P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Standardy finanční gramotnosti. Program  užší a širší standard FG a návaznost na RVP  v kterých p ř edm ě tech u č it  materiály k výuce  co by si.
Advertisements

 Úvodní slovo a formální nále ž itosti  Shrnutí výro č ní zprávy za rok 2011  Hospoda ř ení v roce 2011  Cíle a rozpo č et na rok 2012  P ř edstavení.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Projektový den Evropa ve škole, škola v Evrop ě ZŠ a MŠ T ě šetice, , p ř ísp ě vková organizace.
 Co d ě láme  Jak jsme pokro č ili  Selek č ní metody  K ř í ž ení  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme nyní  Co d ě láme  Jak.
Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích Záme č ek V ě truše v Ústí nad Labem 15. – 16. února 2010 Projekt Univerzitní nemocnice.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Milan Bu ř i č 18.listopadu  Pokud se do po č íta č e dostane škodlivý kód, m ůž e vykonat n ě kterou z t ě chto č inností: Ovládnutí po č íta.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
Představení e-learningového prostředí Moodle
Krou ž ky školní dru ž iny Výtvarný krou ž ek  Ve výtvarném krou ž ku d ě ti zkoušejí malovat r ů znými technikami  Uplat ň ují výtvarný talent  Pracují.
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
+ REPORT Z VÝZKUMU A ANALÝZY POT Ř EB LLP-2012-LV-KA4-KA4MP.
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
 O co se pokoušíme  Stav p ř i minulé minikonferenci  Jak jsme pokro č ili  Po č ítání fitness  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme.
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
1 Neziskové organizace a rozvoj m ě st. Města a jejich vývoj 2 80% urbanizace ve vysp ě lých zemích Tém ěř 50% urbanizace v rozvojových zemích s rychlou.
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
4.SETKÁNÍ AUDITORŮ PRŮMYSLU. strana 2 TÉMA 4.SETKÁNÍ RISK MANAGEMENT.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
 Výukový materiál vytvo ř en v rámci projektu EU peníze školám „U č íme aktivn ě “  Registra č ní č íslo CZ.1.07/1.4.00/  Č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_.
2012 / 2013 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
5. Klíčové kompetence a základní dovednosti Stanoviska sociálních partnerů.
+ Age management: nástroj pro v ě kovou diverzitu Mgr. Linda Soka č ová Alternativa 50+, o.p.s. –
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
MZŠ Dymokury Ing. Martina Š ť astná. 1. Kde hledat hotové aplikace a jak je vyu ž ít ve výuce 2. Práce se Smart Tools 3. Jak si upravit procvi.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0201_OSOBNÍ R. Téma: FG_OSOBNÍ ROZPOČET Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Předmět:Ekonomika Ročník: 3.ročník učebního oboru Autor: Mgr. Libuše Suchánková Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí se základním rozdělením mzdy.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vzdělávací oblast: MATEMATIKA A JEJÍ APLIKACE
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Krajská síť environmentálních
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
HTML.
Ing. Aneta Hornychová Vedoucí realizačního týmu
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Informace k přednášce a semináři k předškolní pedagogice Jarní semestr 2016 Zora Syslová.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
EVROPSKÁ UNIE.
Aktuální informace o projektu IKAP
Luděk Šantora Správa informačních technologií města Plzně
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Šablony I a jejich realizace
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Transkript prezentace:

P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí č ových kompetencí ve volno č asových aktivitách: Implementace standard ů finan č ní gramotnosti v neformálním vzd ě lávání

 Č eská rada d ě tí a mláde ž e Sdru ž uje 102 organizací d ě tí a mláde ž e, které mají dohromady p ř es individuálních č len ů  Partner: Junák – svaz skaut ů a skautek Č R, Tiskové a distribu č ní centrum P ř ipravuje a vydává publikace a č asopisy, realizuje internetové projekty

 Vytvo ř ení nástroj ů, které umo ž ní snadno a efektivn ě rozší ř it program sdru ž ení d ě tí a mláde ž e o témata definovaná jako „standardy finan č ní gramotnosti“  P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik)

 D ě ti mimo ř ádn ě nadané, které se v rámci č lenských sdru ž ení podílejí na realizaci programu pro své vrstevníky i mladší d ě ti  Pracovníci s d ě tmi a mláde ž í, kte ř í program realizují, plánují a koordinují

 Vytvo ř ení informa č ních a pracovních materiál ů pro d ě ti a mláde ž Publikace rozumíme financím I a II Elektronické verze

 P ř íprava metodických materiál ů pro pracovníky s d ě tmi a mláde ž í Publikace Peníze ve volném č ase P ř ipravuje se:  Sbírka her k tématu  Manuál – jak realizovat projekty k tématu

 Internetové projekty Web projektu – Nenech se zmanipulovat – hra Nau č se hospoda ř it – aplikace pomáhající s rozpo č ty a spo ř ením

 Desková hra Do konce listopadu probíhá testování Karetní hra (t ř eba jako Dominion) Pro 2 – 4 hrá č e (6 hrá čů s pou ž itím 2 balí č k ů karet) Hra simuluje ž ivotní cyklus č lov ě ka – vzd ě lávání, zam ě stnání, volný č as, zábava, … Cílem hry vyvá ž ené získávání t ř í komodit (št ě stí, presti ž a peníze) Svobodná volba ž ivotních preferencí Faktor náhody Zábavné, ale i realistické

 Pilotní projekty Najdi investora Zodpov ě dný p ř ístup k majetku 72 hodin – ruku na to

 Seminá ř e pro pracovníky s mláde ž í Probíhají obvykle na akcích pro vzd ě lávání t ě chto pracovník ů

 Sout ěž Online