Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period 2007-2013 Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period 2007-2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Cíl a identifikace výzvy
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Aktuální informace o stavu
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Plánování prvních kroků
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Program spolupráce SN – CZ
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Vítejte na třetí místní konferenci
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 2 Program: Evropská územní spolupráce (EUS) Rakousko – Česká republika 2007 – 2013 Priorita: 1. Socio-ekonomický rozvoj, cestovní ruch a transfer know-how Oblast podpory: OP3: Rozvoj lidských zdrojů, trh práce, vzdělávání a kvalifikace Délka trvání: 36 měsíců, IX/2009 – VIII/2012 Interkulturní vzdělávání dětí a dospělých

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 3 Lead Partner/ Vedoucí partner: Úřad Dolnorakouské zemské vlády, Oddělení pro mateřské školy K5 a školy K4, Landhausplatz 1, St. Pölten, Rakousko Partneři: Středisko Služeb školám Jižní Čechy, České Budějovice Středisko Služeb školám Jižní Morava, Brno Vysočina Education, Jihlava Projektový koordinátor: Marcela Řezníčková Úřad Dolnorakouské zemské vlády St. Pölten Tel.:

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 4 Výchozí stav: V rámci programu Interreg III AT – SR byl uskutečněn projekt, ve kterém se vyučoval slovenský a český jazyk v mateřských školách v rakouském pohraničí, byl pozitivně vyhodnocen a z rakouské strany je o pokračování podobných aktivit velký zájem. V rámci tohoto projektu se kromě výuky jazyků uskutečnilo mnoho exkurzí, hospitací a návštěv, při kterých se navázaly důležité kontakty, které jsou velmi dobrým základem pro vytvoření nového projektu.

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 5 Cíle projektu: Používat jiný jazyk za účelem dorozumění. Vznik přirozených míst k učení se novému jazyku. Vznik multikulturních týmů na různých úrovních. Cizí (jazyk, zvyky, jídlo, náboženství…) zprostředkovat setkáváním se a společnými aktivitami. Výměna nejnovějších vědeckých poznatků o výchově spolu s výměnou praktických zkušeností mezi účastníky projektu na Moravě, v Čechách a v Rakousku umožní vypracovat nové koncepty a vyzkoušet si je ve svém regionu. Vzájemné hospitace a exkurze pedagogů a zástupců zřizovatelů, městských samospráv a jiných členů veřejné správy Aktivity projektu významně přispějí k překonání bariér a předsudků na obou stranách česko-rakouské hranice a otevřou cestu pro dobré sousedství.

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více. 6 Moduly projektu: 1. Informování o projektu a publicita Úvodní a závěrečná konference s účastníky projektu a novináři. Vytvoření propagačních materiálů. (Tištěná podoba, webové stránky partnerů)

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více Rozvoj spolupráce mezi mateřskými školami v pohraničí 50 mateřských škol - rakouská strana (výuka čJ/3hod./týden) 32 mateřských škol – česká strana, z toho 8 mateřských škol kraj Vysočina (výuka NJ 3 hod./týden) Setkávání lektorek, výměna zkušeností a materiálů. Vzdělávání na celodenních seminářích. Témata - podle aktuální potřeby zapojených škol, otevřené a přístupné ostatním pedagogům. Spřátelené mateřské školy (každá mateřská škola v projektu bude mít svoji spřátelenou školku na rakouské straně), rozvíjení další společných aktivit (společné slavnosti, setkání i s rodiči, trhy, společné zpěvníky, projekty apod.) Výstupy: Spolupráce školek - společné zpěvníčky, výstavy a jiné společné projekty. Didaktické materiály pro DVPP (webové stránky).

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více Další vzdělávání pedagogů zúčastněných na projektu Partneři projektu se budou setkávat 2x v ročně na celodenních vzdělávacích seminářích, jejichž téma se upraví podle potřeb pedagogů. (viz. Předchozí modul) Výstup: Metodická příručka. (Tištěná podoba, CD, webové stránky jednotlivých partnerů).

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více Hospitace a praxe pedagogů a studentů ze sousedních zemí. Hospitace budou plánovány prostřednictvím projektového týmu. Jejich cílem je mimo jiné výměna metod práce a zkušeností. 5. Setkávání zřizovatelů Setkávání zřizovatelů - starostů, členů veřejné správy, ale i jiných veřejných institucí. Účelem je výměna zkušeností s financováním, koncepcemi, výstavbou a údržbou mateřských škol…

Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více Projektové managementy Zajistí administrativní, personální a finanční řízení, koordinaci lektorů, udržitelnost projektu a vypracování hodnotící zprávy.