MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Petr Holý. Aktivity Více jak 20 aktivit pro různé cílové skupiny Workshopy pro mládež, Videokonference, Semináře pro starosty, tajemníky, mikroregiony.
Podpora zdravého životního stylu na školách v Kraji Vysočina reg. číslo: CZ.1.07/1.1.00/ realizace: září 2014 – červenec 2015.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
Rozvojová spolupráce Města Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící/ pracovní skupinu pro fair trade. Duben 2011 – začal mezinárodní.
3. Setkání koordinační skupiny , Krajská hospodářská komora kraje Vysočina 2011: Společně na trhu práce Vysočina – Dolní Rakousko, reg. č. M00190.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
indikátory udržitelného rozvoje na místní úrovni
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Aktuální informace o stavu
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Společensky odpovědné podnikání
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
SmoČR a senioři v obcích
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
ORP a NNO Petr Holý.
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý

MA-G 21 Místní Agenda 21 = Lokale Agenda 21 Místní Agenda 21 - Gemeinde 21 Kraj Vysočina Dolní Rakousko MA-G 21 Spolupráce mezi místní Agendou 21 v Kraji Vysočina a programem „Gemeinde 21“ v Dolním Rakousku

AT – CZ / Kraj Vysočina a Niederösterreich

MA-G 21 Projektový tým

MA-G 21 Aktivity projektu  Semináře a konference  Akce zaměřené na veřejnost  Klimatour  Přeshraniční cena (Skutek roku)  Publikace „Příklady dobré praxe“  Sociologický průzkum

Cílové skupiny VEŘEJNOST Neziskové organizace PODNIKATELSKÝ SEKTOR VEŘEJNÁ SPRÁVA Příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ, domov pro seniory, DDM…

Veletrh produktů Kraje Vysočina - květen 2010

Veletrh produktů Kraje Vysočina - květen 2011

MA-G 21 Konference pro podnikatele Konference pro podnikatelský sektor  – Jihlava - CZ  – Neupölla – AT  – Náměšť nad Oslavou

MA - G 21 Konference pro podnikatelský sektor Program konferencí je zaměřen na hledání společné cesty k udržitelnému podnikatelskému sektoru workshopy na témata - udržitelná výroba a spotřeba - obnovitelné zdroje - společenská odpovědnost firem Za projekt se uskuteční celkem 3 konference: 1 x ČR – x AT – červenec 2012 společná ČR - říjen 2012

MA - G 21 Přeshraniční cena za udržitelný rozvoj SKUTEK ROKU  na Vysočině 2 regionální kola 2010 – Žďár nad Sázavou 2011 – Náměšť nad Oslavou  Přeshraniční finále: 12. listopadu 2012 HORN

MA-G 21 SKUTEK ROKU 2010

SKUTEK Náměšť nad Oslavou

MA - G 21 Klimatour Přenesení myšlenky Klimatour z Rakouska na Vysočinu. Rok projektový tým se zúčastnil etapy Klimatour v Dolním Rakousku, aby získal praktické zkušenosti AT – 11. ročník - trasa o délce 1500km spojila 50 obcí z celého Rakouska Rok touto aktivitou propojeny obce na Vysočině CZ – 1. ročník - trasa o délce 120 km spojila 21 míst na Vysočině

Klimatour AT

Klimatour 2011

Klimatour AT

Klimatour – PŘEDÁNÍ ŠTAFETY

Klimatour setkání v obcích

Ranč Apalossa, kozí farma Ratibořice

doprovod regionálních výrobků

.....i po vodě

MA - G 21 Sociologický průzkum Přijetí Aalborgských závazků místní a regionální správou má za cíl dosažení místního udržitelného rozvoje. 1. správa věcí veřejných 2. místní management vedoucí k udržitelnosti 3. přírodní veřejné statky 4. odpovědná spotřeba a volba životního stylu 5. územní plánování 6. lepší mobilita, menší silniční provoz 7. místní akce pro zdraví 8. živá a udržitelná místní ekonomika 9. sociální rovnost a spravedlnost 10. od globálního k lokálnímu 2168 respondentů, 38 otázek,

Podporuje vaše obec dostatečně třídění odpadu v domácnostech? (ANO 82,3 %) Považujete místo, ve kterém žijete, za místo umožňující spokojený život? (ANO 76,8 %) Cítíte se ve vaší obci bezpečně? (ANO 75,0 %) Disponuje vaše obec dobrou občanskou vybaveností využitelnou jak pro obyvatele, tak i pro návštěvníky obce (sportovní zařízení, dětská hřiště, občerstvení, …)? (ANO 68,4 %) Máte pocit, že se vaše obec snaží chovat šetrně k životnímu prostředí a že se radnice témuž snaží přivést i obyvatele? (ANO 67,1 %) MA - G 21 Sociologický průzkum - výsledky

 Ženy jsou aktivnější než muži  Nejaktivnější je věková skupina 36–45 let  Existuje souvislost mezi stupněm vzdělání a ochotou aktivně participovat na plnění jednotlivých závazků  Rozdíly mezi obcemi různé velikosti jsou prokazatelné MA - G 21 Sociologický průzkum – závěry Ženy – více zdravý životní styl, péče o rodinu, pomoc okolí Muži – více zapojení do veřejného života

MA-G 21 Konference Konference realizátorů  – Jihlava  – St. Pölten  21. listopad 2012 – Telč

Další informace Děkujeme za pozornost. Děkuji za pozornost Petr Holý