aktualizace ve vazbě na změny v projektovém i finančním procesu

Pro hladký průběh projektu a snadnější kontrolu a vykazování připravujeme sjednocení řady dokumentů a formulářů. Hlavní dokument, který se intenzivně připravuje jsou Směrnice projektu MUSÍ být dodržovány! Postupy, procesy, vykazování, zodpovědnosti, vnitřní komunikace, monitorování… atd.

Společný systém vykazování, formuláře Formuláře: Osobní náklady - DPČ, DPP, náplně práce, pracovní výkazy (aktivity k vykazování k jednotlivým pozicím) Cestovné – příkazy vč. zpráv z cesty Zařízení, služby, stavební úpravy – mapování cen, objednávky, smlouvy, výzvy, poptávky, jmenování členů, protokoly z hodnocení…atd.

Společný systém vykazování, formuláře Další formuláře: Prezenční listiny Záznamové archy o využívání učeben Zápisy z jednání Tabulky rozpočtů ……a další dle potřeby

Společný systém vykazování, formuláře Každý partner má určené číslo, toto číslo je nezbytné uvádět na každém dokumenty i při komunikaci s ÚK. Jednotný obsah projektového razítka: Název a číslo projektu PP/XX XX je číslo projektového partnera

Monitorovací období První MO je po 3 měsících trvání projektu, končí tedy 30. listopadu Další MO trvá 4 měsíce. Monitor. období Konec MO 11/201303/201407/201411/201403/201506/2015

Publicita a propagace Zajištění publicity projektu bude centrální. Připravujeme komunikační strategii, kde budou specifikovány vhodné nástroje, metody a formy. Možné propagační materiály: Tašky Flash disky Bloky Tužky Desky

Úkoly Určit jednu kontaktní osobu, která bude komunikovat s ÚK do Vyplnit tabulku finanční tok a zaslat na ÚK do Zmapovat možné změny v projektovém i finančním procesu do a nahlásit je na ÚK Připravit rozpis NN do a nahlásit je na ÚK

Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci Ing. Alexandra Zdeňková Tel