Systém psychosociální intervenční služby v Čechách PhDr. Blanka Čepická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Věznice Heřmanice Souvislá praxe
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
ohroženým domácím násilím
Systém psychosociální intervenční služby (SPIS)
Vzdělávání supervizorů pro potřeby sociálních služeb poskytovaných v MSK Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize.
Bratrská jednota baptistů
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Novinky ve specializačním vzdělávání
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Seminář OBP MV: Psychosociální podpora uniformovaných složek – evropská vodítka a trendy Praha
ZÁKON O ZZS zkušenosti z provozu. Zákon o ZZS a související předpisy. Dne byl po dlouholetých diskuzích konečně schválen zákon o zdravotnické.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
SYSTÉM psychosociální intervenční služby „SPIS“ k zajištění úkolů ochrany obyvatelstva a krizové připravenosti zdravotnictví v České republice. Porada.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
MUDr. Jaroslav Kratochvíl, MUDr. Eva Smržová
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
5. AT seminář Libereckého kraje Malá Skála 29 – 30/
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Stanislava Správková
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Vítejte na třetí místní konferenci
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
MUDr. Jaroslav Kratochvíl, MUDr. Eva Smržová
Transkript prezentace:

Systém psychosociální intervenční služby v Čechách PhDr. Blanka Čepická

Jak to celé začalo a dále se vyvíjelo 1. Nulté období(projekty: Peer-support-councellors 1998, a Europäisches Netzwerk Notfallpsychologie První období: CISM trénink v ČR (2003, 2004, 2006, 2007) 3. Druhé období– pracovní konference CISM (1. Bohdaneč 2008, 2. Milovy 2009) 4. Třetí období– spolupráce s WHO ČR, výcviky na NCONZO, 3. pracovní konference v Orlických horách pod hlavičkou SPIS, RR 2010, konference Tisá, rozvíjení celonárodního systému SPIS zákon 374/2011 o ZZS. § 16. odst. b

Nulté období (období seznamování se s problémem péče o pečovatele, ) Projekty EU – Leonardo da Vinci: 1.Projekt-Nr.: D/98/2/055555/P1/ b/FPC (PEER SUPPORT COUNCELORS) 2.Projekt-Nr.: D/99/2/09124/PI/II.1.1.b/FPC (EURONET – Evropská síť urgentní psychologie) Cíl: celoevropská síť pro práci s krizovými situacemi na bázi vyškolení a začlenění „peerů“ a ODZ, přeshraničně jednotné postupy (vzájemná využitelnost)

První období (období výcviků, ) Podpora MZČR – odboru krizové připravenosti CISM tréninky (2003, 2004, 2006, 2007) CISM basic 4x, CISM advanced 2x Lektor: Dr. Thomas Apple-Schumacher

Období druhé (období sdružování, počátky systému, ) Vstup MZČR – podpora pracovních konferencí: 1. pracovní konference CISM Lázně Bohdaneč – 20 účastníků. První úvaha o celostátním systému - nyní SPIS. 2. pracovní konference CISM Milovy, Hotel 9 skal, , 30 účastníků Vytvoření certifikovaného programu pro vzdělávání peerů na NCO NZO Brno od 2009

Období třetí (se tvorba systému, 2010 a dále) Pokračující spolupráce s MZČR, WHO ČR (podpora pracovních konferencí) pracovní konference SPIS Orlické hory, hotel Šerlišský mlýn účastníků 4. pracovní konference SPIS Tisá u Ústí/Labem , hotel Camelot – přihlášeno zatím 40 účastníků RR 2010 RR 2011

Pomohla intervence situaci uzavřít? RR 2011

Co bylo pomáhajícím fenoménem? RR 2011

Organizační zařazení: FN BRNO Bohunice, 12 krajských koordinátorů 2 odborní garanti Pravidelné schůzky 3x do roka webové stránky : Informační kartičky o psychosociální péči po prožití náročných životních situací Každoroční pracovní konference SPIS Budování celostátního systému

krajských koordinátorů 2 odborní garanti pravidelné schůzky 3x do roka webové stránky: nové logo pokračující výcviky na NCONZO každoroční pracovní konference SPIS (2012 Zlínský kraj) pravidelné tréninky na RR plán: pravidelné supervize a „oprašování“ potřeba rozšířit na všechny kraje i o ODZ

Intervence 2010 Celkem: 30 událostí (SČK, MSK) Aktivace: 25x osobně, 2x peer, 3x jinak Kontakt: 13 x telefonicky, 16 x osobně, 1 x jinak Druh intervence: 7x dbrf, 23 indiv. Členové týmu: 18x ODZ, 20 x peeři Profesní skupiny: 27 sester/záchranářů,16 řidičů, 11 lékařů, 9 operátorů Počet účastníků: 31 sester/záchranářů, 18 řidičů, 9 lékařů, 5 operátorů ( celkem 63 účastníků). Posuzovatelé s TA výcvikem dosáhnout v hodnocení přítomnosti transakčně-analytických konceptů v rozhovorech alespoň průměrné shody. (kappa ≥ 0,04)

Intervence 2011 Celkem cca 110 intervencí z celé republiky Aktivace: 71x osobně, 17x peer, 13x jinak Kontakt: 36 x telefonicky, 58 x osobně, 5 x jinak Druh intervence: 12x dbrf, 75 indiv. Členové týmu: 40x ODZ, 70 x peeři Profesní skupiny: 59 sester/záchranářů,34 řidičů, 15 lékařů, 23 operátorů Počet účastníků: 59 sester/záchranářů, 37 řidičů, 13 lékařů, 12 operátorů ( celkem 128 účastníků)

„ Jakákoliv podpora jistot personálu se vždy vyplatí!“

Děkuji za vyslechnutí a přeji krásný den PhDr.Blanka Čepická PhDr.Lukáš Humpl garanti SPIS