Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
Advertisements

Tvorba WWW stránek ÚVOD
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
V čem se píší web. dokumenty
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Úvod do HTML. Co je HTML  zkratka pro HyperText Markup Language  značkovací jazyk pro hypertext  umožňuje publikaci dokumentů na internetu.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
WEBMASTER Jakub Koželuh. Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: ICQ:
Microsoft Frontpage 2000 Alena Náhlovská. Návrh webových stránek Obsah Obsah Struktura Struktura Funkcionalita Funkcionalita Vzhled Vzhled Pokud bude.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy práce s počítačem – lekce V.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
PHP – Základy programování
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Tvorba efektních www stránek pro každého Od historie až po současnost… Úvod Porovnání Validace Prohlížeče Závěr.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
INTERNET.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Mgr. Ludmila Urbášková CDV UP Olomouc Jak dostaneme MM ke studentům? Standardy HTTP, HTML (XHTML), CSS WYSIWYG editor nebo jiný editor (X)HTML Grafický.
ÚVOD DO HTML Pavlína Hladišová. O BSAH : HTML - Co je to? Princip zobrazení Tagy Obsah HTML dokumentu Rady při tvorbě HTML Zdroje.
Tvorba www stránek.
Kristýna Krejčí, Aneta Smyčková, Tereza Kryzanová, Zuzana Purová 9.B.
HyperText Markup Language (zkratka HTML) je v informatice název značkovacího jazyka používaného pro tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Internet – pojmy, služby
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
HTML.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Základní pojmy při používání Internetu
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
HTML Vojtěch novotný 9.a.
WWW (1) WWW (World Wide Web) je dnes zřejmě nejpoužívanější služba sítě Internet Reprezentuje síť odkazů na hypertextové do-kumenty označované též jako.
Transkript prezentace:

Tvorba WWW stránek

Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje na událost myši – najetí myši nad odkaz – změna barvy nebo symbolu myši najetí myši nad odkaz – změna barvy nebo symbolu myši kliknutí myší – přesun na adresu (místo) udanou v kódu kliknutí myší – přesun na adresu (místo) udanou v kódu

Typy stránek Statické www stránky Statické www stránky Dynamické www stránky Dynamické www stránky

Tvorba stránek Uložení z editoru jako html dokument Uložení z editoru jako html dokument WYSIWYG editory (What You See Is What You Get) WYSIWYG editory (What You See Is What You Get) Front Page, Macromedia Dreamviewer Front Page, Macromedia Dreamviewer neWYSIWYG editory – kód HTML, XHTML, CSS, PHP, javascript neWYSIWYG editory – kód HTML, XHTML, CSS, PHP, javascript PSPad, Home Site … PSPad, Home Site …

Prohlížeče Internet Explorer (Microsoft) Internet Explorer (Microsoft) Netscape Navigator (Linux) Netscape Navigator (Linux) Mozilla Mozilla Opera - !čeština Opera - !čeština

Pravidla pro tvorbu www Nákres struktury web stránek Nákres struktury web stránek Standard pro tvorbu web stránek je uveden na adrese konsorcia W3C pro standardizaci Internetu: Standard pro tvorbu web stránek je uveden na adrese konsorcia W3C pro standardizaci Internetu: Validace kódu Validace kódu

Než začnu Základní rozmyšlení struktury web stránek Základní rozmyšlení struktury web stránek ? položka typu - novinky - aktuality apod ? položka typu - novinky - aktuality apod Rozvoj stránek Rozvoj stránek Správa stránek Správa stránek

Vznik HTML Tim Berners-Lee a Robert Caillau vytvořili propojený informačním systém pro výzkumné centrum CERN Tim Berners-Lee a Robert Caillau vytvořili propojený informačním systém pro výzkumné centrum CERN1989Tim Berners-LeeRobert CaillauCERN1989Tim Berners-LeeRobert CaillauCERN Dokumenty se obvykle tvořily relativně složitě v jazyku TeX, PostScript a také SGML. Dokumenty se obvykle tvořily relativně složitě v jazyku TeX, PostScript a také SGML. TeXPostScript TeXPostScript byl navržen jazyk HTML a protokol pro jeho přenos v počítačové síti – HTTP (Hyper Text Transfer Protocol – přenosový protokol hypertextu). Zároveň také Tim Berners-Lee napsal první webový prohlížeč, který nazval World Wide Web byl navržen jazyk HTML a protokol pro jeho přenos v počítačové síti – HTTP (Hyper Text Transfer Protocol – přenosový protokol hypertextu). Zároveň také Tim Berners-Lee napsal první webový prohlížeč, který nazval World Wide Web.1990protokolHTTPWorld Wide Web1990protokolHTTPWorld Wide Web HTML – Hyper Text Markup Language

Pozor na časté omyly!!!!!! HTML není programovacím jazykem. Často se říká programovat, avšak to není pravda pokud použiji k tvorbě pouze HTML. Programování by bylo až po přidání PHP MISQ apod. do HTML. do HTML. Vývoj jazyka HTML byl ukončen. Pokračování je v XHTML, které se liší způsobem zápisu tagů. HTML

Co obsahuje každý html dokument? <html><head></head><title>stránka</title><body> ahoj světe </body></html> HTML

Html je tvořeno pomocí značek – tagů, které se píší do ostrých (špičatých) závorek <> Html je tvořeno pomocí značek – tagů, které se píší do ostrých (špičatých) závorek <> tagy -párové např: např: koncový tag párových tagů je vždy doplněn o zpětné lomítko koncový tag párových tagů je vždy doplněn o zpětné lomítko -nepárové -nepárové např: např: HTML

Příklad html dokumentu: <html><head></head><title>stránka</title><body> ahoj světe ahoj světe </body></html> HTML

HTML Hypertextový odkaz na webstránku lumici.unas.cz Text, který se zobrazí na www stránce Hypertextový odkaz na webstránku lumici.unas.cz