Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
Potenciály Ostravské aglomerace
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Kancelář strategie města
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Krajské akční plány Základní východiska
Úřad Regionální Rady, ROP Moravskoslezsko
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
K OHEZNÍ POLITIKA PODPORA PROJEKTŮ PO ROCE 2014 Kurz
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
PRAHA INTEGROVANÉ NÁSTROJE. INTEGROVANÉ NÁSTROJE V OBDOBÍ 2007 – 2013 Integrované nástroje
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální.
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti Prezentace 2. zasedání RSK
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Transkript prezentace:

Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice jsou pro ITI připraveny? 5.Vaše otázky

Proč EU navrhuje ITI´s? EU chce městům umožnit řešit jejich skutečné problémy, které obecné a sektorové politiky kvůli nedostatečnému zacílení dnes uspokojivě neřeší, proto nabízí proaktivně a výrazně pozitivně ovlivnit rozvoj území koncentrací investic z více prioritních os více operačních programů, bez nutnosti jen pasivně reagovat na celonárodní výzvy, prostřednictvím ITI, které vyzývá ke koordinaci, partnerství a strategickému přístupu veřejného a soukromého sektoru při plánování investic v metropolitních oblastech.

K čemu jsou ITI´s určeny? K investicím ve funkčním území, které plní přirozené městské funkce, s přesahem za administrativní vymezení, k účinnější delegaci řízení investic z evropských fondů, včetně adekvátní odpovědnosti, k integraci investic – např. modernizace infrastruktury s podporou podnikavosti, v České republice k udržitelnému rozvoji měst v 7 metropolitních oblastech.

ITI Ostravské aglomerace příležitost pro města 2020

Pracovali jsme v širokém týmu příležitost pro města 2020

ITI vychází z reálných potřeb a potenciálů

ITI Ostravské aglomerace

ITI OPPIK MPO OPŽP MŽP OPD MD OPVVV MŠMT OPZ MPSV IROP MMR

ProstředíPodnikáníPráce ITI Podmínky ŘO

Operační programyITI ČRITI Ostravsko IROP17, 52,7 OP PIK5,81,2 OP D5,61,19 OP VVV4,51,43 OP Z0,70,14 OP ŽP1,40,2 Celkem35,56,86 Částky jsou uvedené v řádu miliard Kč. Data k aktuálnímu stavu vyjednávání 10/2015, ITI Ostravsko - 19% Metropolitní oblasti ITI

aglomerace připravily a projednaly strategii s relevantními partnery a aktéry v území, jsou předloženy ke schválení jednotlivým ŘO Odhadovaná absorpční kapacita nicméně významně překračuje navrhovanou alokaci v aktuálních verzích operačních programů. Aktuální stav ITI

EVROPSKÉ CENTRUM TECHNIKY (APLIKOVANÝ VÝZKUM A TECHNICKÉ OBORY, MOBILITA) VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNÁVÁNÍ SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ SLUŽBY INFRASTRUKTURA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ) UDRŽITELNÁ DOPRAVA KRAJINA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ZNALOSTNÍ EKONOMIKA A INOVACE SOCIÁLNÍ SOUDRŽNOST UDRŽITELNÁ DOPRAVA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ VZDĚLÁVÁNÍ UDRŽITELNÁ DOPRAVA UDRŽITELNÉ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZDĚLÁVÁNÍ VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE VZDĚLÁVÁNÍ A PODPORA ZAMĚSTNANOSTI PODNIKAVOST A PODNIKÁNÍ PODPORA INVESTIC A VZNIKU PRACOVNÍCH MÍST UDRŽITELNÁ DOPRAVA ENERGETICKÁ ÚČINNOST ÚČINNÉ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY ČISOTOTA OVZDUŠÍ SMART MOBILITA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ KONKURENCESCHOPNOST A VZDĚLÁVÁNÍ SOCIÁLNÍ OBLAST A ZDRAVÍ PODPORA SOULADU NABÍDKY A POPTÁVKY NA TRHU PRÁCE ZNALOSTNÍ EKONOMIKA INFRASTRUKTURA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Metropolitní oblastPočet obyvatelPočet statuárních měst / obcí v MO Pražská /515 Ostravská /119 Brněnská /167 Ústecko-Chomutovská /75 Olomoucká /230 Hradecko-Pardubická /145 Plzeňská /117 Celkem /1482 Metropolitní oblasti ITI

Místní akční plán vzdělávání je kondicionalitou pro IROP SC 2.4 Modernizace škol – učeben, vybavení, Alokace pro aglomeraci cca 680 mil. Kč Přírodovědné technické obory Není zatím jazykové vzdělávání/zatím MAP v ITI

Otázky a odpovědi