1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice 17. 5. 2016, MěÚ Prachatice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajské akční plány Základní východiska
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Místní akční plán vzdělávání na území OPR Blansko Ustavující setkání Řídícího výboru Partnerství MAP,
Místní Akční Plány rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci Prahy 15.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
M ístní A kční P lán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí Ustavující jednání Řídícího výboru MAP Velká zasedací místnost MěÚ Valašské Meziříčí 4.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK. Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ /0.0/0.0/15_002/
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strana 1 První zasedání Řídícího výboru k projektu ZPRACOVNÍNÍ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU PRO ORP ODRY 27. dubna 2016 Datum:
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
Krajské akční plánování
Analýza potřeb v území.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktuální informace o projektu
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Tým MAS Vladař, o. p. s. Řídící výbor MAP 2.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice

Program jednání Úvod a představení členů řídícího výboru Seznámení s projektem MAP Seznámení se strategickým plánováním (obecně) Volba předsedy řídícího výboru Schválení statutu a jednacího řádu Plán aktivit, pracovní skupiny Seznámení s dotazníkovým šetřením MŠMT Diskuze Závěr

Co je PROJEKT MAP? = Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Prachatice  Realizátorem MAS Šumavsko,z.s. (Schváleno Usnesením Rady Města Prachatice č. 647/2015 ze dne , Stanovisko RSK ze dne – vymezení území, potvrzení realizátora )

 Územní vymezení: 44 obcí SO ORP Prachatice (19 MŠ, 16 ZŠ)  Termín realizace projektu MAP: 4/2016 – 3/2018  Pro koho je projekt určen? (cílové skupiny) MŠ a ZŠ – vedení, učitelé; zřizovatelé, děti a žáci, rodiče, zástupci neformálního a zájmového vzdělávání

 Projekt MAP je prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let v oblastech včasné péče, předškolního a základního vzdělávání, zájmového a neformálního vzdělávání na území ORP.

 Cílem projektu je zlepšit kvalitu vzdělávání v MŠ a ZŠ tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání prostřednictvím přenosu informací, společného vzdělávání a plánování aktivit pro řešení místně specifických problémů a potřeb.

 Výstupy: Finální dokument MAP Pakt spolupráce Vzdělávací akce, tematická setkávání  Financování: OP VVV (100% dotace)  Rozpočet projektu: ,60 Kč

 Odborný garant projektu: Národní institut dalšího vzdělávání Zřízení krajských Center podpory strategického řízení a plánování poskytujících a pro oblast dotací - Mgr. Bc. Miloslav Poes  Realizace MAP se řídí metodickými dokumenty MŠMT – Postupy zpracování MAP

Organizační struktura MAP  Realizační tým  Řídící výbor  Pracovní/diskusní skupiny

Realizační tým (RT) Nese odpovědnost za realizaci projektu v souladu s žádostí o podporu zabezpečuje činnost Řídícího výboru, případně dalších částí organizační struktury MAP. Mezi hlavní úkoly realizačního tymu patří: -­‐ zajišťovat potřebné podkladové materiály a tyto pak předkládat Řídícímu výboru MAP pro jeho návrhy a diskuzi s partnery v území, -­‐ monitorovat průběh realizace MAP, -­‐ spolupracovat při relevantních aktivitách procesu MAP s odborným garantem MAP, -­‐ zajišťovat organizaci společných vzdělávacích a informačních aktivit v rámci MAP, -­‐ ve spolupráci s odborným garantem rozvíjet u zástupců zřizovatelů a v zapojených školách odbornou znalost k odborným tématům MAP, -­‐ účastnit se (na doporučení odborného garanta) aktivit souvisejících s přímou podporou škol a dalších vzdělávacích zařízení v oblasti řízení kvality vzdělávání, -­‐ zajišťovat v oblastech MAP přenos výstupů mezi dílčími tymy, které mohou byt v rámci organizační struktury MAP zřízeny, -­‐ pravidelně vyhodnocovat realizované aktivity a dosahování cílů MAP.

Složení RT Hlavní manažer projektu – Mgr. Iveta Frková Manažer klíčových aktivit – Hana Lukešová Asistent projektu – Lucie Pechoušková Finanční manažer – Ing. Václav Kolář Metodik projektu – Mgr. Klára Kavanová Mušková Odborný řešitel a konzultant

Řídící výbor (ŘV) Role Řídícího výboru je přímo spjatá s procesem plánování, tvorbou a schvalování MAP, schvalovací a rozhodovací orgán složení reprezentativně odpovídá složení partnerství MAP, Řídící výbor je povinný pro všechny MAP, Řídící výbor si volí svého předsedu a definuje si vlastní postupy rozhodování, Řídící výbor je hlavním pracovním orgánem partnerství MAP. je tvořen zástupci klíčových aktérů ovlivňujících oblast vzdělávání na území MAP, Řídící vybor je především platformou: -­‐ kde se odehrává spolupráce všech relevantních aktérů ve vzdělávání v daném území (na základě reprezentativního zastoupení), -­‐ která je hlavním představitelem MAP – projednává podklady a návrhy k přípravě, realizaci a evaluaci MAP, -­‐ která zprostředkovává přenos informací v území, -­‐ která schvaluje Strategicky rámec MAP do roku 2023.

Složení ŘV + další doporučení zástupci na návrh stávajících členů ŘV

Pracovní skupiny Skládají se ze zájemců z řad zřizovatelů, zástupců ZŠ a MŠ, zástupců neformálního vzdělávání, zástupců rodičů, a dalších cílových skupin, veřejnosti, Mezi úkoly pracovní skupiny patří zejména: projednat výstupy dotazníkového šetření MŠMT, připomínkovat tvorbu analytické části MAP, spolupracovat při tvorbě SWOT analýzy, navrhovat způsoby zjišťování potřeb cílových skupin, navrhovat priority, opatření a konkrétní projektové záměry, které by napomohly ke zlepšení kvality vzdělávání, spolupracovat při realizaci a hodnocení naplánovaných opatření, priorit a projektových záměrů, informovat cílové skupiny o projednávaných a navrhovaných aktivitách a materiálech, sbírat podněty a připomínky, předkládat je k projednání.

Aktivity MAP  Rozvoj partnerství (sestavení řídícího výboru, vzdělávací akce, tématická setkávání ředitelů, zřizovatelů, posílení vzájemných vazeb a navázání partnerství napříč institucemi v obl. vzděl.)  Dohoda o prioritách (analýza, strategický rámec MAP, investiční priority)  Akční plánování (roční akční plány do roku 2023 – zahrnuje neinvestiční aktivity – aktivity škol a aktivity spolupráce)

 Budování znalostních kapacit (vzdělávací aktivity pro cílové skupiny, forma společné kurzy, workshopy, konference, stáže)  Evaluace (hodnocení výstupů projektu- průběžné, závěrečné)  Řízení MAP (zapojení dotčené veřejnosti a relevantních aktérů)  Řízení projektu (řídící výbor, realizačí tým)

Povinná opatření MAP Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost – inkluze – kvalita Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem

Doporučená opatření MAP Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání Kariérové poradenství v základních školách

Volitelná opatření MAP Rozvoj digitálních kompetencí dětí a žáků Rozvoj kompetencí dětí a žáků pro aktivní používání cizího jazyka Rozvoj sociálních a občanských kompetencí dětí a žáků Rozvoj kulturního povědomí a vyjádření dětí a žáků Investice do rozvoje kapacit základních škol Aktivity související se vzděláváním mimo OP VVV, IROP

Struktura dokumentu MAP 1. Analytická část 2. Strategický rámec MAP 3. Strategická část MAP – opatření viz výše a tři typy aktivit: Aktivity škol Aktivity spolupráce Infrastruktura pro vzdělávání

 Zdroj informací o realizaci projektu MAP, pozvánky na akce: ové zprávy (sekce projektů MAP) (sekce pro jednotlivé ORP)

Co nás čeká? Stanovení VIZE MAP Ustavení pracovních skupin (?) Zpracování analytické části MAP Zpracování Strategického rámce MAP Příprava vzdělávacích akcí, tématická setkání

Otázky a odpovědi Kdy se sejdeme příště? Děkujeme za pozornost