PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
IROP předpokládaná podoba implementace.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
PREZENTUJÍCÍ GP Životní prostředí 2016 a proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář pro příjemce OPVK
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2017
Příprava a realizace projektů z pohledu pracovníka OIS
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Program na podporu lesních ekosystémů
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Poskytovatel dotace: Kraj Vysočina
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství

PREZENTUJÍCÍ E-Dotace

PREZENTUJÍCÍ E-Dotace

PREZENTUJÍCÍ Formulář žádosti

PREZENTUJÍCÍ Formulář žádosti

PREZENTUJÍCÍ Formulář žádosti

PREZENTUJÍCÍ Formulář žádosti

PREZENTUJÍCÍ Formulář žádosti

PREZENTUJÍCÍ Náležitosti žádosti E-formulář žádosti - vyplnit a odeslat Povinné přílohy - Doložení náležitostí dle zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtovýchpravidlech - Stručný popis naplnění specifických kritérií ( ideálně členění jak ve Výzvě ) - Doklad o právní subjektivitě žadatele, kterým je výpis z registru obyvatel pro fyzické osoby a výpis z registru osob pro osoby právnické a osoby fyzické podnikající obsahující název žadatele, sídlo žadatele, IČO a statutární orgán žadatele (jméno osoby či osob oprávněných jednat jménem žadatele). Výpis nesmí být starší 90 dnů před podáním žádosti. Tento výpis lze získat na jakékoliv pobočce České pošty či CZECHPOINTU. - Podrobný položkový rozpis nákladů projektu (členění např. materiál, služby, případně k jednotlivým aktivitám, investice x neinvestice)

PREZENTUJÍCÍ Náležitosti žádosti – Přírodní zahrada Povinné přílohy - Pro aktivitu přírodní zahrady - kopii dokladu o vlastnictví nebo spoluvlastnictví nemovitostí (prostá kopie výpisu z katastru nemovitostí a snímku katastrální mapy s vyznačením pozemků a objektů, kterých se projekt týká). V obou případech ne starší než 90 dnů od podání žádosti. Vlastnictví je možné doložit i prostřednictvím výpisu z dálkového přístupu do katastru nemovitostí nebo informativním výpisem z KN prostřednictvím internetu, opět ne starší než 90 dnů od podání žádosti. V případě, že žadatel není majitel nemovitosti, předkládá nájemní smlouvu na dobu určitou, nejméně však na 5 let od data podpisu smlouvy nebo jiný druh smlouvy (smlouva o výpůjčce, smlouvu o smlouvě budoucí na odkup pozemků dotčených trvalým záborem), doklad o zřízení věcného břemene nebo služebností apod., v případě pronájmu (nebo spoluvlastnictví), pak i písemný souhlas pronajímatele (spoluvlastníka) s realizací akce (na jeho pozemku nebo v jeho nemovitosti) a doklad prokazující vlastnický nebo spoluvlastnický vztah pronajímatele k dotčené nemovitosti.

PREZENTUJÍCÍ Doložení náležitostí dle zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech

PREZENTUJÍCÍ Doložení náležitostí dle zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech

PREZENTUJÍCÍ Formulář závěrečné zprávy

PREZENTUJÍCÍ Formulář závěrečné zprávy

PREZENTUJÍCÍ Formulář závěrečné zprávy

PREZENTUJÍCÍ Nejčastější chyby Chybí povinné přílohy žádosti nebo nejsou úplné (hl.prohlášení o rozp. pravidlech, specifická kritéria x základní kritéria) Žádost je poslána bez odeslání v e-prostředí Zaslání po ukončení výzvy (nestačí jen odeslat e- formulář, pozor na podací razítko pošty/odeslání datovou schránkou) Neuznatelné náklady = vyřazení projektu Doba realizace projektu x účetní doklady Vyúčtování = celkové náklady i jejich úhrady Propagace logo/sponzorský vzkaz Kraje Vysočina

PREZENTUJÍCÍ DOPORUČENÍ Garant může na požádání žadatele zkontrolovat administrativní soulad Při pochybnostech konzultujte s garantem uznatelnost nákladu Důkladně projekt připravte – zhodnoťte rizika (spolupráce s jinými org., dodavateli, technické parametry, využívejte celou dobu realizace) Pozor na efektivitu vynaložených prostředků V rámci rozpočtu lze  položek o 10 – 15% Zástupnost (v případě nemoci, odchodu z práce) Hlídejte si dobu realizace (objednáno, zaplaceno, zaúčtováno)

PREZENTUJÍCÍ Kontaktní údaje Děkuji za pozornost Ing. Eva Navrátilová Mail: Tel